קרון המהדקים – היום הוצב קרון רכבת מיוחד שיוקדש להנצחת השואה

קרון המהדקים – היום הוצב קרון רכבת מיוחד שיוקדש להנצחת השואה
עיריית פתח תקוה

היום הוצב קרון רכבת מיוחד שיוקדש להנצחת השואה. מדובר בקרון שנרכש ע"י חיימון בלומנפלד, לשעבר ראש מועצת שערי תקווה וזאת לאחר שהתוודע לסיפור המהדקים שאירע בטנסי, ארה"ב, סיפור שנגע לליבו באופן מיוחד.

חיימון, יליד העיר, דור שני לניצול שואה, התוודע ל"סיפור המהדקים" סיפור אמיתי שהתרחש בשנת 998. בעיירה קטנה בשם ויטוול שבטנסי, ארה”ב. שלושה תלמידים בבית הספר המקומי, החלו בפרויקט מיוחד, איסוף 6 מיליון מהדקי נייר, כדי להנציח את המספר הבלתי נתפס של היהודים שנרצחו בשואה. הפרויקט יצר גלים בארה"ב ובעולם כולו והועלה בארץ כהצגה.

לאחר שהתוודע לסיפור, השתתף חיימון יחד עם אביו, תושב העיר, בטקס יום השואה הבינלאומי של עיריית פתח תקוה שהתקיים בהיכל התרבות (בשנת 2015) שם באורח מקרי לגמרי הועלתה ההצגה "סיפור המהדקים".

חיימון החליט כי עליו לעשות מעשה, רכש קרון רכבת בצפון, שיפץ אותו והציב אותו תחילה בשערי תקווה, לאחר מכן בסמוך לאגם האקולוגי בהוד השרון וכעת משהתבקש להזיזו פנה לראש העיר פ"ת רמי גרינברג אשר ראה חשיבות רבה בהימצאות הקרון בשטח העיר, בפארק יד לבנים, בין שני הטנקים, בסמוך לקריית המוזיאונים. מקום זה מהווה גם נקודת פתיחה למפגש סיורי התלמידים במסגרת פרויקט "רחובות מעידים" .

ביום שישי (1.5) התקיים סיור מקדים במקום, בהשתתפות ראש העיר רמי גרינברג ומשה פלדמר יו"ר המרכז העירוני להנצחת השואה וצוות מקצועי. השניים בירכו על המהלך להצבת הקרון בפארק יד לבנים ואמרו כי הקרבה לטנקים, למוזיאון ראשונים ולארכיון, הופכת את מקומו של הקרון בפארק יד לבנים לטבעי ונכון. ראש העיר רמי גרינברג הוסיף "זוהי חובתנו להמשיך ולהנציח את זכרם של הנספים ולחשוף את הדור הבא לנדבכים שונים הקשורים לאירועי השואה. הקרון של חיימון הוא תרומה משמעותית וחשובה לעיר ואני שמח כי הצבנו את הקרון בין שני הטנקים המסמלים את הגבורה והניצחון של העם היהודי במולדתו".

ניתן לשוחח עם חיימון בלומנפלד בטלפון: 053-7752565

היום הוצב קרון רכבת מיוחד שיוקדש להנצחת השואה
עיריית פתח תקוה
היום הוצב קרון רכבת מיוחד שיוקדש להנצחת השואה
עיריית פתח תקוה
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
איך לבחור חברת הפקה מושלמת לאירוע שלך?
תכנון אירוע, בין אם מדובר בחתונה מרגשת, תערוכה עסקית או...
מתי כדאי לפנות אל עורך דין מומחה למקרקעין?
מקרקעין הוא תחום סבוך במיוחד. מעבר למורכבות המשפטית, בכל עסקת...
היתרונות של עבודה מועדפת בצפון ישראל
עבודה מועדפת בצפון ישראל מציעה חוויה ייחודית ומעשירה עבור אלו...
סיכום הטקסים ביום הזיכרון - פתח תקווה
אמש, יום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה התקיים הטקס המרכזי...
ביטול משט יום העצמאות בהרצליה 2025
הפורום לקידום השיט בישראל והחברה העירונית לפיתוח תיירות בהרצליה מודיעים...
קווים מהירים לתחנות הרכבת
בהמשך למאמצי עיריית פתח תקווה לשיפור מערך התחבורה הציבורית ושדרוג...
קבוצת יוזמות מעצימה את פעילותה בתחומי ההתחדשות העירונית
קבוצת יוזמות רוכשת 65% מחברת פרקש התחדשות עירונית במסגרת העסקה...
ציון 100 לעיריית פתח תקווה במדד ההון האנושי!
עיריית פתח תקווה ממשיכה להוביל גם בדירוג ההון האנושי של...
לראשונה בתל אביב – שוק עולים על גג עזריאלי
עשרות עסקים בבעלות עולים חדשים מרחבי העולם, יציגו את מוצריהם...
"בזכותם אנחנו כאן" - העירייה ביוזמת הנצחה ייחודית לזכר נופלי העיר ממלחמת חרבות ברזל
עיריית פתח תקווה החלה בימים האחרונים ביוזמת הנצחה מרגשת בשיתוף...
דילוג לתוכן