"סינדינג, גריג וברהמס"

"סינדינג, גריג וברהמס"
David Ausserhofer credit

קונצרט שישי בסדרת "סולנים בסערה" של מוזיאון תל אביב לאמנות, בשיתוף עם תזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים.

בקונצרט תארח הקאמרטה את המנצח נועם צור (ישראל- גרמניה), את הצ'לנית אנסטסיה קובקינה (רוסיה), את הכנרת מרים הלמס אוליאן (נורווגיה) ואת הפסנתרן טל- חיים סמנון (ישראל)

בקונצרט יבוצעו יצירות של המלחינים סינדינג, גריג וברהמס.

סינדינג, גריג וברהמס
photo Jessy Lee

יום חמישי 16.5 בשעה ,20:30 מרכז וייל, כפר שמריהו
יום ראשון 19.5 בשעה 20:00, במוזיאון ת"א לאמנות

"סינדינג, גריג וברהמס" – הקונצרט השישי בסדרת "סולנים בסערה" של מוזיאון תל-אביב לאמנות, בשיתוף עם תזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים, יתקיים במרכז וייל בכפר שמריהו (16.5), ובמוזיאון ת"א לאמנות (19.5).

בקונצרט תבצע התזמורת את היצירות: "סויטה בסגנון עתיק לכינור ולתזמורת בלה מינור" מאת סינדינג. הכנרת מרים הלמס אוליאן (נורווגיה) תהיה הסולנית בביצוע יצירה זו. בנוסף תבוצע בקונצרט היצירה "קונצ'רטו לפסנתר לתזמורת בלה מינור" מאת גריג. הפסנתרן טל-חיים סמנון (ישראל) יהיה הסולן ביצירה. יצירה נוספת שתבוצע בקונצרט, "קונצ'רטו לכינור, לצ'לו ולתזמורת בלה מינור" מאת ברהמס, בה הצ'לנית אנסטסיה קובקינה (רוסיה) והכנרת מרים הלמס אוליאן, יהיו הסולניות. הקונצרט בניצוחו של נועם צור (ישראל גרמניה). את היצירות, שנכתבו במקורן להרכבים סימפוניים, התאים לתזמורת מוקטנת מרדכי רכטמן. 

המנצח בקונצרט, נעם צור (ישראל גרמניה), מונה לאחרונה למנהל המוזיקלי של התזמורת הסימפונית בעיר סאלטה, ארגגנטינה. בנוסף הוא משמש המנהל המוזיקלי של פסטיבל האופרה "טינו פטיירה" (Tino Pattiera) בדוברובניק ומנצח אורח ראשי בתזמורת הסימפונית של דוברובניק. צור כיהן בתפקיד המנצח הראשי של התזמורת הקאמר-פילהרמונית בפרנקפורט, גרמניה  והיה מנצח הבית וממלא מקום המנהל המוזיקלי של האופרה והתזמורת בהיידלברג ובנוסף היה מנצח ראשי באופרה ובתיאטרון "אאלטו" בעיר אסן, גרמניה. פייר בולז בחר בנעם צור לעבוד לצידו – יועץ אומנותי ומנצח בפרויקט המלחינים בפסטיבל לוצרן, במסגרתו נעם ניצח על ביצועי בכורה ויצירות של מלחינים בני זמננו ושל מלחיני מופת מן המאה ה-20. בשנים האחרונות נעם צור עורך הופעות ומסעות קונצרטים עם תזמורות באירופה, בישראל, ובדרום אמריקה. בעונות האחרונות ניצח בארץ על רוב הגופים המרכזיים כמו התזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון, הקאמרטה הישראלית ירושלים, התזמורת הסימפונית ירושלים, התזמורת הסימפונית חיפה, ותזמורת נתניה–הקאמרית הקיבוצית. הוא מנצח בקביעות על הרפרטואר הסימפוני והקאמרי ברחבי ארצות הברית ואירופה, בדרום אמריקה ובדרום אפריקה. ברפרטואר האופראי של צור למעלה מ-30 אופרות, בהן טורנדוט, דון ג'ובאני, זהב הריין, כרמן, ו"אלגיה לאוהבים הצעירים" מאת הנצה. נעם צור מוזמן בקביעות להדריך כיתות אומן לניצוח, לביצוע כֶּלי ולשירת אופרה באוניברסיטאות ובאקדמיות למוזיקה ברחבי העולם.

