פרס א.מ.י למפעל חיים יוענק לכוריאוגרפית נעה ורטהיים ולמנכ"ל להקת "ורטיגו" עדי שעל במסגרת אירועי "מחול ישראלי 2026"

פרס א.מ.י למפעל חיים יוענק  לכוריאוגרפית נעה ורטהיים ולמנכ"ל להקת "ורטיגו" עדי שעל במסגרת אירועי "מחול ישראלי 2026"
נונה NONA - להקת מחול ורטיגו . צילום טל קרת

ערב חד פעמי בו הלהקות הגדולות של המחול הישראלי על במה אחת בערב הוקרה לאמני ישראל כל הכנסות הערב יוקדשו לפעילות איגוד אמני ישראל למען האמנים המבצעים בישראל. 10 במאי במרכז דוהל בתל-אביב.

עולם המחול הישראלי מתאחד לערב היסטורי ומרגש: ביום ראשון, ה-10 במאי 2026, יארח מרכז דוהל בתל אביב את אירוע "מחול ישראלי 2026". הערב, המוגדר כהצהרת אהבה לתרבות המקומית, ירכז תחת קורת גג אחת את השמות המובילים והמשפיעים ביותר בתחום המחול בישראל למופע הוקרה מיוחד לא.מ.י – איגוד אמני ישראל.

בערב שיחגוג את עושר היצירה המקומית ישתתפו: להקת מחול ורטיגו, להקת המחול הקיבוצית, להקת מחול בת־שבע, להקת מחול מיומנה, להקת מחול אייל דדון, להקת מחול אורלי פורטל, רנה שינפלד, בשמת נוסן ואילנה שרה קלייר בלסן. את הערב ינהל אמנותית אייל דדון.

נעה ורטהיים ועדי שעל – צילום itamar dubek – איתמר דובק

אחד משיאי הערב יהיה הענקת פרס מפעל חיים לנעה ורטהיים ועדי שעל, מייסדי להקת "ורטיגו", על תרומתם המכרעת לעיצוב פני המחול הישראלי והצלחתו הבינלאומית לאורך שלושה עשורים.

ורטיגו: שלושה עשורים של מצוינות להקת המחול "ורטיגו", שהקימו ורטהיים ושעל בשנת 1992 מרכז מחול פעיל בירושלים, הפכה עם השנים לאחד מסמליו המובהקים של המחול הישראלי המודרני. הלהקה ידועה בשפה תנועתית ייחודית, המשלבת טכניקה גבוהה עם עומק פילוסופי וחיבור לגוף ולנפש. יצירותיה של ורטהיים זכו לשבחים מקיר לקיר והוצגו על הבמות היוקרתיות ביותר ברחבי הגלובוס.

תרומתם של השניים חורגת מגבולות הבמה. בשנת 2007 הקימו את כפר האמנות האקולוגי ורטיגו בקיבוץ נתיב הל"ה – מודל עולמי ייחודי המשלב בין אמנות המחול לקיימות ואיכות הסביבה. הכפר משמש בית ליצירה, להתפתחות רוחנית ולחיים קהילתיים, ומארח מדי שנה אלפי מבקרים מהארץ ומחו"ל.

בנוסף, הקימו את "הסדנא להכשרת רקדנים" של ורטיגו – תוכנית מקצועית אינטנסיבית המכשירה את הדור הבא של הרקדנים והיוצרים בישראל, תוך הקניית ערכים של הקשבה, שיתוף פעולה ומצוינות אמנותית. פועלם כולל גם את "ורטיגו כוח האיזון", המרכז למחול משולב, המאפשר לרקדנים עם ובלי מוגבלות פיזית ליצור ולרקוד יחד.

נעה ורטהיים ועדי שעל – קרדיט צילום run abro

בעקבות ה7 באוקטובר הקימו את חוות החוסן ורטיגו למניעת פוסט טראומה. שיקום חיילים המתמודדים עם תגובות נפש ובני משפחותיהם .

הערב כולו הוא מחווה לאמני ישראל, כאשר כל ההכנסות יוקדשו לקידום ורווחת האמנים המבצעים באמצעות א.מ.י.

פרטי האירוע:

מתי: 10.05.2026, פתיחת דלתות: 19:30 | תחילת מופע: 20:30

איפה: מרכז דוהל, תל אביב

כרטיסים: https://tickchak.co.il/102007

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דמוקרטיה חדשה, מאת ד"ר יצחק לפישיץ: שיטת בחירות חדשה ומהפכנית המאפשרת בחירה ישירה ובלתי תלויה בבעלי כוח
ד"ר יצחק ליפשיץ, פטריוט ישראלי הכואב את מצבה של מדינת...
ל"ג בעומר בבת-ים תשפ״ו: שלל פעילויות לכל המשפחה ומוקדים מוסדרים למדורות ומנגלים
עיריית בת-ים מעדכנת על הסדרי הבטיחות, המיקומים המאושרים והפעילויות המתוכננות...
פרס א.מ.י למפעל חיים יוענק לכוריאוגרפית נעה ורטהיים ולמנכ"ל להקת "ורטיגו" עדי שעל במסגרת אירועי "מחול ישראלי 2026"
ערב חד פעמי בו הלהקות הגדולות של המחול הישראלי על...
קניון עופר רמת אביב משיק קומת קולינריה חדשה בהשקעה של כ-100 מיליון ש”ח
הקומה החדשה נפתחת במקביל לפתיחת חנויות חדשות וראשונות של מותגי...
השף יוסי שטרית ויוצרת התוכן עומר לוי משיקים פופ-אפ קינוחים CHIPS CAKE בקניוני עופר
הפופ אפ הראשון נפתח בקניון עופר רמת אביב ולאחר מכן...
שיתוף פעולה מהיר בין כוחות הביטחון והאכיפה בבת-ים: כך זוהה ונעצר אירוע ונדליזם בזמן אמת
עיריית בת-ים מעדכנת כי בסוף השבוע האחרון סוכל אירוע ונדליזם...
קבוצת הנדל"ן אב-גד משיקה את הדור הבא של המגורים: פרויקט רמתיים Square איכות חיים בקונספט ייחודי, בלב הוד השרון
הפרויקט יכלול שני מגדלים בני 21 ו-26 קומות, המשלבים חללים...
“לקחת נשימה”: תערוכה קבוצתית המציעה רגע של עצירה והתבוננות בתקופה רוויית מתח ואי־ודאות, ומבקשת להזמין את המבקרים לחוות רגעים של שקט, אור ותנועה מחודשת
גלריית האמנים שבקניון עופר רמת אביב פותחת תערוכה קבוצתית חדשה...
היוטיוברים חוזרים: דה כהן ונבחרת הגיימרים במופעים חדשים באקספו החל מהיום עד חמישי
אחרי הדחייה שנכפתה בשל המלחמה, המופע 'איוונט ישראל' חוזר לבמה...
מבצע ברשת מלונות אדם הוטלס בחג השבועות: 20% הנחה לחופשה ברחבי הארץ
בארבעת מלונות הרשת: פיורי 41 בתל אביב, מלון 1935 בתל...
דילוג לתוכן