פעמים רבות, אחרי אירוע קיצוני ומורכב, נדמה לנו כאילו התחושות הקשות איתן אנחנו מסתובבים, לא יפסיקו לעולם. אבל אנחנו כאן כדי להזכיר לכם כי תמיד יש תקווה. אנחנו רוצים להזכיר לכם כי הנפש חזקה ויודעת להתמודד עם לא מעט אתגרים. אנחנו רק צריכים לדעת איך לפנות לקבלת עזרה ומתי לפנות לזו. במאמר הבא נדבר על טיפול ממוקד טראומה . נסביר בדיוק מה זה פוסט טראומה, מי עלולים לסבול מכך ועוד. אם אתם רוצים לקבל מידע נוסף, מוזמנים להמשיך לקרוא עכשיו.
אז מה זו בעצם טראומה?
טראומה היא סיטואציה בה האדם נתקל עם אירוע כל כך קשה עד שהנפש כאילו לא מצליחה להתמודד איתה. למשל, ניתן בתור דוגמא, תאונת דרכים. אישה צעירה נוהגת כמו בכל יום למקום העבודה ופתאום, כדור מתגלגל אל הכביש וילד מאחוריו. במקרה שלנו לא קרה דבר. היא הצליחה לבלום בזמן אבל בגלל זה אדם אחר התנגש בה מאחור. אמנם, חוץ מנזק לרכוש לא קרה על פניו שום דבר. אבל תחושת חוסר האונים הייתה כל כך עזה, עד שהנפש נמצאת בסוג של טראומה. בימים שלאחר האירוע אולי יהיה לנהגת קשה ללכת לישון, אולי ירד לה החשק לאכול וכן הלאה. אצל אנשים 'נורמלים', התופעות הללו ילוו את האדם הטראומתי לפרק זמן של מספר שבועות עד כמה חודשים. אבל במקרים מורכבים יותר, אנחנו נראה כי התחושה הפוסט טראומתית מלווה לפרק זמן משמעותי יותר. במקרים כאלו אנחנו נרצה לעשות טיפול ממוקד יותר, אשר מנסה להתחקות אחר הטראומה ולהעניק כלים למטופל או המטופלת. כמובן, בכל מקרה אנחנו נתייחס לסיטואציה בצורה מעט שונה. למשל, טיפול בטראומה מינית לא דומה לטיפול בהלם קרב. אנחו בכל פעם צריכים לזכור כי מולינו אין רק פוסט טראומתי. אלא, מדובר על אדם, עם העדפות, רצונות וכן הלאה. אנחנו צריכים להתייחס בעדינות, לכל מקרה לגופו.
אתם ממש לא צריכים להתמודד עם הכל לבד
אנחנו שמחים לראות עליה בשנים האחרונות, במודעות של החברה לחשיבות העצומה שיש לטיפול בנפש. דווקא במדינה כמו שלנו, אתם צריכים להניח כי אתם ממש לא היחידים המתמודדים עם פוסט טראומה, דיכאון, חרדה ועוד. אנחנו ב 'סיניטי', מזמינים אתכם לקבל מענה במרחב עוטף ומאפשר. אצלנו תמצאו טיפולים של צוות מסור ואחראי. אנחנו משלבים בטיפול שלנו איזון תרופתי הניתן על ידי פסיכיאטרים לצד טיפולים פרטניים וקבוצתיים. למידע נוסף, אנחנו פה.