הקדמה הטכנולוגית לא פסחה על התחום הרפואי של שיפור יכולת השמיעה בקרב בעלי לקויות שמיעה. כיום ניתן למנות מספר סוגים של מכשירי שמיעה המותאמים למספר לקויות שונות. הכירו את סוגי מכשירי השמיעה ומשמעותם עבור התמודדות עם ליקויי שמיעה ברמות שונות.
סוגי מכשירי השמיעה
יש לחלק את עולם ייצור מכשירי השמיעה ל-2: מכשירי שמיעה המורכבים מאחורי האוזן לעומת מכשירי שמיעה זעירים המושתלים בתוך האוזן.
מכשירי שמיעה BTE
מכשירי שמיעה אלו כוללים את מכשירי השמיעה אותם יש להרכיב מאחורי האוזן. הם מיועדים לבעלי לקויות שמיעה שחוו ירידה דרסטית ביכולת השמיעה. מכשירים אלו נחלקים אף הם לשני סוגים:
- מכשירי שמיעה Open Fitting
מכשירי שמיעה זעירים בהתאמה פתוחה מתאימים עבור הסובלים ירידה קלה עד בינונית ביכולת השמיעה. הם מורכבים מאחורי האוזן ומחוברים לרמקול הנמצא בתוך האוזן באמצעות צינורית דקיקה שלה כיסוי סיליקון בצורת כיפה.
- מכשיר עם מגבר תוך תעלתי
כאשר חלה ירידה חמורה בשמיעה מכשיר זה נועד כדי לאפשר שמע ברמה גבוהה בשילוב מכשירים נוספים המגבירים בעוצמה רבה. מבנה המכשיר הינו חלק המותקן מחוץ לאוזן ומחובר לאוזניה אותה ממקמים בתוך תעלת האוזן.
מכשיר זה נוח, ניתן לשימוש משך שעות רבות ללא צורך בטעינה מחודשת ומתאים לירידה בשמיעה בכל דרגה אולם יש לו מגרעה שהוא אינו בעל מראה אסתטי כקודמו.
מכשיר שמיעה תוך אוזני
מכשירי שמיעה ITC
מכשיר מסוג זה מתאים לירידה קלה עד בינונית ביכולת השמיעה. המכשיר ממוקם בחלל האמצעי של אפרכסת האוזן ובחלק מהתעלה.
המכשיר התוך אוזני מאפשר הנאה מאיכות צליל טבעית וכן נוחות תפעול מקסימלית. מכשיר השמיעה נבנה על ידי טכנאים מיומנים על פי מבנה האוזן המדויק של המטופל. ניתן להזמין מכשיר שמיעה זה עם כפתור ויסות לעוצמת השמע.
מכשירי שמיעה CIC
מכשיר שמיעה תוך אוזני זה הינו הזעיר שבין מכשירי השמיעה. הודות למיקומו של המיקרופון באפרכסת ומיקום המכשיר בתוך האוזן כמעט שלא ניתן להבחין במכשיר. מכשיר שמיעה מסוג זה מתאים עבור בעלי לקויות שמיעה ברמה קלה עד בינונית שלהם ראייה טובה ויכולת מוטורית מפותחת.
כדי להוציא את המכשיר מהאוזן יש להיעזר בחוט שליפה שקוף.
המכשיר אינו אוטם את האוזן כתוצאה של הפרדת גוף המכשיר מהמיקרופון אולם לצורך שליטה בויסות עוצמת השמע יש להשתמש בשלט רחוק.
התאמת מכשירי שמיעה
לצורך התאמת מכשיר שמיעה איכותי שיהווה אמצעי לשיפור יכולת השמיעה יש להיוועץ עם אנשי מקצוע מומחים שיאתרו את הלקות, יאבחנו אותה וייתנו מענה הולם בצורת מכשיר שמיעה מדויק לצרכי המטופל. מבנה כל אוזן שונה איש מרעה ועל כן יש להתאים את מכשיר השמיעה באופן אישי על ידי צוות מקצועי ומיומן. רק כך ניתן להבטיח עלייה באיכות השמיעה בקרב הסובלים מלקויות שמיעה שונות.