Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

איך בוחרים בשר – המדריך השלם

איך בוחרים בשר – המדריך השלם
קרדיט: freepik

יום העצמאות, סוכות או פסח – לא צריך יותר מדי סיבות לאכול בשר. רבים משתמשים במשלוחי בשר להכנת מאכלים רבים ומגוונים, כגון: קציצות, ספגטי בלונז, מילוי לבורקס וכו', אך מוצאים את עצמם מאוכזבים בעת מבחן הטעימה.

קרדיט: freepik

אולי תופתעו ואולי לא, אך גם אם נצמדתם למתכון ופעלתם על פיו אף ללא סטייה קלה שבקלים, מבחן הטעימה עלול להותיר אתכם מאוכזבים, ולמה? כנראה שהסיבה נעוצה באיכות הבשר שרכשתם.

כל הטיפים לבחירת בשר איכותי, במאמר הבא.

טרי, טרי, טרי!

אם אתם מוצאים את עצמכם עומדים מול מקרר הבשר בסופר, במכולת או בקצביה והנכם מתלבטים האם כדאי לקחת בשר קפוא או טרי – דעו כי אופציית הבשר הטרי עדיפה על פני השניה, הבשר הקפוא. אם בכל זאת רכשתם בשר קפוא – אל תיבהלו אם הוא מוציא מים בכמות גבוהה במהלך זמן הפרשתו, הפרשת נוזלים זו נובעת מהוספת מים לבשר, על  ידי היצרן. בכל אופן, ברור שיהיה הבדל במחיר ובטעם של הבשר הקפוא לבשר הטרי, שכן נוספת הנוזלים משפיעה על טעמו.

צבע בהיר או כהה?

במחשבה ראשונה אנו נוטים להסיק כי ככל שצבע המזון בהיר יותר, הוא כנראה טוב יותר. לא כך בבשר. בשר שצבעו בהיר ומבריק נשחט בעוד החיה צעירה, בשר כזה נחשב איכותי פחות לעומת בשר שצבעו כהה, על גוון הבורדו, שנשחט מחיה מבוגרת יותר.

אז גם אם אתם לא הולכים פיזית לסופר, למכולת או לקצביה, ואתם פונים לחברת משלוחי בשר, זה לא אומר שאתם לא יכולים לדעת אודות הבשר שאתם רוכשים. שוחחו עם הקצב ונסו לדלות ממנו פרטים חשובים כגון, מידת הטריות של הבשר – במידה והנכם מעוניינים לרכוש בשר טרי, צבע הבשר וכו'- שכן, אם כבר אוכלים בשר – למה שלא תלכו על הטוב ביותר?

מגע

גם חוש המישוש עשוי לספק לכם מידע אודות טיבו ואיכותו של הבשר העומד לפניכם. נגעו בנתח הבשר ושאלו את עצמכם, כיצד זה מרגיש לכם? קפיצי או נימוח?

אם המגע הינו קפיצי, נתח הבשר שלפניכם כנראה לא עבר תהליך יישון המרכך את הבשר. לעומת זאת, אם מגע הבשר נימוח, כנראה שהוא עבר תהליך יישון ראוי.

בשר טחון

רבים טועים וחושבים כי רכישת בשר טחון אינה מצריכה יותר מדי מחשבה או בחירה. אולי זה חדש לכם ואולי לא – אך גם לקניית בשר טחון כללים שכדאי לשים לב אליהם ולזכור אותם.

  • בדקו ושאלו, האם הבשר טרי? בשר טחון איכותי חייב להיות טרי.
  • ודאו שהבשר אותו אתם רוכשים נטחן בעת שהותכם במקום.
  • בקשו מהקצב להימנע מטחינה חזקה מדי, טחינה שכזו מתאימה במרבית המקרים לסטייקים.

זכרו, כשהבשר אינו איכותי, ארוחה שלימה, גם כזו שנעשה בדיוק לפי הספר ובעמל רב, עלולה לרדת לטמיון.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ליווי משפטי שוטף של העסק שלכם: צעד חשוב בדרך להצלחה
ככל שפעילותו של עסק היא רחבה יותר וככל הוא מצליח...
מועדון בת מצווה
מועדון בת מצווה גליס: המקום המושלם לחגיגת בת מצווה בלתי נשכחת!
אם אתן מחפשות מקום מיוחד שיאפשר לכן לחגוג בת מצווה...
איך מעצבים ומקימים ביתן לתערוכה?
בדרך כלל המטרה של תערוכות שעוסקות בתחומים שונים היא להציג...
טעם של מסורת עם נגיעה של חדשנות
האם אי פעם חלמתם על אירוע שבו האוכל לא רק...
החשיבות בבחירת המזון הנכון לחיית המחמד שלכם
אם תשאלו כל ילד קטן, כנראה שאחד הדברים שהם מבקשים...
האם אפשר להפוך את האימון לפעילות מהנה?
אנחנו מצד אחד חיים בעולם בו לכל אחד מאיתנו יש...
מה כולל טקס גילוי מצבה
30 ימים לאחר יום הקבורה נהוג לקיים בבית הקברות טקס...
ריהוט לבית – איך רוכשים ריהוט מתאים לבית
כל בית, גדול או קטן, חדש או ישן, צריך להיות...
הפיכת הבית לירוק ועצמאי מבחינה אנרגטית
בעידן הנוכחי שבו קיימת מודעות סביבתית גוברת והולכת, חשש מפני...
מה המפתח לעסקת נדלן מוצלחת
למשקיעים רבים יש את החלום להצליח בגדול. משקיעים רבים חולמים...