קהילה נגישה מסכמת שנה

קהילה נגישה מסכמת שנה
קרדיט: דוברות עיריית פתח תקוה

היום, חמישי, התקיימה ישיבת עבודה לצוות קהילה נגישה, כחלק מתכנית העבודה השוטפת ולרגל החודש להעלאת המודעות לאנשים עם מוגבלויות.

את הישיבה פתח ראש העיר רמי גרינברג יו"ר קהילה נגישה, והשתתפו בה נציגי משרד הרווחה, נציגי אגפי הרווחה, החינוך והנוער ברשות, נציגי מקפ"ת, פעילים של קהילה נגישה, הורים ומתנדבים, חלקם נכחו במפגש פיזית וחלקם בזום.

במהלך הישיבה נערכה סקירה מקיפה על הפעילויות הרבות שמתקיימות בעיר במסגרת המחלקה לעבודה קהילתית המשתפת פעולה עם גופים רבים בעיר ומחוצה לה.

קרדיט: דוברות עיריית פתח תקוה

בין היתר דובר על המשך הפעילות המוצלחת של רוכבי התקווה בה אנשים עם מוגבלויות רוכבים עם מתנדבים ללא מוגבלויות (פעילות המתקיימת בפארק יצחק אוחיון וחודשה מיד לאחר הסגר), מועדון 50+, פרויקט "רמי בא לבקר" (ביקורים בבתי ילדים עם צרכים מיוחדים לרגל יום הולדת או חגיגה אחרת עם אמן ועוגה, בארגון אגף התרבות ובשיתוף מפעל הפיס), סיירת נגישות (בבתי הספר היסודיים), פעילות הסברה המתבצעת בבתי הספר ובה חברי הקהילה מספרים את סיפורם האישי, ההסברה מועברת באמצעות הזום, תוך שימוש בסרטונים ומגוון אמצעים דיגיטליים.

קרדיט: דוברות עיריית פתח תקוה

כהערכות למעבר לפעילות הסברה בזום של פעילי תוכנית "קהילה נגישה" התקיימה סדנת פוטותרפיה בדגש על סיפורי החיים. בסדנה, כל פעיל גיבש את הסיפור שלו והופק סרטון אישי המתמצת את סיפור חייו. הסרטונים מוקרנים במהלך פעילות ההסברה, ומאפשרים מפגש ושיח אישי עם הפעילים. בנוסף, לסרטונים היה ערך תרפויטי עבור הפעילים, כחלק מתהליך עיבוד סיפור חייהם.

בנוסף, נערך מיפוי בקרב צעירים עם מוגבלויות על מנת לאתר צרכים ומהמיפוי עלה כי הנושאים שהכי מטרידים אותם הם מציאת תעסוקה, מציאת זוגיות ומחסור בפעילויות פנאי. עוד עלה כי יש קושי בהתמצאות דיגיטלית ולכן בקרוב יפתח קורס אוריינות דיגיטלית במטרה להכיר ולהנגיש כלים ויישומם לשימוש באפליקציות שונות לקבל שירות (התייעצות עם רופא און-ליין, רכישת תרופות, ביטוח לאומי, בנק ועוד), שימוש ברשתות חברתיות ובאפליקציות לתקשורת מרחוק (זום ודומיו).  בקרוב יתקיימו אירועים של החממה "שוויון בסלון", מסיבות רכיבה (רכיבה על אופניים בליווי מוסיקה ו -DJ ) ועוד.

ראש העיר רמי גרינברג הודה לכל המשתתפים בישיבה הודה לצוות האגף לשירותים חברתיים ובריאות וצוות המחלקה לעבודה סוציאלית קהילתית בהובלת שולי ביתן וסמדר סעצ'י, ואמר כי "מה שקורה בפתח תקוה הוא יוצא דופן בהסתכלות הרחבה, בפעילות הענפה ובשיתופי הפעולה. עשייה רבה עוד לפנינו. נמשיך לפעול למען הילדים והבוגרים עם המוגבלויות, נקיים שיח פתוח ושולחנות עגולים עם ההורים והפעילים, ונרחיב את העשייה ושיתופי הפעולה."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
השגת מימון מהיר – הדרך הנכונה לצמיחה כלכלית
מהי הלוואה לכל מטרה חוץ בנקאית? בעידן הכלכלי המודרני, יותר ויותר...
אירוע מרגש לזכרה של אסתר פירון ז"ל: עמותת "הגל שלי" מציינת שותפות עמוקה עם בת-ים וקהילת טורונטו
עמותת "הגל שלי" קיימה היום (7.5) אירוע חגיגי ומרגש לציון...
יום הזיכרון בקריית החינוך בן גוריון נס ציונה, לזכרם ולכבודם של הנופלים.
ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, נערך טקס...
מגוון פעילויות לגיל הרך בבת-ים: המרכזים הקהילתיים והמרכז לגיל הרך בעיר מציגים תכנית עשירה עם שלל חוויות לילדים והורים
עיריית בת-ים והחברה לתרבות פנאי וספורט בהובלת המרכזים הקהילתיים והמרכז...
פתח תקווה חוגגת כחול לבן. ראש העיר רמי גרינברג: "נקיים אירועים חגיגיים ושמחים להנאת הציבור לאחר שנאלצנו לבטל את חגיגות העצמאות"
עיריית פתח תקווה תקיים אירועים גדולים וחגיגיים במקום אירועי יום...
להיראות ולהרגיש במיטבך עם מוצרי טיפוח לעור
עור שמן מתאפיין בנראות מבריקה ובהפרשת חלב מוגברת, ולעיתים עשוי...
"בתים מבפנים" - אירוע האדריכלות הגדול בישראל יתקיים בתל־אביב-יפו זו השנה ה-19
כ-200 אתרים, סיורים, שיחות ומפגשים בכל רחבי העיר – בבתים...
מלאכים, תקווה ויצירה: תערוכת יחיד חדשה בבת-ים שתציג את יצירותיה של האמנית חנה ברק אנג'ל
עיריית בת-ים מזמינה את תושבי ותושבות העיר לתערוכת "תפילה" של...
משפחות חללי חרבות ברזל ואנשי תרבות ורוח השתתפו בערב השקת הספר "אם אתם קוראים את המילים האלה"
ערב השקה לפרויקט הספרותי-דוקומונטרי הראשון מסוגו "אם אתם קוראים את...
מגנטים מסלול מכוניות: משחק של דמיון ותנועה
עבור ילדים שאוהבים לשלב בנייה עם משחק דינמי, מגנטים מסלול...
דילוג לתוכן