מרכז ללימודי מגדר ומורשת ע"ש רוזה כהן הוקם בחווה

מרכז ללימודי מגדר ומורשת ע"ש רוזה כהן הוקם בחווה
לשכת דובר עיריית פתח תקוה

אמש 16.12 התקיים טקס הנחת אבן פינה למרכז ללימודי מגדר ומורשת בחווה החקלאית בפתח תקוה!

מרכז ללימודי מגדר ומורשת ע"ש רוזה כהן הוקם בחווה
לשכת דובר עיריית פתח תקוה

הטקס החגיגי התקיים במעמד מ"מ רה"ע וראש מינהל החינוך רון כץ, מנהל מינהל החינוך רמי הופנברג, אירית מור המפקחת על הוראת החקלאות, צוות החווה החקלאית, צוות מינהל החינוך, בני משפחות כהן, רבין ויעקב, רחל אלון יועצת רה"ע לשוויון מגדרי, חדשנות ופיתוח, וכמובן תלמידים, בני הקהילה האתיופית הפעילים בחווה ואורחים.

מרכז ללימודי מגדר ומורשת ע"ש רוזה כהן הוקם בחווה
לשכת דובר עיריית פתח תקוה

דיויד קדיש מנהל החווה החקלאית פתח את האירוע והסביר "לפני 86 שנים רוזה כהן , כחברת מועצת העיר ת"א, יזמה והניעה להקמת בית ספר מחוזי לילדי העובדים שהתבסס על האידאלים של חלוציות, עבודה וחקלאות. בית הספר הוקם כאן, על שטח קיבוץ גבעת השלושה, ובאופן יוצא דופן שמר המקום על צביונו החקלאי והערכי עד היום. רוזה כהן הייתה אשה יוצאת דופן בפועלה וזהו כבוד עבורנו שדווקא בחווה יפתח מרכז בנושא מגדר, ויעשה את ההקשר שבין חקלאות, עבודת כפיים, ציונות ושוויון מגדרי."

מרכז ללימודי מגדר ומורשת ע"ש רוזה כהן הוקם בחווה
לשכת דובר עיריית פתח תקוה

ראש העיר רמי גרינברג שנבצר ממנו להגיע לאירוע, מסר את ברכתו ואמר כי "החווה החקלאית בפתח תקוה מחנכת לאהבת הארץ, האדם והאדמה. זוהי פנינה בלב הכרך האורבני ואנו נמשיך לפעול לשימור המקום וקידומו. רוזה כהן מייסדת המקום הייתה אשה פורצת דרך שפעלה הלכה למעשה לקידום שוויון מגדרי".

מרכז ללימודי מגדר ומורשת ע"ש רוזה כהן הוקם בחווה
לשכת דובר עיריית פתח תקוה

מ"מ רה"ע וראש מינהל החינוך רון כץ בירך את הנוכחים ואמר "אנו משקיעים בחינוך תלמידי העיר הן בפדגוגיה והן בסביבה לימודית חדשנית ומתקדמת ודווקא בחווה החקלאית הטבע הוא הסביבה הנכונה והמקדמת. למעלה מ-2500 תלמידים מבקרים מידי שבוע בחווה החקלאית ולומדים מהי עבודת כפיים ומהי חקלאות, ודווקא כאן בחווה ניתן להתמודד עם סוגיות מגדריות ולחנך לשוויון. אצלנו לא רק הבנות יקטפו פרחים והבנים יעבדו עם את וקלשון, כולם עושים הכל".

רמי הופנברג מנהל מינהל החינוך אמר "החווה החקלאית היא חוליה מקשרת בין העבר לבין ההווה האקטואלי, והערכים שעל בסיסו המקום הוקם, כמו אהבת הארץ ופרנסה עצמית עדיין עומדים בעינם. הקמת המרכז לשוויון מגדרי בחווה היא הזדמנות עבורנו לעשייה חינוכית מעשית המקדמת שוויון ושיח על מגדר".

מרכז ללימודי מגדר ומורשת ע"ש רוזה כהן הוקם בחווה
לשכת דובר עיריית פתח תקוה

בני המשפחה הודו לצוות החווה ולכל העושים במלאכה ואף הקריאו מכתב בשם רחל כהן (בתה של רוזה ואחותו של יצחק רבין).

תלמידות בי"ס ביאליק הופיעו בשירה וריקוד. לציין כי בי"ס ביאליק מקיים פעילות שבועית בחווה החקלאית וזוכה ברצף כבר 3 שנים יחד עם החווה, בעבודות חקר מדעיות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
למה כולם מדברים היום על השקעה בנכסים דיגיטליים שונים?
אם יש תחום שבו אנשים משקיעים יותר ויותר בשנים האחרונות,...
השגת מימון מהיר – הדרך הנכונה לצמיחה כלכלית
מהי הלוואה לכל מטרה חוץ בנקאית? בעידן הכלכלי המודרני, יותר ויותר...
אירוע מרגש לזכרה של אסתר פירון ז"ל: עמותת "הגל שלי" מציינת שותפות עמוקה עם בת-ים וקהילת טורונטו
עמותת "הגל שלי" קיימה היום (7.5) אירוע חגיגי ומרגש לציון...
יום הזיכרון בקריית החינוך בן גוריון נס ציונה, לזכרם ולכבודם של הנופלים.
ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, נערך טקס...
מגוון פעילויות לגיל הרך בבת-ים: המרכזים הקהילתיים והמרכז לגיל הרך בעיר מציגים תכנית עשירה עם שלל חוויות לילדים והורים
עיריית בת-ים והחברה לתרבות פנאי וספורט בהובלת המרכזים הקהילתיים והמרכז...
פתח תקווה חוגגת כחול לבן. ראש העיר רמי גרינברג: "נקיים אירועים חגיגיים ושמחים להנאת הציבור לאחר שנאלצנו לבטל את חגיגות העצמאות"
עיריית פתח תקווה תקיים אירועים גדולים וחגיגיים במקום אירועי יום...
להיראות ולהרגיש במיטבך עם מוצרי טיפוח לעור
עור שמן מתאפיין בנראות מבריקה ובהפרשת חלב מוגברת, ולעיתים עשוי...
"בתים מבפנים" - אירוע האדריכלות הגדול בישראל יתקיים בתל־אביב-יפו זו השנה ה-19
כ-200 אתרים, סיורים, שיחות ומפגשים בכל רחבי העיר – בבתים...
מלאכים, תקווה ויצירה: תערוכת יחיד חדשה בבת-ים שתציג את יצירותיה של האמנית חנה ברק אנג'ל
עיריית בת-ים מזמינה את תושבי ותושבות העיר לתערוכת "תפילה" של...
משפחות חללי חרבות ברזל ואנשי תרבות ורוח השתתפו בערב השקת הספר "אם אתם קוראים את המילים האלה"
ערב השקה לפרויקט הספרותי-דוקומונטרי הראשון מסוגו "אם אתם קוראים את...
דילוג לתוכן