אירועי יום השואה תשפ"ב

אירועי יום השואה תשפ"ב
צילום דוברות העיריה

עיריית פתח תקוה נערכת לאירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה ומקיימת מספר אירועים בהובלת המרכז העירוני להנצחת השואה ע"ש רות טטרקו. ראש העיר רמי גרינברג אמר "כמידי שנה ביום השואה אנו עוצרים הכל מלכת ומקדישים את היום למחשבות, לשמיעת סיפורי ההישרדות של שורדי השואה ולהנצחת זכרם של הנספים. אל לנו לשכוח כי בעיצומה של מלחמת העולם השנייה היה מנוי וגמור עם ההנהגה הנאצית אחוזת הטירוף ועם עושי דברה לממש בצורה סדורה את מה שנקרא "הפתרון הסופי", לעשות למציאות מצמררת את מילות ספר תהילים "לכו ונכחידנו מגוי ולא ייזכר שם ישראל עוד". אך העם היהודי שרד וקם מן האפר, מן השאול! תפקידנו בעת הזו היא לזכור ולא לשכוח, לזכור ולהזכיר, לספר ולהנחיל לדורות הבאים את זיכרון השואה הנוראה ביותר בתולדות העם היהודי, רצח ששת המיליונים. אנשים, נשים וטף, שכל חטאם היה – היותם יהודים, זה הציווי שלנו!".
לדברי משה פלדמר יו"ר המרכז להנצחת השואה "חשיבות הזיכרון בתקופה זו הולכת ומתעצמת במיוחד כשיש עדין כאלו המכחישים את קיומה של השואה ולצערנו הולכים ומתמעטים השורדים שהיו שם. עלינו בני הדור השני מוטלת חובת העברת לפיד הזיכרון לדורות הבאים".

צילום דוברות העיריה

יום הזיכרון לשואה ולגבורה
בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה, יום רביעי 27.4.22 בשעה 20:00 יתקיים טקס מרכזי בהיכל התרבות לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה, בסימן מסילות אל האבדון – שילוחם של היהודים בתקופת השואה.
הטקס במעמד ראש העיר רמי גרינברג, יו"ר מרכז ההנצחה משה פלדמר, אישי ציבור, שורדי שואה ותושבי העיר.
בתוכנית תפילת "אל מלא רחמים" מפי החזן יעקב בש, הדלקת שישה נרות זיכרון על ידי ניצולי שואה תושבי העיר: דב גזית, יוסף קורנבליט, שמואל בראודה, שרה יעקובוביץ, נורית אולפק ורות הלמן. הטקס ישודר בלייב.
בתום הטקס תעלה ההצגה "מהדקים" של תיאטרון הקיבוץ, המבוססת על סיפור אמיתי. שלושה תלמידים, מהעיירה ויטוויל, יוזמים איסוף של 6 מיליון מהדקי נייר, כדי להנציח את המספר הבלתי נתפס של היהודים שנרצחו בשואה. המחזה ממחיש את כוחם של ילדים לחולל שינוי, וליצור עבור כולנו עולם טוב יותר.
האירוע בהפקת מינהל התרבות והמרכז העירוני להנצחת השואה.
לפני הטקס, בשעה 19:00 תוצג במבואת ההיכל התערוכה "מרד של תקווה" של תנועת דרור ישראל. התערוכה מדגישה את סיפורם של חברי וחברות תנועות הנוער בשואה על בחירותיהם, חייהם והחלטתם לצאת למרד במציאות הנוראה מכל.
ביום חמישי 28.4 בשעה 09:45 יתקיים טקס הנחת זר באנדרטה לזכר יהודי טרנסניסטריה, שבצומת סירקין. ראש העיר רמי גרינברג יניח זר יחד עם שורדי השואה.
עוד ביום חמישי (28/4) בהיכל התרבות בשעות הבוקר תוצג ההצגה "געבירטיג". וועלוול ובערל – (עם יעקב בודו ואנדרי קשקר) ואנסמבל שחקני תיאטרון יידישפיל לוקחים אותנו למסע קסום לתקופה שלפני השואה אל נבכי התרבות העשירה והססגונית של יהדות אירופה אשר נמחקה לחלוטין במלחמת העולם.
ביום שני 25.4 בשעה 20:00 תתקיים ההצגה "ובכל זאת צחקנו" בתיאטרון הדופנ.
כמו כן, יערך זו השנה החמישית, חידון בנושא השואה לתלמידי התיכונים בסימן "ללמוד, לזכור ולא לשכוח". הגמר יערך ביום שישי כ"ח ניסן (29/4) בשעה 10:00 בתיאטרון הבית בתיכון גולדה, רחוב אריה בראון 3 .
במהלך החודש יתקיימו הרצאות מגוונות, ביניהן הרצאה על ידי יורם פרי עו"ד והיסטוריון, על מחנה ההשמדה מיידנק – זוועות שטרם סופרו, וכן הרצאה בנושא השואה בקולנוע הישראלי – מניצולים לשורדים, על השינוי שחל ביחס החברה הישראלית לנושא השואה, על ידי שולי קטש המתמחה בחקר יחסי גומלין שבין השואה והקולנוע.
בנוסף יתקיימו מפגשים של זיכרון בסלון. לבירור היכן מתקיימים המפגשים, ניתן להיכנס לאתר זיכרון בסלון www.zikaronbasalon.com .
עוד נציין כי במסגרת פרויקט "רחובות מעידים" מוצבים ברחבי העיר 40 מונומנטים על שם קהילות, אישים ואירועים מתקופת השואה. המונומנטים מוצבים בשישה מסלולי סיור, כל מסלול בנושא שונה, ובכל אתר/מונומנט כתובים פרטים אודות האישיות/הקהילה. סרטונים אודות המסלולים אף נמצאים באתר העירייה, בהנחיית השחקן אסף אשתר.
האירועים בהפקת מינהל התרבות -המרכז העירוני להנצחת השואה בהובלתה של מיכל אשר

