העיר תל אביב-יפו ציינה את יום הולדתה ה-116 בשלושה ימים חגיגיים של קולינריה, אמנות ותרבות, שהתקיימו בין ה-3 ל-5 באפריל במוזיאון העיר כיכר ביאליק, מרחב התרבות העירוני של תל אביב-יפו, ביוזמת עיריית תל אביב-יפו ובשיתוף מוזיאון העיר תל אביב-יפו.

במהלך סוף השבוע התקיימו מגוון אירועים שהציגו את המורשת הקולינרית של העיר – ממאפים ובתי קפה ועד מיצגים, מופעים, סדנאות והרצאות. המבקרים נהנו מהצצה להיסטוריה המקומית של האוכל בעיר, לקחו חלק בפאנלים על אקטיביזם קולינרי, סיורים בעקבות בתי הקפה ההיסטוריים של תל אביב ופעילויות לכל המשפחה.
אחד משיאי החגיגות היה טקס ההכרזה על הזוכים בתחרות "עוגת העיר" בה הוזמנו אופים מקצועיים וחובבים להציע מתכונים שמספרים את הסיפור של תל אביב-יפו דרך טעמים, זיכרונות וחומרי גלם מקומיים.

שמות הזוכים שנבחרו הוכרזו בטקס חגיגי במוזיאון העיר, בהובלת אסף זמיר – סגן ראש עיריית תל אביב-יפו:
- המנצחת במסלול המקצועי: איה ראדי
"שילוב של יפו העתיקה ותל-אביב המודרנית"
העוגה מכילה קליפות תפוז מסוכרות, גנאש מי זהר ושכבת קראנץ' קריספית – מחווה לריחות השווקים של יפו ולטעמים המלווים את העיר כבר דורות - המנצח במסלול האפייה הביתית : יובל אברמי
"בסבוסת תפוזים עם שנטיי יוגורט ופריחת הדרים"
בהשראת עצי ההדר של העיר, יצר עוגה שמביאה לידי ביטוי את ניחוחות פריחת ההדרים שמלווים את תל אביב-יפו בפברואר – שילוב של סולת זהובה, מי זהר וקרם יוגורט - חביב הקהל: מורן גולן
"ים"
העוגה של מורן נולדה כמחווה לרגעים מול קו החוף של העיר – בצבעים שמזכירים את גווני הים, בטעמים של טחינה גולמית, תפוזי יפו ומלח ים – ממש כמו תל אביב עצמה, משתנה תדיר ומלאת הפתעות
שתי העוגות הזוכות – במסלול המקצועי והביתי, יימכרו במאפיית "עמיתה" שבמוזיאון העיר בתאריכים 21.4 ועד .10.5