סינדינג, גריג וברהמס
David Ausserhofer credit


הכנרת מרים הֶלְמְס אוליאֶן (נוורגיה) החלה לנגן בכינור בהיותה בת שש ושנתיים לאחר מכן ערכה את הופעת הבכורה שלה בנגינת סולו. היא למדה באוסלו, בבית הספר הגבוה למוזיקה הנס אייזלר בברלין ובאוניברסיטה למוזיקה ולתיאטרון במינכן. היא השתתפה בכיתות אומן בהנחיית אידה הנדל, רנו קפוסון, מרים פריד, מאוריציו פוקס ודורה שוורצברג. בשנת 2010 זכתה מרים בתואר "מוזיקאית השנה בנורווגיה", ובשנת 2013 הוענק לה פרס הסולנית הנורדית. הלמס אוליאן כבר הופיעה עם התזמורות הנודעות בנורווגיה, בהן הפילהרמונית של ברגן, הסימפונית של טרונדהיים, קאמרטה אוסלו ותזמורת שירות השידור של נורווגיה, ועם תזמורות בין-לאומיות ובהן הפילהרמונית הצ'כית. מרים גם נגנית מוזיקה קאמרית נלהבת, והשתתפה בפסטיבלים בהם הפסטיבל הבין-לאומי של ברגן, פסטיבל המוזיקה הבין-לאומי באד קיסינגן, ורביה, פראשה קוב ואקדמיית קרונברג, שם היא החלה בשנת 2016 ללמוד כינור בהדרכת אנה צ'ומצ'נקו ובשנת 2018 ויולה בהדרכת טביאה צימרמן. מרים מנגנת בכינור משנת 1780 מעשה ידי גואדניני, המושאל לה באדיבות תומך עלום שם.

הצ'לנית אנסטסיה קוֹבֶּקינה (רוסיה) זכתה בפרסים רבים בתחרויות בין-לאומיות: ברוסיה זכתה במקומות הראשונים בתוכנית הטלוויזיה "מפתח האגוזים" ובתחרות "שמות חדשים"; בשנת 2016 זכתה במקום השני בתחרות אנסקו בבודפשט, ובהמשך השנה פסטיבל מקלנבורג-פורפומרן, גרמניה, העניק לה את פרס הסולנית. שנה לפני כן קטפה את המקום הראשון בתחרות הכישרונות הצעירים "טונאלי 15" בהמבורג, גרמניה והוענק לה פרס כספי וכן צ'לו מעשה ידי גואדניני בהשאלה לשלוש שנים. הייתה סולנית עם קרמראטה באלטיקה של גדעון קרמר, התזמורת הקאמר-פילהרמונית ברמן, הווירטואוזים של מוסקווה, תזמורת תיאטרון מרינסקי בניצוח גרגייב, התזמורת הסימפונית ע"ש צ'ייקובסקי, מוסקווה, הקאמרטה הישראלית ירושלים ועם הסימפונית של ורשה בניצוח פנדרצקי – באולמות המרכזיים ובהם מרכז לינקולן, אולם אייברי פישר, קונצרטהאוס ברלין, טונהאלה ציריך ותיאטרון מרינסקי. קובקינה השתתפה בפסטיבלים בין-לאומיים בהם ורביה, מקלנבורג-פורפומרן וקרונברג. היא מופיעה דרך קבע עם אומנים בהם גדעון קרמר, אנדרש שיף, יורי בשמט, איזבל פאוסט ולארס פוגט. בנובמבר 2016 הזמין אותה רולאנדו וילזון להתארח בתוכנית הטלוויזיה שלו בערוץ ארטה, "כוכבי המחר". בין השנים 2012–2016 אנסטסיה למדה באקדמיית קרונברג בהדרכת הצ'לן פרנס הלמרסון, ומשנת 2016 לומדת באוניברסיטה לאומנויות בברלין בכיתתו של ינס פטר מיינץ.

