Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

אילו סירים ומחבתות כדאי להחזיק במטבח?

אילו סירים ומחבתות כדאי להחזיק במטבח?
credit pixabay

יש מגוון כמעט אינסופי של סירים ומחבתות לבשל איתם. עם כל כך הרבה אופציות, אתם ודאי שואלים את עצמכם אילו כלי בישול אתם צריכים להחזיק במטבח שלכם.

הנה כמה מחבתות וסירים שיעזרו לכם לשדרג ולגוון את הבישול והארוחות בבית.

מחבת סקילט / מחבת צלייה

מחבתות אלו הן כלי הבישול הנפוצים ביותר ברוב המטבחים. הן נהדרות לכל דבר – החל מטיגון ביצים, דרך הכנת רוטב פסטה ועד לצליית המבורגרים מושלמים כאשר אין מנגל זמין. שלושת הזנים הנפוצים ביותר של מחבתות סקילט / צלייה הם נירוסטה – מחבת שימושית ורב תכליתית; נון סטיק – מושלמת לבישול דגים עדינים; וברזל יצוק – חומר שיכול להתמודד עם כל דבר, החל מפריטטה ועד תבשילים מורכבים

מחבת פסים

כאשר אתם צריכים את הביצועים והיכולות של מחבת, אבל זקוקים לשטח פנים יותר גדול, מחבת פסים היא הפתרון הטוב ביותר. מעבר לסטייקים, אפשר להכין עליה טוסטים, פאנינים ופנקייקים – כי יש מספיק מקום להבטיח השחמה איכותית תוך הימנעות מאידוי.

תנור הולנדי

תנור הולנדי עשוי להיות כלי הבישול המגוון ביותר שאי פעם תרגשו. זהו סיר שמגיע עם תחתית כבדה ודפנות גבוהות יותר מאשר סירים אחרים, והוא יכול לעבור בצורה חלקה מהכיריים לתנור, מה שעושה אותו בחירה נהדרת להכנת מרקים ותבשילים, וגם לטיגון. למעשה, ניתן אפילו להשתמש בסיר כדי לאפות לחם.

ווק

לאחר שהצטיידתם בדברים הבסיסיים, ווק הוא כלי בישול נהדר שכדאי להוסיף, במיוחד אם אתם חובבי מוקפצים. ווקים מיוצרים באופן מסורתי מפלדת פחמן וכתוצאה מכך, מתחממים מהר מאוד ומבשלים את כל המרכיבים שאתם זורקים פנימה בקצב מואץ. גם אם לא בישלתם עם ווק לפני כן, דעו שאלה כלים פשוטים במיוחד לשימוש, אז אין לכם מה לחשוש.

מחבת סקילט עמוקה

המחבת העמוקה היא מעין הכלאה בין מחבת לסיר. הדפנות הגבוהות מאפשרות לצמצם נוזלים, מה שהופך מחבתות סקילט עמוקות לאידיאליות עבור צליית שוקי עוף או ירקות, הכנת קארי ועוד ועוד.

מחבת רוטב

מחבתות להכנת רטבים מגיעות בכל גודל שאפשר להעלות על הדעת, והן מגוונות בדיוק כמו שהן שימושיות. הן מושלמות להכנת מנות עם הרבה נוזלים.

סיר  קדירה

אחרי שכבר רכשתם סירים גנריים בכל הגדלים, השלב הבא הוא לבחור סירים לשימושים ספציפיים. סירי קדירה הם סירי מתכת גדולים, שמתאימים להכנת צירים ומרקים, בישול פסטה או ריכוך תפוחי אדמה. לכל מתכון שדורש נפח גדול של נוזלים ומרכיבים, או אם אתם מבשלים לקבוצה גדולה, זה צריך להיות הכלי הרצוי שלכם.

בשורה התחתונה

כמובן שיש עוד מחבתות וסירים שאתם יכולים להוסיף לאוסף הפרטי שלכם, אך אנו ממליצים להתחיל מהכלים הללו. מקווים שעזרנו לכם להבין מה כדאי להחזיק במטבח. בישול נעים, ובתיאבון!

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ליווי משפטי שוטף של העסק שלכם: צעד חשוב בדרך להצלחה
ככל שפעילותו של עסק היא רחבה יותר וככל הוא מצליח...
מועדון בת מצווה
מועדון בת מצווה גליס: המקום המושלם לחגיגת בת מצווה בלתי נשכחת!
אם אתן מחפשות מקום מיוחד שיאפשר לכן לחגוג בת מצווה...
איך מעצבים ומקימים ביתן לתערוכה?
בדרך כלל המטרה של תערוכות שעוסקות בתחומים שונים היא להציג...
טעם של מסורת עם נגיעה של חדשנות
האם אי פעם חלמתם על אירוע שבו האוכל לא רק...
החשיבות בבחירת המזון הנכון לחיית המחמד שלכם
אם תשאלו כל ילד קטן, כנראה שאחד הדברים שהם מבקשים...
האם אפשר להפוך את האימון לפעילות מהנה?
אנחנו מצד אחד חיים בעולם בו לכל אחד מאיתנו יש...
מה כולל טקס גילוי מצבה
30 ימים לאחר יום הקבורה נהוג לקיים בבית הקברות טקס...
ריהוט לבית – איך רוכשים ריהוט מתאים לבית
כל בית, גדול או קטן, חדש או ישן, צריך להיות...
הפיכת הבית לירוק ועצמאי מבחינה אנרגטית
בעידן הנוכחי שבו קיימת מודעות סביבתית גוברת והולכת, חשש מפני...
מה המפתח לעסקת נדלן מוצלחת
למשקיעים רבים יש את החלום להצליח בגדול. משקיעים רבים חולמים...