עיריית תל אביב-יפו: פסטיבל הפסנתר של תל אביב-יפו חוגג חצי יובל ימים שלישי – שני, 30-24 באוקטובר 2023

עיריית תל אביב-יפו: פסטיבל הפסנתר של תל אביב-יפו חוגג חצי יובל ימים שלישי – שני, 30-24 באוקטובר 2023
צילום: איציק בירן

פסטיבל הפסנתר של תל אביב-יפו בהפקת עיריית תל אביב- יפו חוגג 25 שנים להיווסדו ב- 60 מופעים מיוחדים, בהשתתפות יותר מ – 250 אמנים, נגנים ויוצרים. שלל הפקות מקור, מופעי השקה חגיגיים, שיתופי פעולה ייחודים ומופעי חשיפה למוזיקה עכשווית – יעלו בפסטיבל הפסנתר ה-25 של תל אביב-יפו שיפתח ביום ג', 24 באוקטובר ויסתיים ביום ב', 30 באוקטובר.

60 מופעים מיוחדים, שמייצגים את העושר הרב-תרבותי הישראלי יתארחו השנה בפסטיבל המוזיקה העירוני הגדול בארץ, מספר שיא מאז היווסדו לפני כחצי יובל, מגוון המופעים יתפרשו בשלל מוסדות התרבות והאולמות בעיר: אולמות המוזיאון: אולם רקנאטי, אולם אסיא, אולם קאופמן, גלריה מיזנה בלומנטל, הגלריה לאמנות ישראלית עכשווית, אולם 3 בתיאטרון הקאמרי, בית אריאלה, משכן לאמנויות הבמה, מרכז ענב והיכל התרבות של תל-אביב.

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "פסטיבל הפסנתר- פסטיבל המוזיקה הגדול בארץ, הפך זה מכבר לאחד מסימני הסתיו של העיר תל אביב-יפו. הפסטיבל האהוב חוגג השנה חצי יובל של הופעות מיוחדות ומגוונות שנוגעות בכל קצוות המוזיקה ונוצרו במיוחד עבורו. כראוי לעיר התרבות של ישראל, כוחו של הפסטיבל באיכות הנדירה של האמנים והאמניות המשתתפים בו ובחופש האמנותי שהוא מעניק ליוצריו – חופש המאפשר להם לנסות רעיונות מוזיקליים- אמנותיים חדשים ומקוריים לעתים בפעם הראשונה. אני מזמין את כולם להגיע וליהנות ממנו גם השנה"

הפסטיבל גאה להציג בשנת חצי היובל שלו שפע אמנותי-מוזיקלי של יוצרים ושל סגנונות, בכירי היוצרים לצד אמנים וצעירים שטרם הוציאו אלבום בכורה, אמני היפו-הופ, רוק, אלקטרוני ופופ, לצד מוזיקה ים-תיכונית, אתנית, קלאסית ומוסיקה אימונית. פסטיבל הפסנתר הוא פסטיבל המוזיקה הגדול בארץ, אשר במשך 25 שנות קיומו הוליד שילובים מרתקים ומופעים רבים שמצאו את דרכם לבמות גם אחרי הפסטיבל והונצחו ברשתות, באלבומים ובערוצי הטלוויזיה השונים.

את הפסטיבל הראשון שהתקיים בבית ציוני אמריקה ומרכז ענב יזם אודי דבוש, המנהל האמנותי של הפסטיבל בעשור הראשון, שצירף אליו כבר בשנה הראשונה את "המון ווליום" ויוני פינגולד שנה לאחר מכן הצטרפה את הפסטיבל עיריית תל-אביב- יפו ובשנתו השנייה הוא התקיים לא רק במרכז ענב, אלא בעיקר בבניין העירייה: במעלית, באולם אירועים שהיה אז אולם המועצה, בלובי ובמסדרונות. הפסטיבל הלך וצמח, ו- 5 שנים לאחר היווסדו, ב- 2003 הוא עבר למרכז סוזן דלל, על שלל אולמותיו וחלליו החיצוניים, שם התארח הפסטיבל במשך 11 שנים.
לאור הצלחת הפסטיבל ובשל ריבוי האמנים שרצו לקחת בו חלק החליט ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי להעביר את הפסטיבל למוזיאון תל אביב והחל משנת 2014, מזה 9 שנים, מתקיים הפסטיבל ב"קריית הפסטיבל": במוזיאון תל אביב לאמנות על שלל האולמות והגלריות שלו, בתיאטרון הקאמרי, במשכן לאמנויות הבמה, בבית אריאלה ויוצא
לגיחות באולמות השונים בעיר: תיאטרון נוגה, היכל התרבות וכמובן למרכז ענב שליווה אותו מיומו הראשון.

