קרן אייסף ועמותת הלב מאמצות קבוצת כדורסל משכונת התקווה

קרן אייסף ועמותת הלב מאמצות קבוצת כדורסל משכונת התקווה
קרדיט לתמונה – מאיר סטאר.

במסגרת כך הוענקו טאבלטים, ביגוד וציוד ספורט לנערים המתאמנים בקבוצה מטרת התכנית לעודד למצוינות בספורט, בלימודים ובכישורי החיים.

אייסף – הקרן הבינלאומית לחינוך, הפועלת לקידום מצוינות וצמצום פערים בפריפריה, ועמותת "הלב", הפועלת למען ילדים ונוער בסיכון, חברו לשיתוף פעולה לתכנית בשם "הקבוצה של אוון", במסגרתה יעניקו חסות לקבוצת הנוער בכדורסל "בני יהודה-בית דני", הכוללת 15 נערים בגילאי 10–17. 

קרדיט לתמונה – מאיר סטאר.
קרדיט לתמונה – מאיר סטאר.

בשבוע שעבר, נערך טקס חגיגי במהלכו העניקו קרן אייסף ועמותת הלב ציוד ובגדי ספורט לחברי הקבוצה, הכוללים טאבלטים, נעלי ספורט, כדורים, מדים ושעות תגבור לימודי. קבוצת הכדורסל מתאמנת ומשחקת במתחם המרכז הקהילתי בשכונת התקוה, בניהולה של אריאנה רבי שחקנית נבחרת ישראל בעבר ורעייתו של מאמן נבחרת ישראל נשים – מר אלי רבי.

תכנית "הקבוצה של אוון" נקראת כך על שם אוון – נער יהודי מארצות הברית שהחליט להעניק את מתנות הבר מצווה שלו לנערים בסיכון בתחום הכדורסל בישראל – ציוד ספורט חדש. מטרת התכנית הינה קידום מצוינות בקרב הנערים בתחומי הספורט, הלימודי והחברתי. התכנית תכלול פעילות אתגרית, שתשלב בתוכה מערך מסייע לימודי ומעקב אחר הישגי הקבוצה, לצד תפקוד הנבחרת באופן פרטני תוך מעורבות הורים. במסגרת זו סטודנטים המקבלים מלגה מקרן אייסף מתגברים באופן פרטני את הספורטאים.

נינה ויינר, יו"ר של כבוד בקרן אייסף: "מזה 43 שנה קרן אייסף עוסקת בצמצום פערים בחינוך ובפיתוח מנהיגות חברתית ואקדמית בקרב צעירים מצטיינים מהפריפריה. אנו מאמינים כי עבודה עם נערים מגיל צעיר תוביל למצוינות בבגרותם. מחקרים הוכיחו כי קיים קשר ישיר וחיובי בין עיסוק בפעילות גופנית ומשחקי ספורט, להתקדמות בלימודים של התלמידים כמו גם השפעה מיטיבה של פעילות גופנית על הרווחה הנפשית ומצב הרוח. משום כך אנחנו מאמינים מאד בתכנית זו וצופים כי היא תסייע רבות לנערים להתקדם בתחומים מגוונים בהמשך חייהם – האישיים, הלימודיים, המקצועיים והחברתיים. הנערים שיתמידו ויוכיחו רצון יזכו להמשך ליווי תוך הסללה לעולם האקדמי". 

ד"ר ישראל סלע, מנכ"ל עמותת הלב ובוגר קרן אייסף: "כמי שגדל בשכונת מצוקה מרקע כלכלי הכי קשה אני גאה ללוות מתבגרים בדרך אל מימוש ויציאה לחיים עצמאיים". בעבר קרן אייסף שימשה לי חממה ותמכה בי ואני גאה להעביר את הידע אל הנזקקים בחברה".

