אילו סירים ומחבתות כדאי להחזיק במטבח?

אילו סירים ומחבתות כדאי להחזיק במטבח?
credit pixabay

יש מגוון כמעט אינסופי של סירים ומחבתות לבשל איתם. עם כל כך הרבה אופציות, אתם ודאי שואלים את עצמכם אילו כלי בישול אתם צריכים להחזיק במטבח שלכם.

הנה כמה מחבתות וסירים שיעזרו לכם לשדרג ולגוון את הבישול והארוחות בבית.

מחבת סקילט / מחבת צלייה

מחבתות אלו הן כלי הבישול הנפוצים ביותר ברוב המטבחים. הן נהדרות לכל דבר – החל מטיגון ביצים, דרך הכנת רוטב פסטה ועד לצליית המבורגרים מושלמים כאשר אין מנגל זמין. שלושת הזנים הנפוצים ביותר של מחבתות סקילט / צלייה הם נירוסטה – מחבת שימושית ורב תכליתית; נון סטיק – מושלמת לבישול דגים עדינים; וברזל יצוק – חומר שיכול להתמודד עם כל דבר, החל מפריטטה ועד תבשילים מורכבים

מחבת פסים

כאשר אתם צריכים את הביצועים והיכולות של מחבת, אבל זקוקים לשטח פנים יותר גדול, מחבת פסים היא הפתרון הטוב ביותר. מעבר לסטייקים, אפשר להכין עליה טוסטים, פאנינים ופנקייקים – כי יש מספיק מקום להבטיח השחמה איכותית תוך הימנעות מאידוי.

תנור הולנדי

תנור הולנדי עשוי להיות כלי הבישול המגוון ביותר שאי פעם תרגשו. זהו סיר שמגיע עם תחתית כבדה ודפנות גבוהות יותר מאשר סירים אחרים, והוא יכול לעבור בצורה חלקה מהכיריים לתנור, מה שעושה אותו בחירה נהדרת להכנת מרקים ותבשילים, וגם לטיגון. למעשה, ניתן אפילו להשתמש בסיר כדי לאפות לחם.

ווק

לאחר שהצטיידתם בדברים הבסיסיים, ווק הוא כלי בישול נהדר שכדאי להוסיף, במיוחד אם אתם חובבי מוקפצים. ווקים מיוצרים באופן מסורתי מפלדת פחמן וכתוצאה מכך, מתחממים מהר מאוד ומבשלים את כל המרכיבים שאתם זורקים פנימה בקצב מואץ. גם אם לא בישלתם עם ווק לפני כן, דעו שאלה כלים פשוטים במיוחד לשימוש, אז אין לכם מה לחשוש.

מחבת סקילט עמוקה

המחבת העמוקה היא מעין הכלאה בין מחבת לסיר. הדפנות הגבוהות מאפשרות לצמצם נוזלים, מה שהופך מחבתות סקילט עמוקות לאידיאליות עבור צליית שוקי עוף או ירקות, הכנת קארי ועוד ועוד.

מחבת רוטב

מחבתות להכנת רטבים מגיעות בכל גודל שאפשר להעלות על הדעת, והן מגוונות בדיוק כמו שהן שימושיות. הן מושלמות להכנת מנות עם הרבה נוזלים.

סיר  קדירה

אחרי שכבר רכשתם סירים גנריים בכל הגדלים, השלב הבא הוא לבחור סירים לשימושים ספציפיים. סירי קדירה הם סירי מתכת גדולים, שמתאימים להכנת צירים ומרקים, בישול פסטה או ריכוך תפוחי אדמה. לכל מתכון שדורש נפח גדול של נוזלים ומרכיבים, או אם אתם מבשלים לקבוצה גדולה, זה צריך להיות הכלי הרצוי שלכם.

בשורה התחתונה

כמובן שיש עוד מחבתות וסירים שאתם יכולים להוסיף לאוסף הפרטי שלכם, אך אנו ממליצים להתחיל מהכלים הללו. מקווים שעזרנו לכם להבין מה כדאי להחזיק במטבח. בישול נעים, ובתיאבון!

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
השגת מימון מהיר – הדרך הנכונה לצמיחה כלכלית
מהי הלוואה לכל מטרה חוץ בנקאית? בעידן הכלכלי המודרני, יותר ויותר...
המדריך המלא למקררים למסעדות ולמקררי דלפק
חשיבותם של מקררים למסעדות התחום הקולינרי נמצא בצמיחה מתמדת, והצורך בפתרונות...
שפרו את ביצועי התחזוקה בעזרת ציוד מתקדם לאחזקה תעשייתית
בתעשייה התחרותית של ימינו, תחזוקה נכונה ומדויקת של ציוד ומכונות...
להיראות ולהרגיש במיטבך עם מוצרי טיפוח לעור
עור שמן מתאפיין בנראות מבריקה ובהפרשת חלב מוגברת, ולעיתים עשוי...
מגנטים מסלול מכוניות: משחק של דמיון ותנועה
עבור ילדים שאוהבים לשלב בנייה עם משחק דינמי, מגנטים מסלול...
איך תואר ראשון בחינוך יכול לפתוח בפניך דלתות לעתיד
שוק העבודה כל הזמן נמצא במגמת שינוי ויותר ויותר צעירים...
איך תדעו איזו דירה בתל אביב באמת מתאימה לכם? המדריך לבחירה נכונה
כיצד לבחור דירות למכירה בתל אביב שבאמת מתאימות לסגנון החיים...
Vacation Rentals in Tel Aviv – The Perfect Getaway with Raphael Hotels
Tel Aviv, with its vibrant culture, stunning beaches, and thriving...
איך לבחור חברת הפקה מושלמת לאירוע שלך?
תכנון אירוע, בין אם מדובר בחתונה מרגשת, תערוכה עסקית או...
מתי כדאי לפנות אל עורך דין מומחה למקרקעין?
מקרקעין הוא תחום סבוך במיוחד. מעבר למורכבות המשפטית, בכל עסקת...
דילוג לתוכן