הפסנתרן טל-חיים סָמנוֹן (ישראל), החל מגיל שבע להופיע בקונצרטים בארץ, באירופה, בארה"ב ובאפריקה, ביניהם באולם קרנגי בניו יורק, בארמון המלכה בהולנד ובאדיס אבבה, אתיופיה. היה סולן עם תזמורות רבות, לרבות התזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוח זובין מהטה. זכה בתחרויות רבות; השתתף בכיתות אומן בהדרכת גדולי האומנים כיום. מנגן בקביעות בקונצרטים של אגודת הקומפוזיטורים בישראל, בסדרות המופת ובסדרת "סולנים בסערה" של מוזיאון תל אביב לאמנות וכן בסדרות הקאמריות של התזמורת הפילהרמונית הישראלית. טל מרבה לנגן מוזיקה קאמרית וללוות. זוכה מלגות מטעם קרן התרבות אמריקה ישראל, קרן רונן וקרן בוכמן-היימן. לצד היותו פסנתרן, טל עוסק גם בכתיבה. יצירתו הספרותית-מוזיקליתDE GA , המורכבת מ-16 שירים שכתב והלחין ושטקסט פיוטי שכתב מקשר ביניהם, בוצעה פעמיים ולאחרונה במסגרת פסטיבל פליציה בלומנטל למוזיקה באולם צוקר של היכל התרבות בתל אביב, ובעקבותיה יצא לאור גם ספרו. טל אף עוסק בכתיבת מאמרים, בהפקה מוזיקלית, בעיבוד מוזיקלי ובהנחיית תוכניות שונות בערוצי טלוויזיה ורדיו ישראליים.

"סינדינג, גריג וברהמס" – תזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים
קונצרט מס' 6 בסדרה "סולנים בסערה"

נעם צוּר מנצח (ישראל – גרמניה)

מרים הֶלְמְס אוליאֶן כינור (נורווגיה)

טל-חיים סָמנוֹן פסנתר (ישראל)

אנסטסיה קוֹבֶּקינה צ'לו (רוסיה)


בתכנית:

כריסטיאן סינדינג: סויטה בסגנון עתיק לכינור ולתזמורת בלה מינור, אופ' 10

אדוורד גריג: קונצ'רטו לפסנתר ולתזמורת בלה מינור, אופ' 16

יוהנס ברהמס: קונצ'רטו לכינור, לצ'לו ולתזמורת בלה מינור, אופ' 102, "כפול"


כפר שמריהו, מרכז וייל

חמישי 16.5.19 בשעה 20:30. טלפון להזמנת כרטיסים: 09-9569430
תל אביבמוזיאון תל אביב לאמנות
ראשון 19.5.19.בשעה 20:00. כרטיסים לרכישה במספר 03-6077020

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מצבה- עלויות והשקעה לעומת תוצאה
רובנו לא אוהבים לדבר על מה שקורה לאחר המוות, עדיף...
איזה פרקט כדאי לקנות לסלון?
מה שבאמת חסר לכם בסלון זו רצפה יפה? עד היום...
מעבר לפונקציונליות - המגע החכם בביתנו
בעידן הדיגיטלי המתקדם, אפילו האלמנטים הבסיסיים ביותר בבתינו עוברים מהפכה....
מה הן הסיבות להתקפי חרדה אצל מבוגרים?
כולנו מדי פעם יכולים לחוות רגשות של חרדה. חרדה עלולה...
הכול על עמדות טעינה לרכבים חשמליים
הרכבים החשמליים ממלאים את הארץ שלנו בשנים האחרונות, וטוב שכך....
מכוונים זרקור על היוצרים הצעירים בתיאטרון הסימטה: אחרי הפסקה של שנה בעקבות המלחמה, הזרקור חוזר לתיאטרון
זרקור לבמאים צעירים- יוזמה משותפת של תיאטרון הסימטה ושל עיריית...
תחרויות האביב 2024 מטעם קרן התרבות אמריקה- ישראל יוצאות לדרך
קרן התרבות אמריקה - ישראל, הפועלת לקידום תרבות ואמנות בישראל,...
פרס החינוך המחוזי ניתן לביה"ס אורי אורבך
בית הספר חמ"ד אורי אורבך בניהולה של ליאה אילון, זכה...
רוצים לגלות בעצמכם יכולות חדשות?
העידן שלנו היום שונה מאוד מהעידן של ההורים שלנו. אנחנו...
מי הוא עורך הדין לענייני עבודה
תפקידם של עורכי הדין בשורות החוק הוא חיוני והוא לוקח...
דילוג לתוכן