גיא זוזות, מנהל בית דני: "כמי שגדל בשכונה וכיום מנווט את הפעילויות במרכז הקהילתי ובשכונה ברור שמה שאנו עושים מידי יום בעבור הקהילה הנו מעל ומעבר ולא מובן מאליו. נעמוד איתן לצד האוכלוסייה המאמינה בנו".

אודות אייסף

אייסף היא קרן בינלאומית לחינוך שהוקמה בשנת 1977 ע"י אדמונד י. ספרא ז"ל, רעייתו לילי ספרא ונינה ווינר – יו"ר הכבוד של הקרן. מטרת הקרן היא קידום צעירים מבטיחים מהפריפריה – הגיאוגרפית, הכלכלית והחברתית – באקדמיה וצמצום פערים בחינוך בישראל. אייסף היא הגוף היחיד בארץ שמקדם צעירים באקדמיה מתואר ראשון ועד לפוסט דוקטורט. את זה היא עושה, דרך הענקת מאות מלגות במיליוני שקלים בשנה ודרך יצירת שכבת מנהיגות חברתית ממנה צמחו רופאים, שופטים, מהנדסים, אישי ציבור, מנהלים בכירים, מנהיגים מקומיים ועוד. הסטודנטים של אייסף לומדים ועובדים עם הקהילה המקומית במקום בו הם לומדים, תוך ליווי אישי צמוד של אנשי הקרן. מאז הקמתה, מבטאת אייסף את החזון לצמצום פערים בין פריפריה למרכז בישראל, דרך מצויות אקדמית, חינוך והשכלה גבוהה. 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מכון כושר בנהריה – לשמור על כושר, בריאות ואנרגיה בקאנטרי גן עברון
אם אתם מחפשים מכון כושר בנהריה שמציע יותר מרק מקום לאימון, קאנטרי גן...
מובילות דרך: נשות אדמונד דה רוטשילד ישראל התכנסו לערב שכולו עוצמה נשית, חוסן והשראה
לקראת יום האישה הבינלאומי, יפית נמליך-סוכרי, מנכ"לית ניהול תיקי השקעות...
אגם שריקי, נהגת הקארטינג הצעירה בישראל, קוטפת את המקום הראשון ב'אות שוות' של עמותת שוות בקטגוריית ספורט ואתגרים
אתמול בערב (2/3/2025) התקיים טקס חגיגי: 'אות שוות', מטעם עמותת...
כך תצלחו את האתגרים של בני הגיל השלישי
הגיל השלישי רצוף אתגרים ואתם ממש לא הראשונים אשר נאלצים...
נבחרו שמונה הנשים אשר יקבלו את אות האישה המובילה לשנת 2025
בחודש מרץ נציין את "פתח תקווה שווה - חודש האישה",...
אופטימיזציה של מולטי טריינר, משקאות איזוטונייםל אימונים: שילוב מולטי טריינר ומשקאות איזוטוניים
במהלך השנים האחרונות, תחום הכושר והבריאות הפך למרכזי בחיי רבים...
'קהילת שבט הנובה' ממשיכה לעלות למגרש והפעם עם קבוצת כדורסל חדשה
קבוצת כדורסל שמורכבת משורדי המסיבות ובני משפחות שכולות, כחלק מקידום...
קריית החינוך בן גוריון בנס ציונה חוגגת 100% זכאות לבגרות במחזור המאה בטקס מרגש ומלא משמעות.
בטקס חגיגי ומלא גאווה, חגגה קריית החינוך "בן גוריון" את...
אירוע גאלה והוקרה לתרבות השחורה בישראל - חמישי 23.1.2025 האנגר 11 תל אביב
  אירוע גאלה והוקרה לתרבות השחורה בישראל במסגרת פסטיבל  BE.MC Live 2025...
מתי לאחרונה התגבננת כחתול? עיריית תל אביב- יפו, העיר העברית הראשונה, במחווה עירונית ליום השפה העברית: "להתעמל בעברית"
הקמפיין העירוני לרגל יום העברית יתמקד השנה בחידושי מילים ומונחים...
דילוג לתוכן