לרגל ציון שנה לשיגור חללית בראשית לירח (22.2.2020) מכריזות מכללת לוינסקי לחינוך ועמותת SpaceIL על שיתוף פעולה לקידום תוכניות חינוכיות המשלבות יזמות וחלל. במסגרת שיתוף הפעולה חלק מפעילות עמותת SpaceIL מתקיימת במכללת לוינסקי לחינוך. חגיגות לשיתוף הפעולה החלו היום (5.3.2020) עם הבאתו של מודל החללית למכללת לוינסקי לחינוך בפתיחת סמסטר ב'. האירוע לווה בהפנינג שכלל הרצאה של כפיר דמרי, ממייסדי עמותת SpaceIL , תחרות תחפושות חלל ודוכנים, שהוכנו ביוזמת אגודת הסטודנטים במכללה.
במסגרת שיתוף הפעולה יקודמו תכניות חינוכיות שיעודדו למידה על חלל, שאפתנות ויזמות במגוון התכניות בהם: התכנית לגיל הרך, חינוך יסודי, חינוך על יסודי, החינוך המיוחד והפקולטה לחינוך מוסיקלי. אירוע השיא ייערך ב- 6.5 במסגרת "יום ירח", שבמסגרתו הסטודנטים יקיימו מערכי שיעור שיבנו במיוחד ויתמקדו ביזמות ולמידה על החלל בבתי הספר שבהם הם מתנסים בהכשרה מעשית.
רקע: החללית "בראשית" שוגרה ביום שישי, 22.2.2019 מקייפ קנורל שבארצות הברית. בניית החללית נעשתה ביוזמתה של עמותת SpaceIL ובשיתוף התעשייה האווירית וסוכנות החלל הישראלית. מדובר בחללית הקטנה ביותר שתוכננה עד היום לנחות על הירח. גובהה כמטר וחצי וקוטרה כשני מטרים עם מסה של 585 ק"ג. מסעה של החללית נמשך קרוב לחודשיים. ב4 לאפריל 2019 הצליחה החללית להילכד בשדה הכבידה של הירח ובכך מיצבה את ישראל כמדינה השביעית בעולם ואת SpaceIL כגוף הפרטי הראשון בהיסטוריה לעשות זאת ונתנה השראה למיליוני ילדים בעולם לחלום, להעיז ולהגשים.
ד"ר יעל קמחי, רקטור מכללת לוינסקי לחינוך: "המסר של עמותת SpaceIL, בו כל אחד יכול לחלום, להעיז ולהצליח, הוא מסר חשוב ורלוונטי ביותר למערכת החינוך בכלל, ובהכשרת מורים בפרט. אנו מברכים על שיתוף הפעולה הייחודי שאנו מקיימים עם עמותת SpaceIL , ויחד איתם, רוצים להראות שעם תעוזה בחינוך, בהחלט אפשר להמריא לירח".
כפיר דמרי, ממייסדי עמותת SpaceIL: "במהלך שמונה השנים שבהם פועלת העמותה נחשפו למעלה ממיליון תלמידים לתחומי החלל והיזמות. שיתוף הפעולה עם מכללת לוינסקי לחינוך נוצר במטרה להרחיב את פעילותנו בתחום הכשרות המורים, ויחד עם אנשי הצוות החינוכי להעמיק את השפעה ואת ״אפקט בראשית״ לדורות הבאים״.