שתי תערוכות חדשות של אמנים ישראליים יפתחו בגלריית האמנים של עופר רמת אביב, החל מ 13.07.25 עד ה 03.08.25, לקהל הרחב: "זרמים מקומיים" – תערוכת יחיד של האמנית שירה לזרוביץ’ ו“קו החוף” – תערוכה קבוצתית של אמנים ישראלים שיציגו עבודות בצילום וציור, האמנים המציגים: יורם אורן, דוידי לאור, רחלית לוי, אורלי קתלין מרון, צביה ליכטיגשטיין, ערן רובינפלד, גאולה בין חיים, נרי גל.

במרכזה של תערוכת "זרמים מקומיים"של האמנית שירה לזרוביץ עומדת שאלת הזהות של היחיד בתוך קהילות, זרמים אידיאולוגיים והמון אנושי. לזרוביץ, נכדה לניצולי שואה ויוצרת ישראלית עכשווית, בוחנת דרך יצירותיה את היחסים בין הפרט למבנה החברתי שסביבו.
העבודות בתערוכה החדשה מציעות דימויים של תנועה וזרימה, נחילים, המון, ים ומחנות, כאלגוריה לדרך שבה פרטים נשאבים לתוך רעיונות, זרמים ואידיאולוגיות, לעיתים מבלי יכולת בחירה. כך, למשל, בעבודה “קפלן” – עוסקת לזרוביץ במחאות העממיות שהתרחשו בישראל בשנים האחרונות, בעוד ביצירה “מאוטהאוזן” היא מתכתבת עם חוויות השואה.

דרך עולמה האישי והפוליטי, לזרוביץ שואלת: האם אנו שוחים נגד הזרם או נסחפים איתו? מהי עמידה אישית בתוך המון? ומה קורה כאשר אנו בוחרים לעצור ולהתבונן?
במקביל, תוצג תערוכה קבוצתית חדשה: “קו החוף”, ובה עבודות של צילום וציור עם מבט על הקיץ הישראלי , על נופיו, תחושותיו ואורו – דרך עיניהם של שמונה אמנים בעלי סגנונות מגוונים: יורם אורן – צלם המתמקד באור הטבעי והקונטרסטים של חיי היומיום. דוידי לאור ורחלית לוי – ציורים בצבעי שמן ואקריליק, המתארים סצנות מחיי החוף, הטבע והדמויות המקומיות. אורלי קתלין מרון, צביה ליכטיגשטיין, ערן רובינפלד, גאולה בן חיים – חברי איגוד אמני ר"ג-גבעתיים, המציגים ציור עכשווי עז צבעוני ודינמי. זרי גל – מציג תבליטים שיצר בתקופה שבה שהה באילת כמפונה מיישובי העוטף לאחר האירועים הביטחוניים, ומביע התבוננות נוגעת ללב על החוף כמקום מבטחים זמני, אך גם כגבול.

“קו החוף” מציע מפגש מרובה פרספקטיבות: החל באור הים תיכוני החזק, עבור בחום האנושי והחברתי של קיץ ישראלי, וכלה במבט על החוף כקו תיחום – פיזי, רגשי וסמלי.
אוצרת התערוכה: איילת אמוראי בירן
אירוע חגיגי יתקיים ביום שלישי ה 15.07.25 בשעה 19:30 ברחבה החיצונית של הקניון מפגש ושיח עם היוצרים ומופע ג'ז של הרכב עידו אסא.
