65 רשויות מקומיות מבקשות להעלות את הארנונה לשנת 2020 ומה עם פתח תקוה?

65 רשויות מקומיות מבקשות להעלות את הארנונה לשנת 2020 ומה עם פתח תקוה?
קרדיט עיריית פ"ת

עיריית פתח תקוה – העיר הרביעית בגודלה בישראל, הורידה את הארנונה בשנת 2019 ומבקשת להוריד שוב ב-2020

רמי גרינברג ראש העיר פתח תקוה: "הימים בהם העירייה עשתה את הפשוט ביותר והוא להגדיל את תקציבה על חשבון התושבים נגמרו!"

עיריית פתח תקוה מבקשת להוריד את הארנונה גם ב 2020
קרדיט עיריית פ"ת

בסיס ההכנסות של העיריות במדינת ישראל מגיע מהארנונה, התשלום שכל תושב ותושבת משלמים עבור הנכס בו הם גרים וכל בעל עסק על המשרד או החנות שלו.

בשנת 2020, מס הארנונה צפוי לעלות בשיעור חד של 2.6% – העלייה הגבוהה ביותר בחמש השנים האחרונות. אך עיריות רבות – 65 ליתר הדיוק, אינן מסתפקות בכך ומבקשות להעלות את הארנונה מעל לאחוז שנקבע ובכך לשלשל לכיסן סכומי כסף גדולים, על חשבון התושבים.

כך הולך לקרות בת"א, גוש עציון, חוף השרון, כוכב יאיר, גדרה, אבן יהודה, מבשרת ציון, ראש העין, לוד ועוד עיריות רבות כאמור.

עיריית פתח תקוה מבקשת להוריד את הארנונה גם ב 2020
קרדיט עיריית פ"ת

ומה בפתח תקוה?

דווקא בפתח תקוה, העיר הרביעית בגודלה בישראל, ראש העיר רמי גרינברג, אשר נכנס לתפקידו לפני שנה, דוגל במדיניות של הורדת הארנונה. כך הוא נהג בשנת 2019 וכך הוא גם ביקש לעשות גם בשנת 2020.

למרות הדעה הרווחת שהורדת ארנונה תקטין את תקציב העירייה, גרינברג דווקא הצליח למצוא את התמהיל הנכון בו הוא מגדיל מחד את תקציב העירייה ומוריד ארנונה לתושבים מאידך, תוך התייעלות בכוח אדם בעירייה, תנופת פיתוח בכל העיר, בנייה למגורים ועידוד הגירה חיובית לעיר.

רמי גרינברג ראש העיר פתח תקוה: "הימים בהם העירייה עשתה את הפשוט ביותר והוא להגדיל את תקציבה על חשבון התושבים נגמרו! אנו עושים את כל המאמצים כדי להצליח להוריד את הארנונה ללא פגיעה בתקציב- בשנת 2019 הצלחנו וכך גם בתכנון של 2020. אנחנו נמשיך לעשות כל שביכולתנו כדי להמשיך ולהוריד ארנונה מהתושבים לצד הפחתת הנטל על התושב באמצעות הכנסת חברות ענק לעיר, תקציבי ממשלה, פיתוח אזורי תעשייה ומסחר ועוד״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חולון - העיר שבה הילדים עדיין מכתיבים את הקצב
יש ערים שמזוהות עם עסקים, אחרות עם ים או חיי...
כל מה שצריך לקראת החג במקום אחד: עיריית בת-ים מזמינה את התושבים לשוק ארבעת המינים ומגוון פעילויות לכל המשפחה
לקראת חג הסוכות, עיריית בת-ים, בשיתוף המועצה הדתית, מזמינה את...
ראשון לציון - כשהשכונה הופכת לעיר בתוך העיר
ראשון לציון היא אחת הערים שבהן המרחק בין חלק אחד...
בת-ים - מה קורה לעיר כשהים הופך לחלק מהשגרה
יש מקומות שבהם הים הוא יעד. בבת ים הוא חלק...
חיוך פוגש עצב / גונן עזריה: שיר חדש לזכרו של סמ"ר אופיר ברקוביץ' ז"ל
מילים שכתב מפקדו של סמ"ר אופיר ברקוביץ' ז"ל בספר זיכרון...
גבעתיים - העיר הקטנה שמכריחה אותנו לחשוב מחדש על מרחק
יש ערים שבהן מרחק נמדד בקילומטרים. בגבעתיים הוא נמדד הרבה...
החגים בפתח: שעות הפעילות המעודכנות של תחנות ההצלה בחופי בת-ים
לקראת חגי תשרי, עיריית בת-ים מעדכנת את שעות הפעילות של...
חוזר לתפריט: רשת קפה גרג משיקה מחדש את מנת הספיישל: “הכריך של רוני” - לזכרה של רוני אשל ז”ל
כשנתיים וחצי לאחר שהפך לאחד מסיפורי ההנצחה המרגשים של עולם...
לקראת ראש השנה: עובדי חברת החשמל ארזו סלי מזון למשפחות הזקוקות לסיוע בתל אביב
לקראת ראש השנה: עובדי חברת החשמל ארזו סלי מזון למשפחות...
נורית גלרון, אלי יצפאן ושמואל וילוז'ני בין זוכי פרס מפעל חיים של א.מ.י לשנת 2026
בין מקבלי הפרס גם איציק קלה, רמי דנוך, צמד רעים,...
דילוג לתוכן