לקראת היום הבינלאומי למאבק בגזענות

לקראת היום הבינלאומי למאבק בגזענות
אור מרגלית | קרדיט: עופר עמרם

במכללת לוינסקי לחינוך ייערך מפגש מקוון עם יסמין קיני, יוצרת הסדרה "ארץ לבנה", ועם עו"ד שלומית ברהנו, סמנכ"לית "ישראלים נגד גזענות". המפגש נערך לכל באי המכללה ומכוון במיוחד לקורסים כמו קורס "מיגור גזענות", שנבחר כפיילוט במסגרת תוכנית ארסמוס פלוס של האיחוד האירופי

אור מרגלית | קרדיט: עופר עמרם

לקראת היום הבינלאומי למאבק בגזענות (21.3) ייערך במכללה מפגש מקוון עם יוצרת הסדרה "ארץ לבנה" העוקבת אחר חמישה ישראלים בני העדה האתיופית החווים גזענות גלויה וסמויה בחיי היום יום שלהם. בכל פרק נחשפים ממדיה ועומקה של הגזענות שבה נתקלים גיבורי הסדרה בכל מקום: ברחוב, באוטובוס, בעבודה, בחינוך ובתקשורת.

המפגש המקוון ייערך ב-15.3 בשעה 20:00 בהשתתפות במאית הסדרה יסמין קיני ועו"ד שלומית ברהנו, סמנכ"לית ישראלים נגד גזענות, אחת הדמויות המרכזיות בסדרה. במהלך המפגש ייערך דיון על מאבקי הגיבורים בסדרה באפליה, בסטריאוטיפים ובתקרות הזכוכית שאיימו להגביל ולהכשיל אותם בכל צעד שעשו בחייהם.

לערב הדיון והשיח יגיעו גם סטודנטים מקורס ייחודי במכללה "מיגור גזענות", התואם את חזונה של המכללה שחרתה על דגלה את נושא האכפתיות והרגישות הבין- תרבותית. בשנה שעברה חתמה נשיאת המכללה, פרופ' מיכל בלר, על אמנה למיגור הגזענות בחברה, שיזמו חברי העמותה "ישראלים נגד גזענות".

הקורס נבחר כפיילוט במסגרת פרויקט של תוכנית ארסמוס פלוס של  האיחוד האירופי LOVE.DIST@NCE  המתמקד בהכלה ושוויוניות בהשכלה הגבוהה לאוכלוסיות ייחודיות.

ד"ר אור מרגלית, נציג תקווה ישראלית במכללה וראש החוג למקרא והחטיבה למחשבת ישראל ומרצה הקורס: "היוזמה לקורס הגיעה בעקבות חשיפתם של מקרי גזענות בתקופה האחרונה בארץ ובעולם ובליוויה של עו"ד שלומית ברהנו, סמנכ"לית העמותה "ישראלים נגד גזענות". כדי שנוכל למגר את תופעת הגזענות לא די בהצהרות. חשוב לעורר שיח ומודעות ולפעול באופן פרו-אקטיבי.  מטרתו של הקורס להקנות את הכלים לגננות ולמורי העתיד להבחין בגזענות סמויה ומוסדית, לפתח שיח עם הילדים על תופעת הגזענות ולפעול למיגורה. הקורס משקף גם את השקפת עולמה של המכללה שמקדמת רב-תרבותיות במסגרת פרויקט התקווה הישראלית – פרויקט ביוזמת בית הנשיא שמטרתו לעודד הכרה הדדית בין השבטים השונים בחברה הישראלית וקיום חיים משותפים".

