שומרים על בריאות הציבור בבת ים

שומרים על בריאות הציבור בבת ים
דוברות עיריית בת ים

עיריית בת-ים ערכה כנס לבעלי עסקים ולעובדיהם בנושא בטיחות מזון מן החי, תברואה ומניעת סכנות ממזון

כנס בעלי עסקים
דוברות עיריית בת ים

העיר בת-ים שמה לה למטרה לשמור על שלום בריאות הציבור בכל הכלים העומדים לרשותה. במסגרת זו, נערך אתמול (21.1.2020) לראשונה בבת-ים כנס לבעלי עסקים ולעובדיהם, תוך דגש על מכירה וטיפול נכון בבשר עופות דגים ומוצריהם. מטרת הכנס היא לתת כלי נוסף לבעלי העסקים לצורך ניהול אטליז וחנויות הדגים בהתאם לחוק. הכנס נעשה בחסות השירות הווטרינרי של עיריית בת-ים ובהשתתפות של עובדי משרד הבריאות, בעלי עסקים, מפקחים, תברואנים מרישוי עסקים ועובדי המחלקה הוטרינרית נטלו חלק בכנס.

ד"ר משה ננקין, הוטרינר היערוני, פתח את הכנס שהתקיים בבית יד לבנים בעיר, בהצגת השירות הווטרינרי העירוני ונשא הרצאה בנושא "חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) 2015". אינג' אבי סלקמן ממשרד הבריאות הציג את הנחיות הלשכה לטיפול וייצור מוצרי בשר ודגים המיועדים למכירה במקום, באטליזים ובחנויות דגים, ד"ר אורן כתבי, רופא וטרינר ממשרד הבריאות, עמד על התנאים וההליכים לקבלת רישיון יצרן (אטליז קטגוריה ג') בעסקים לממכר מזון מן החי. אחרון הציג מר רפי דגן, מנהל מחלקת רישוי עסקים בעיריית בת-ים, את הרפורמה בתחום רישוי עסקים – הפחתת ההליך הבירוקרטי ותדירות הפיקוח בעסקים והעברת האחריות לבעל העסק עצמו.

ההחלטה לקיים את הכנס לבעלי העסקים בעיר הינה חלק ממערך ההסברה שהעירייה עורכת לבעלי העסקים, והעיתוי נבחר לאור כניסתו של 'חוק המזון החדש' הקרוי גם "חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) התשע"ו-2015" ויישומו בשטח, לרבות תחילת רפורמת רישוי עסקים והשינויים שמתרחשים בשטח. בתוך כך, בעלי העסקים הצטיידו בכלי עזר לניהול העסק שלהם, כדוגמת הנחיות לניהול בית העסק, שמירה על תנאי תברואה נאותים, בטיחות מוצרי המזון, סימון תקין, תהליכי עבודה והתנהלות העובדים במקום (ניקיון, מעקב אחר תוקף מוצרים, שמירה על שרשרת הקירור, איסור ביצוע פעולות אסורות ועוד).

במחלקה הווטרינרית מסכמים את הכנס המוצלח ומציינים כי אין מדובר בכנס ראשון בנושא ואחת לכמה זמן יערך כנס הסברה וריענון בקרב בעלי העסקים המוכרים מוצרי בשר, עופות ודגים. במסגרת הגברת האכיפה בעסקים שבאחריות המחלקה הוטרינרית, חשוב לעירייה כי בעלי העסקים יהיו מודעים לשינויים בתקנות ובחוקים של משרד הבריאות, כדי למנוע עבירות על החוק, והכי חשוב לשמור על בריאות הציבור.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קולולו חוגג את הרוח האמריקאית: שבוע ג'ק דניאל'ס וקולינריה בהשראה אמריקאית
לרגל ה־4 ביולי – בר הקוקטיילים קולולו בפתח תקווה יוצא...
היקב ההיסטורי בלב המושבה יהפוך למרכז לצעירים
לאחר שהוועדה לשימור אתרי מורשת בעיריית פתח תקווה אישרה לקדם...
חגיגה קולינארית יוקרתית: לראשונה קניון עופר רמת אביב פותח מתחם קולינארי ייחודי בימי שישי: "לה בוקרייה" מבית WEEKEND MARKET
המתחם יפעל בימי שישי באופן קבוע בחודשים הקרובים ויכלול  שפע...
הדלתות היו סגורות אבל הלב תמיד פתוח
גם בימי המלחמה, כשאזעקות היו חלק מהשגרה והמתח הורגש בכל...
יופי של יוזמה: בכירי ומתנדבי עמותת שניר מחלקים ערכות פנאי לילדים מרמת גן שפונו מבתיהם
בכירי ומתנדבי עמותת שניר החלו לחלק מאות ערכות פנאי לילדים...
להפוך את החלל לבית
כאשר רוכשים דירה מקבלן, אחד האתגרים המשמעותיים הוא להפוך את...
ביקור מדיני ראשון לאחר המלחמה באיראן: ראש העיר צביקה ברוט אירח את שר החוץ גדעון סער ושר הפנים של גרמניה באתר פגיעת הטיל בבת-ים
היום, (29.6), נערך ביקור מדיני ראשון בישראל לאחר המלחמה באיראן,...
עושים שכונה: רשת קפה ביגה משיקה פורמט חדש של סניפים שכונתיים ברחבי הארץ תחת השם: BIGA STREET
שני הסניפים הראשונים יפתחו: בשכונת הנוריות בראשון לציון ובשכונת הנשיא...
הנצחה ברוח המלחמה
ראש העיר רמי גרינברג יביא בפני מועצת העיר הצעה לקריאת...
לא משאירים אף אחד מאחור: בת-ים מגויסת למען הכלבים והחתולים שפונו עם משפחותיהם
מבצע "עם כלביא" הותיר חותם כואב בעיר בת-ים. בעקבות פגיעה...
דילוג לתוכן