העירייה מקדמת פרויקט נוסף לייעול משק החשמל עבור התושבים ולהפקת אנרגיה מחודשת וירוקה

העירייה מקדמת פרויקט נוסף לייעול משק החשמל עבור התושבים ולהפקת אנרגיה מחודשת וירוקה
קרדיט: עיריית פתח תקווה

בהתאם למדניות ראש העיר רמי גרינברג בדבר קידום פרויקטים סביבתיים ויצירת מאגרי אנרגיה ירוקים, עיריית פתח תקווה והחברה לפיתוח פתח תקווה יגשו לקול קורא של משרד האנרגיה בדבר תכנית "המאיץ" לקידום אנרגיה מחודשת בבתי מגורים. במסגרת הפרוייקט, העירייה תערוך מיפוי של מבנים פרטיים העומדים בדרישות של משרד האנרגיה לצורך הקמת פאנלים סולאריים על הגגות, במטרה לצורך אנרגיה מחודשת ולהביא להתייעלות אנרגטית וחיסכון בעלויות החשמל עבור התושבים שישתתפו בפרוייקט. במסגרת הטמעת הפרוייקט בקרב הציבור, ייערכו מפגשים מקצועיים עם וועדי הבתים שעומדים בקריטריונים שהוגדרו ע"י משרד האנרגיה, במטרה לצרף את הבניינים הרלוונטיים לפרוייקט החשוב.

כזכור, עיריית פתח תקווה פועלת בשנים האחרונות במגוון אמצעים, תוך השקעת משאבים משמעותיים לטובת קידום פרוייקטים סביבתיים שונים, ובמסגרתם, העירייה מקדמת תכנית פעולה לחוסן עירוני והסתגלות לשינויי אקלים, קידום פרוייקטים לקירוי העיר באמצעות עצים, פיילוט לחיזוי שיטפונות, וכן הוקמו פאנלים סולאריים בעשרות גגות של מבני ציבור עירוניים, במטרה לחסוך בהוצאות החשמל ולאפשר התייעלות אנרגטית. בנוסף, העירייה מקדמת הקמת תאגיד אנרגיה עירוני אשר יאפשר להקים מאגרי אנרגיה, לצד הוספת פאנלים שישמשו גם להצללה וקירוי ופריסת מתקני אגירה באזורים שונים בעיר. תהליך הייצור והאגירה יחסוך במשאבים עירוניים ובעלויות החשמל המשולמות היום ובכך יביא לייעול משק החשמל בפ"ת. בנוסף, תאגיד אנרגיה עירוני יאפשר לרשות עצמאות אנרגטית בכך שתוכל לספק חשמל לתושבים גם בזמני חרום.

ראש העיר רמי גרינברג "עיריית פתח תקווה פועלת בשלל אמצעים כדי לקדם פרוייקטים סביבתיים בתחומים שונים ובכלל זה גם ייעול תהליך ייצור האנרגיה, לטובת הפקת אנרגיה מחודשת וחסכונית עבור התושבים. אנו נמשיך לפעול בתחום חשוב זה ולהשקיע את מירב המשאבים יחד עם משרדי הממשלה הרלוונטיים, כדי לקדם פרויקטים שמטרתם להיטיב עם הסביבה והבריאות של כולנו, וכמובן, כאמור, גם להביא לחיסכון בהוצאות החשמל. אני מודה לחברה לפיתוח פתח תקווה ולאגף לאיכות הסביבה בעירייה אשר מקדמים את הפרוייקט החשוב מול משרד האנרגיה."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ביקור מדיני ראשון לאחר המלחמה באיראן: ראש העיר צביקה ברוט אירח את שר החוץ גדעון סער ושר הפנים של גרמניה באתר פגיעת הטיל בבת-ים
היום, (29.6), נערך ביקור מדיני ראשון בישראל לאחר המלחמה באיראן,...
עושים שכונה: רשת קפה ביגה משיקה פורמט חדש של סניפים שכונתיים ברחבי הארץ תחת השם: BIGA STREET
שני הסניפים הראשונים יפתחו: בשכונת הנוריות בראשון לציון ובשכונת הנשיא...
הנצחה ברוח המלחמה
ראש העיר רמי גרינברג יביא בפני מועצת העיר הצעה לקריאת...
בשורה משמחת לחובבי היין והקולינריה: הטייסטינג רום משיק תפריט קיץ חדש ושעות שמחות מבעבעות
הטייסטינג רום בר היין הקונספטואלי שבפארק שרונה תל אביב מזמין...
לא משאירים אף אחד מאחור: בת-ים מגויסת למען הכלבים והחתולים שפונו עם משפחותיהם
מבצע "עם כלביא" הותיר חותם כואב בעיר בת-ים. בעקבות פגיעה...
שירות לפני הכל- רונלייט משיקה מרכז שירות חדש ללקוחות החברה
חברת רונלייט, מהיבואניות המובילות בישראל למוצרי אלקטרוניקה וצרכנות טכנולוגית, משיקה...
להשיג את המטרות העסקיות בעזרת שדה
היתרונות של יועצת עסקית אם אתם בעלי עסק קטן או חברה...
המדריך להצלחה כלכלית: ייעוץ פיננסי למשפחות ולעסקים, וניהול תקציב
כיום, ייעוץ פיננסי למשפחות הוא כלי חיוני בניהול כלכלי של...
עיריית פתח תקווה חוזרת לשגרת החיים ותקיים את הפסטיבלים המתכוננים ואירועי הקיץ
האירועים אשר תוכננו להתקיים בתחילת הקיץ יתקיימו במועד מאוחר יותר,...
בר הקיץ קו ראשון לים נפתח מחדש: קונטנטו חוזר עם תפריט קיץ חדש וכשר, קוקטיילים משובחים אווירה ונוף שאין בשום מקום אחר
HOUR  -  1+1 על תפריט האלכוהול בימים א-ה בין השעות...
דילוג לתוכן