אושרו להפקדה תכניות מתחם שפרבר ושער יוספטל בבת ים

אושרו להפקדה תכניות מתחם שפרבר ושער יוספטל בבת ים
דוברות העיריה

התכניות המפורטת להתחדשות עירונית במתחם שפרבר ומתחם שער יוספטל בבת ים, במימון הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, אושרו להפקדה על ידי הועדה המחוזית תל אביב. התוכניות כוללות תוספות של מאות יחידות דיור, שטחי תעסוקה, מסחר ומבני ציבור.

עיריית בת ים מקדמת באמצעות הרשות להתחדשות תכניות מפתח לשינוי עירוני. התכניות מייצרות הזדמנות להתחדשות לא רק למבנים אלא גם לחיזוק הכלכלה העירונית, העלאת רמת השירות לתושבים וחיבור למטרופולין . התכניות המקודמות הינן בכניסות לעיר, נגישות לתחבורה ציבורית ולשימושים עירוניים מגוונים .

צילום דוברות העיריה

התכנית להתחדשות עירונית במתחם שפרבר ממוקמת בכניסה הדרומית לעיר בת ים, בסמוך לתחנת רכבת "קוממיות", תחנת רכבת קלה ותחנות אוטובוס של "מהיר לעיר".

המתחם גובל מצפון ברחוב קרן היסוד ומדרום ברחוב הקוממיות. בתחומו עוברים הרחובות שפרבר ואנה פרנק. בתחום התכנית המשתרע על שטח של כ-50 דונם, קיימות כיום כ-270 יחידות דיור. במקומן מתוכננות כ-1,190 יחידות דיור, מתוכן 200 יחידות דיור מיוחד, למעלה מ30,000 מ"ר לתעסוקה, כ- 12,600 מ"ר למבני ציבור, וכ-5,900 מ"ר מסחר.

התכנית מציעה את שיפור והגדלת מערך השטחים הציבוריים הפתוחים והבנויים בתחומה, חיבור למרקם העירוני הקיים לרבות קישוריות לתחנות התחבורה הציבורית הסמוכות.

התכנית להתחדשות עירונית במתחם שער יוספטל ממוקמת בכניסה לעיר בת ים ובצומת מרכזי של תנועה בעיר, בסמוך לתחנת רכבת "יוספטל", תחנת מטרו מתוכננת, תחנת רכבת קלה ותחנות אוטובוס של "מהיר לעיר".

המתחם גובל מצפון ברחוב יוספטל, ממערב ברחוב אלי כהן, מדרום ברחובות רזיאל והעמק וממזרח בנתיבי איילון. בתחום התכנית המשתרע על שטח של כ-62 דונם, קיימות כיום 490 יחידות דיור. בשטח התוכנית מתוכנן מתחם עירוני אינטנסיבי שיכלול 1,175 יחידות דיור, כ-115,000 מ"ר לתעסוקה לצד אלפי מ"ר למסחר, תעסוקה ושטחי ציבור .

התכנית כוללת גם שני מבנים לשימור, שאחד מהם הוא מבנה "האונייה" ברחוב יוספטל שיהפוך למבנה ייצוגי של הכניסה לעיר עם שימושי תעסוקה ומסחר.

מרחב התוכנית כולל מערך שטחי ציבור בנויים ופתוחים ומתוכנן כמרחב מוטה תחבורה ציבורית והליכה, תוך מתן דגש על קישוריות אל תחנות התחבורה הציבורית ואל פנים השכונה.

שתי התכניות מלוות על ידי המנהלת להתחדשות עירונית המסייעת לתושבי המתחם בהתארגנות, מתן מידע ושמירה על זכויותיהם. כמו כן מספקת המנהלת מעטה משפטי וסיוע בעריכת מכרז לבחירת היזם.