אתי אנטה- שגב, המנהל האמנותית של הפסטיבל מאז 2011, המשיכה את דרכו של דבוש, האולמות מלאים עד אפס מקום בקהל נאמן שמגיע מידי שנה לחוות מעל ל- 50 מופעים שונים שנוצרו במיוחד עבורו. וברוח הזמן, הוא הוסיף גוונים וצבע למופעי הפסנתר, שאפיינו אותו בהתחלה.

אתי אנטה שגב, מנהלת אומנותית: "הפסנתר בפסטיבל הוא בעל משמעות מטאפורית ולא רק פיזית- הפסנתר, שהוא גם כלי מיתר וגם כלי הקשה, והכלי המלכותי ביותר בתזמורת, עם המנעד הרחב ביותר, מייצג את הכוונה העמוקה של הפסטיבל; מנעד עשיר של סגנונות ושל אמנים. פסטיבל שנותן במה לשפע היצירתי שיש בארץ הזאת לחיבורים המרגשים שיכולים להתקיים רק במקום כל כך מלא ניגודים ושורשים כמו כאן. כוחו של הפסטיבל בחופש האמנותי שהוא מעניק ליוצריו, חופש שמאפשר להם לנסות רעיונות מוזיקליים – אמנותיים חדשים ומקוריים עבורם, כמו גם עבור הקהל הנפלא שמגיע אליו. ומעל לכל, זוהי במה אמיתית ליוצרים צעירים שעדיין מגששים את דרכם, וזאת בהחלט הזדמנות לחשוף אותם ולהעניק להם רוח גבית".

הפקה: המחלקה למופעים בעיריית תל אביב- יפו ובשיתוף "המון ווליום" ו"זאפה"
מנהלת אמנותית: אתי אנטה-שגב

כרטיסים: זאפה- איוונטים 9080* ובאינטרנט
https://www.zappa-club.co.il/artist/pianofestival/

הטבות למחזיקות ולמחזיקי דיגיתל של עיריית תל אביב – יפו
בכל ערב יתקיימו ברחבת המוזיאון והמשכן מופעים פתוחים לקהל הרחב
(מותנה בתנאי מזג האוויר)

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"בתים מבפנים" - אירוע האדריכלות הגדול בישראל יתקיים בתל־אביב-יפו זו השנה ה-19
כ-200 אתרים, סיורים, שיחות ומפגשים בכל רחבי העיר – בבתים...
מלאכים, תקווה ויצירה: תערוכת יחיד חדשה בבת-ים שתציג את יצירותיה של האמנית חנה ברק אנג'ל
עיריית בת-ים מזמינה את תושבי ותושבות העיר לתערוכת "תפילה" של...
משפחות חללי חרבות ברזל ואנשי תרבות ורוח השתתפו בערב השקת הספר "אם אתם קוראים את המילים האלה"
ערב השקה לפרויקט הספרותי-דוקומונטרי הראשון מסוגו "אם אתם קוראים את...
מגנטים מסלול מכוניות: משחק של דמיון ותנועה
עבור ילדים שאוהבים לשלב בנייה עם משחק דינמי, מגנטים מסלול...
פסטיבל היין של פתח תקווה חוזר – שני ערבים של טעמים, מוזיקה וחוויה בלתי נשכחת!
פסטיבל היין המסורתי של פתח תקווה יתקיים גם השנה, ויתפרס...
קניון עופר רמת אביב מציג: הרצאות מרתקות וערבי תרבות אינטימיים, והפעם לאה שנירר בהרצאתה המרתקת "אנחנו פה רק לסיבוב"
במסגרת מפגשי תרבות אינטימיים עם מיטב המרצים בישראל, קניון עופר...
תלמידי אמית בר אילן פ"ת סיירו בחברת צ'ק פוינט
תלמידי כיתת המחוננים ותלמידים מצטיינים נוספים משכבה ח' בבית החינוך...
תקווה לקפה: פסטיבל הקפה הראשון של פתח תקווה
אם אתם חושבים שקפה הוא רק משקה, זה הזמן לשנות...
הקולקציה החדשה של מותג האופנה אלף אלף לקיץ 2025 בעיצוב אפרת לוין ואילת הרמל
מזמינה כל מתלבשת למצוא את הקול הייחודי שלה ומשלבת בין...
להקת הפלמנקו רמנגאר גאה להציג: DARABAR מסע בחזרה לעצמנו שבגוף מופע פלמנקו משובח בהשתתפות 14 רקדנים, זמרים, גיטריסטים וכלי הקשה! ניהול אמנותי: קרן ואבנר פסח רקדנית אורחת: דגה פדר
 להקת הפלמנקו רמנגאר מיסודם ובניהולם האמנותי של קרן ואבנר פסח...
דילוג לתוכן