
בגלריה לאומנות במכללת לוינסקי לחינוך מוצגת תערוכה חדשה של עבודות של בוגרים עם צרכים מיוחדים בשיתוף סטודנטים במכללה, שלומדים יחד בקורס "משיתוף להשתתפות". זוהי השנה השישית שבה הקורס פועל במכללת לוינסקי לחינוך במסגרת התוכנית לתואר ראשון בחינוך מיוחד. ד"ר רחלי פלד, מרצה בתוכנית ומובילת הקורס: "זוהי הזדמנות להביא לקדמת הבמה את קולה של קבוצה ייחודית ומודרת מהחברה." התערוכה תוצג עד 1.9.2021.
השיעורים בקורס "משיתוף להשתתפות" מתנהלים כסדנה דינמית המשלבת אמצעי הבעה שונים כמו מוזיקה, צילום והסרטה, והם מהווים קרקע פורייה לביטוי רגשי וחברתי של משתתפי הקורס. הסטודנטים משתפים שהלמידה בקורס אפשרה להם היכרות קרובה עם העוצמות של אנשים עם צרכים מיוחדים, עם האתגרים העומדים בפניהם ועם האתגרים של הסטודנטים עצמם. חלק מהסטודנטים דיווחו שהמפגש השוויוני בסדנה הקל עליהם לחוש אמפטיה כלפי תלמידים עם צרכים מיוחדים בכיתות שהם מלמדים בהן ושהסדנה מהווה עוגן לניהול כיתה הטרוגנית.
הקורס נפתח לפני שש שנים בהובלתה של ד"ר רחלי פלד, מרצה ומדריכה פדגוגית בתוכנית לתואר ראשון בחינוך מיוחד במכללה ושל ד"ר אורלי הבל, מרצה בתוכנית לתואר שני בחינוך מיוחד.
ד"ר רחלי פלד, מובילת הקורס: "בתוכנית לתואר ראשון בחינוך מיוחד במכללת לוינסקי לחינוך פותח והוטמע בהצלחה סמינריון ייחודי אשר לומדים בו יחד סטודנטים בתוכנית לחינוך מיוחד ובוגרים עם מוגבלויות החיים בקהילה. הסמינריון מבוסס על תפיסת העולם החינוכית-החברתית הרווחת בעולם ותומכת בזכותם של אנשים עם מוגבלות להחליט על חייהם כמומחי הידע בתחומם. הסטודנטים ערכו מחקרים בקבוצות על פי עקרונות של מחקר פעולה משתף ופיתחו מחקר שנתן מקום וקול לקבוצות מיעוט בחברה. משתתפי המחקר חוו שיח בגובה העיניים, שיתוף ושותפות אותנטית, חוויה שהיוותה עוגן לניהול כיתה הטרוגנית ושיש לה ערך משמעותי בתהליך ההכלה בכלל ובפיתוח זהותם של סטודנטים להוראה בפרט. נוסף על כך, רמת המודעות שלהם לתפיסות חוסמות עלתה והעשייה המחקרית המשותפת היוותה בסיס לפיתוח תפיסה ערכית שוויונית ולהקשרי הוראה המכירים באוטונומיה של הפרט עם המוגבלות וללא המוגבלות".