עיריית בת-ים השיקה את מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך – מהלך פורץ דרך בחינוך העירוני

עיריית בת-ים השיקה את מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך – מהלך פורץ דרך בחינוך העירוני
קרדיט תמונות: דוברות עיריית בת-ים

הבוקר נערך בבת-ים טקס החניכה הרשמי של מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך – יוזמה ייחודית של עיריית בת-ים, מינהל החינוך ובשיתוף משרד החינוך. הטקס נערך במעמד ראש העיר, צביקה ברוט, אלי יריב מחזיק תיק החינוך ומ"מ ראש העיר, ראש מינהל החינוך נופר קפון, מיה לוי מנהלת אגף גיל הרך וצוותי הגנים ברחבי העיר. המרכז, שייפתח לפעילות מלאה ב-16.11.25, נועד להפעיל את הסקרנות של ילדי הגן בעיר ולעודד למידה חווייתית, חקר ויצירתיות כבר מהשלבים הראשונים של החינוך.

המרכז מציב את בת-ים בחזית החדשנות החינוכית בישראל ומשלב בין עולמות המדע, הטכנולוגיה, האמנות, ההנדסה והמתמטיקה כחלק מהתפיסה העירונית לקידום תחום ה-STEAM. במהלך השנה יבקרו במרכז כל גני החובה בעיר וכן גנים מהחינוך המיוחד. כל גן יגיע שלוש פעמים בשנה, כאשר כל ביקור יתמקד בנושא אחר וילווה בספר השראה, דרכו ימשיכו צוותי הגנים בלמידה ויישום חווייתי בגן. הילדים יגיעו בבוקר ויחזרו לגנים באמצעות הסעה מסודרת כחלק ממערך עירוני מתואם.

קרדיט תמונות: דוברות עיריית בת-ים

במרכז פועלים 8 מרחבי למידה חדשניים:

מעבדת דמיון (חדר אימרסיבי), מעבדה במטבח, סדנת יצירה, נגרייה, חממה, קרטוניה, מרחב פודקאסט ומרחב רובוטיקה וטכנולוגיה.

קרדיט תמונות: דוברות עיריית בת-ים

כל אחד מהמרחבים מציע חוויית למידה ייחודית המשלבת התנסות וחקירה. במעבדת הדמיון הילדים נכנסים למרחב תלת-ממדי אינטראקטיבי שבו הם חוקרים ולומדים באמצעות הקרנות דיגיטליות ותנועה. במעבדת המטבח הם משלבים מדע ובישול, חוקרים חומרים, טעמים ותהליכים מדעיים באופן חווייתי. סדנת היצירה מאפשרת עבודה עם חומרים מגוונים המעודדת חשיבה אמנותית, טכנולוגית ומוטוריקה עדינה, בעוד שבנגרייה הילדים מתנסים בבנייה בעץ, מתכננים, יוצרים ומפתחים דיוק וחשיבה הנדסית.

קרדיט תמונות: דוברות עיריית בת-ים

בחממה הילדים חוקרים את עולם הצומח, לומדים על אחריות סביבתית וקיימות. בקרטוניה הם יוצרים מחומרים ממוחזרים תוך טיפוח דמיון, עבודת צוות וחשיבה יצירתית. במרחב הפודקאסט הם מגלים את כוחו של הדיבור. לומדים להקשיב, להביע את עצמם ולספר סיפורים בקולם. במרחב הרובוטיקה והטכנולוגיה נפתח בפני הילדים עולם חדש של תכנות בסיסי, פתרון בעיות וחשיבה לוגית באמצעות רובוטים חינוכיים מתקדמים.

הקמת המרכז היא שלב משמעותי נוסף בתהליך רחב שמובילה עיריית בת-ים לקידום מערכת חינוך חדשנית ומשמעותית. התהליך, שהחל לפני כשלוש שנים, מתרחב השנה לעולמות תוכן נוספים מתוך אמונה כי ההשקעה בגיל הרך היא ההשקעה החשובה ביותר לעתיד הילדים ולעתידה של בת-ים כעיר מובילה, יוזמת ולומדת.

ראש העיר, צביקה ברוט: "זהו שלב נוסף באבולוציה של מערכת החינוך בבת-ים, שתמיד מחפשת את החדשנות והצעד הבא. הילדים של היום הם המובילים של המחר, וחובתנו לספק להם סביבה מעוררת השראה שמחברת בין יצירתיות וערכים. אנחנו נמשיך להשקיע בחינוך, להוביל יוזמות פורצות דרך ולהעניק לכל ילדה וילד הזדמנות אמיתית לצמוח כאן בבת-ים. אני רוצה להודות לכל השותפים בעשייה ולומר בגאווה – יש לנו את צוותי החינוך הטובים ביותר בארץ."

קרדיט תמונות: דוברות עיריית בת-ים
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עיריית בת-ים השיקה את מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך – מהלך פורץ דרך בחינוך העירוני
הבוקר נערך בבת-ים טקס החניכה הרשמי של מרכז החדשנות והטכנולוגיה...
"קול לכל גבר” – תערוכת אמנות ייחודית המציינת לראשונה בישראל את יום הגבר הבינלאומי ביוזמת עיריית פתח תקווה התערוכה תוצג בין התאריכים 20–19 בנובמבר 2025 בלובי מגדל I, מגדלי בסר
עיריית פתח תקווה גאה להשיק את תערוכת האמנות “קול לכל...
אחותי בוורוד: אירוע התרמה נשי לטובת המאבק בסרטן השד בהשתתפות הזמרת רונית שחר, הסטנדאפיסטית הדר לוי והפסיכולוגית ד״ר מעין בוימן משיטה
עם סיומו של חודש המודעות הבין-לאומי, האגודה למלחמה בסרטן עורכת...
חוסן אישי, משפחתי וקהילתי – אירוע לציון יום בריאות הנפש ב- HIT המכון הטכנולוגי חולון
עמותת איכות בשיקום קיימה אירוע מיוחד ביום שלישי 4.11,  לציון...
עיר הפסטיבלים: פסטיבל "אורות של תקווה" יחד עם שלומי שבת וזהבה בן בפתח תקווה
בחג האורות הקרוב תתמלא פתח תקווה בזוהר, מוזיקה ואווירה קסומה...
הרשת המזוהה ביותר עם סצנת ההמבורגרים בישראל שמונה 16 סניפים ברחבי הארץ הופכת לכשרה: רשת MOSES SHOP הופכת לכשרה: גם סניף סביון יחל לפעול מהשבוע במתכונת כשרה
הסניף בסביון קיבל השבוע כשרות של הרבנות המקומית ועבר התאמות...
"קול לכל גבר” – תערוכת אמנות ייחודית המציינת לראשונה בישראל את יום הגבר הבינלאומי ביוזמת עיריית פתח תקווה התערוכה תוצג בין התאריכים 16–19 בנובמבר 2025 בלובי מגדל I, מגדלי בסר
עיריית פתח תקווה גאה להשיק את תערוכת האמנות “קול לכל...
עיריית בת-ים יוצאת לדרך עם חודש האזרח הוותיק – אירועים, הרצאות ותוכניות חווייתיות לוותיקי העיר
עיריית בת-ים פותחת את חודש האזרח הוותיק ומזמינה את כלל...
מצדיעים לגיבור ישראל
תלמידים מכיתה י"א בישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה נסעו...
עיריית בת-ים מציינת את יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל בטקסים חינוכיים ופעילויות ברחבי העיר
היום, 4.11.25, מציינת מדינת ישראל שלושים שנה לרצח ראש הממשלה...
דילוג לתוכן