במהלך תקופת התכנון נערכו מפגשי שיתוף ציבור רבים לרבות קורס להכשרת נציגויות התושבים. מצורפות תמונות מפגישות עבודה מקצועיות שהתקיימו, לשם תיאום התכנית עם כלל הגורמים הרלוונטיים, הרשות להתחדשות עירונית, צוות לשכת התכנון המחוזית, נתיבי איילון, רכבת ישראל, משרד החינוך ועוד. את צוות התכנית מוביל משרד אדר סקר אדריכלים יחד עם מוריה אדריכלים, וניהול הפרויקט ע"י לוג ניהול פרויקטים.

ראש העיר צביקה ברוט :"העיר בת -ים נמצאת בתנופת קידום חסרת תקדים בשנים האחרונות, תוכניות מתחם שפרבר ושער יוספטל יוסיפו מאות יחידות דיור, ירחיבו את שטחי התעסוקה והמסחר ויתנו מענה נרחב לתושבי העיר. מדובר בבשורה גדולה עבור תושבי העיר, שייהנו משדרוג האזור כולו."

אלעזר במברגר, מנהל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית: "שני הפרויקטים של ההתחדשות העירונית בבת ים מצטרפים לתנופת ההתחדשות בעיר. הפרויקטים לא רק שיוסיפו מספר רב של יחידות דיור ויאפשרו לשכונות לצמוח, אלא שתכנונם יביא לעלייה באיכות החיים בשכונה עם הוספת שטחי מסחר, תעסוקה ומרחבים ציבוריים לטובת כלל התושבים. שיתוף פעולה עם עיריית בת ים הצליח להביא לתוצאה זו עבור התושבים."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הם פשוט לא מרגישים צמא - המלכודת השקטה של הקיץ שמסכנת את הגיל השלישי
קשיש בן 88, חיוני ופעיל, יצא ליהנות במפגש חברתי בשמש....
אשכול שומרון, הוד השרון ודרום השרון: 42 חובשי רפואת חירום חדשים הצטרפו למערך המתנדבים והכוננים של מגן דוד אדום
לאחרונה הגיע לסיומו קורס חובשי רפואת חירום של מד"א בהדרכתם...
מותג האופנה לנשים PLAN B מבית מעצב האופנה רונן חן פותח פופ-אפ בקניון עופר רחובות
הפופ-אפ יפעל במהלך חודש ימים וישיק קולקציית חדשות לנשים לקיץ...
במרכז ההדרכה המתקדם של מד"א: דור המדריכים הבא של הפראמדיקים הוכשר על ידי בכירי המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) בתחום החייאת יילודים ופגים
במסגרת תוכנית "מתקדמים למצוינות" של מגן דוד אדום וכחלק מהכשרת...
כבכל שנה: עיריית בת-ים, בשיתוף עמותת "תיק לכל תלמיד", מקיימת מיזם עירוני לאיסוף וחלוקת תיקים לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ"ז
עיריית בת-ים, בשיתוף מינהל החינוך והחברה לתרבות, פנאי וספורט, מזמינה...
הצגה חדשה לקבוצת התיאטרון אורתו-דה: "מאחוריך"
מה קורה כשהצל שלך מחליט שיש לו אישיות משל עצמו?...
גאווה מקומית על הבמה הבינלאומית: עיריית בת-ים מאחלת בהצלחה לנציגיה במשחקי המכביה 2026
אמש נערך טקס הפתיחה החגיגי של המכביה 2026 באצטדיון טדי...
יד שרה תעמיד מערך סיוע והשאלת ציוד למשתתפי המכביה ה־22
לקראת פתיחת אירועי המכביה ה־22, שיתקיימו בישראל בין התאריכים 30...
קינדריל ישראל מארחת את הדור הבא של מומחי בינה מלאכותית מהמרכז האקדמי פרס
קינדריל ישראל, ספקית מובילה של שירותי טכנולוגיה ארגוניים קריטיים, אירחה...
ארוע מוסיקלי וחגיגי במרכז ענב 30.7.2026- המלחין יאיר קלינגר עם שירים מפסקול חיינו, סיפורים ופאנל תרבות ישראלי
בקרוב יערך ארוע חגיגי של מוסיקה, שירה וסיפורים מפס קול...
דילוג לתוכן