 

לדברי ד"ר אלונה פורקוש ברוך, ראש היחידה הבינלאומית המרכזת את תוכנית ארסמוס פלוס במכללת לוינסקי לחינוך: "מניתוח מקדים של שני שאלונים שהועברו ליותר מ-850 סטודנטים במכללה בשני סבבים, ומראיונות של מרצים המלמדים אוכלוסיות מגוונות, הבנו ששיטת ההוראה המיטבית לאוכלוסיות אלו היא שילוב של למידה סינכרונית (בזמן אמת) ואסינכרונית (המאפשרת לסטודנט לבצע את הלמידה והמטלות בזמנו הפנוי). נוסף על כך, למידה בקבוצות קטנות ותמיכה אישית יאפשרו מתן מענה לצרכים הרגשיים והחברתיים של הסטודנטים, תוך מתן משוב אישי לכל סטודנט במטרה לפצות על המחסור בקשר הבלתי-אמצעי המתקיים במפגשים פנים-אל-פנים. במסגרת סדנה מקוונת שנערכה בהשתתפות כל הנציגים השותפים בפרויקט מכמה מדינות באירופה עלו כמה תובנות, בהן חשיבותה של התמיכה הרגשית בסטודנטים, הנגשתו של  חומר לימודי מגוון ואפשרויות לביצוע משימות על ידי הסטודנטים באמצעים מרובי-מדיה, דוגמת סרטונים, גרפים, תמונות, אנימציות, קובצי קול ועוד. הפרויקט פועל בשותפות עם המרכז להוראה חדשנית ומיטבית במכללה לצורך הרחבת המודל לקידום שוויוניות בלמידה מרחוק".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מאחורי העשייה היומיומית: שני סיפורי חילוץ מרגשים של המחלקה הווטרינרית בעיריית בת-ים
בשבוע האחרון הובילו צוותי המחלקה הווטרינרית של עיריית בת-ים שני...
גלריית ZOA על שם דבורה פישר, תל אביב גאה להציג: "נוף, מרחב, אור"
תערוכת האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף בישראל לציון 75 שנה...
עיריית בת-ים מחדדת הנחיות: כלל המקלטים הציבוריים נפתחו, מוסדות החינוך לא יפעלו וחופי הים סגורים
לאור המצב הביטחוני ובהתאם להנחיות פיקוד העורף, עיריית בת-ים מעדכנת...
הפציעה השקופה. חודש המודעות לפוסט טראומה: כך נוירופידבק מציע תקווה חדשה לנפגעי טראומה ומלחמה
חודש יוני הוא חודש המודעות להפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD)...
מבית הנשיא לאירופה: תלמיד אמית בר אילן גוש דן זכה בתחרות המדענים הצעירים
הישג מדעי כחול-לבן: שגיא אפלבום, תלמיד י"ב בבית החינוך אמית...
קיץ בריא ובטוח: כך תיהנו מהים והבריכה בלי לסכן את הבריאות
עם פתיחת עונת הרחצה, החופים והבריכות מתמלאים באנשים המחפשים מפלט...
כשחינוך פוגש שליחות: שתי נשות חינוך מבת-ים נבחרו למצטיינות מחוז תל אביב
הדר כהן ויעל שימבורסקי נבחרו למצטיינות מערכת החינוך במחוז תל...
בונים מערכות אנרגיה מהשמש, הופכים סמארטפון למצלמת טבע וממציאים מחדש את השכונה כל זה קורה בשבוע המדע והסביבה 2026 ברמת גן 31.5–5.6 (יום א׳-ו׳)
האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה מזמינה את הציבור הרחב לחגיגה...
זוכרים את ימנו: בני משפחתו וחבריו של ימנו זלקה ז"ל ירוצו לזכרו במרוץ הלילה של פתח תקווה 2026
מרוץ הלילה של פתח תקווה 2026, ביוזמת עיריית פתח תקווה...
עיריית בת-ים מחברת בין נשים צעירות: קהילת "שוות" במפגש מעורר השראה במרכז הצעירים בתיה
כ-40 נשים צעירות מבת-ים השתתפו לאחרונה במפגש קהילתי מיוחד שהתקיים...
דילוג לתוכן