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פרס א.מ.י למפעל חיים יוענק לכוריאוגרפית נעה ורטהיים ולמנכ"ל להקת "ורטיגו" עדי שעל במסגרת אירועי "מחול ישראלי 2026"
ערב חד פעמי בו הלהקות הגדולות של המחול הישראלי על...
שיתוף פעולה מהיר בין כוחות הביטחון והאכיפה בבת-ים: כך זוהה ונעצר אירוע ונדליזם בזמן אמת
עיריית בת-ים מעדכנת כי בסוף השבוע האחרון סוכל אירוע ונדליזם...
קבוצת הנדל"ן אב-גד משיקה את הדור הבא של המגורים: פרויקט רמתיים Square איכות חיים בקונספט ייחודי, בלב הוד השרון
הפרויקט יכלול שני מגדלים בני 21 ו-26 קומות, המשלבים חללים...
רצים לזכרם: המסורת המרגשת של ישיבת אמית כפר גנים
בפעם השלישית ברציפות, ובמה שהפך למסורת קבועה וערכית בישיבת אמית...
“לקחת נשימה”: תערוכה קבוצתית המציעה רגע של עצירה והתבוננות בתקופה רוויית מתח ואי־ודאות, ומבקשת להזמין את המבקרים לחוות רגעים של שקט, אור ותנועה מחודשת
גלריית האמנים שבקניון עופר רמת אביב פותחת תערוכה קבוצתית חדשה...
היוטיוברים חוזרים: דה כהן ונבחרת הגיימרים במופעים חדשים באקספו החל מהיום עד חמישי
אחרי הדחייה שנכפתה בשל המלחמה, המופע 'איוונט ישראל' חוזר לבמה...
מאוחדת פתחה יחידה להתפתחות הילד במרפאת ראש העין תציע שירותי קלינאית תקשורת, עובדת סוציאלית, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה לילדי ראש העין והסביבה בגילאי 0 עד 9
מאוחדת ממשיכה להרחיב את שירותי הבריאות בקהילה עם פתיחת יחידה...
בת-ים נצבעה כחול-לבן: אלפים חגגו את עצמאות 78 ברחבי העיר
ביום שלישי, 21 באפריל, חגגו תושבות ותושבי העיר בת-ים את...
סיכום הטקסים ביום הזיכרון תשפ"ו - פתח תקווה
אמש, ערב יום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה התקיים...
מצדיעים וזוכרים: אלפים הגיעו לחלוק כבוד לנופלים בעצרת הזיכרון המרכזית ואירוע ״שרים לזכרם״ בבת-ים
עיריית בת-ים ציינה אמש (יום ב׳, 20.4) את פתיחת יום...
דילוג לתוכן