קווים מהירים לתחנות הרכבת

קווים מהירים לתחנות הרכבת
קרדיט: דוברות העירייה

בהמשך למאמצי עיריית פתח תקווה לשיפור מערך התחבורה הציבורית ושדרוג השירות לתושבים, יוצאים לדרך שדרוגים נרחבים בקווי האוטובוס בעיר ותיגבור תדירות הנסיעה ברכבת ישראל וברכבת הקלה.

במסגרת המהלך יורחבו קווים קיימים, יתווספו מסלולים חדשים ויוגברו תדירויות הנסיעה ברכבות, וזאת במטרה לספק מענה איכותי, נוח וזמין לצורכי התחבורה המגוונים של הקהילה, וכחלק ממדיניות כוללת להמשך הרחבת פתרונות תחבורתיים יעילים ברחבי העיר.

לאחרונה בוצעו שינויים במסלולי הקווים הבאים, וזאת לרווחת תושבי ותושבות העיר והעובדים בה.

שודרגו קווים קיימים לקווים מהירים המגיעים לתחנות הרכבת –

קו 63 מהיר מעמישב /הדר גנים לתחנת רכבת סגולה, דרך צומת חזן.

קו 97 מהיר מעמישב/הדר גנים דרך שכונת כפר אברהם לתחנת הרכבת הקלה בקרול, כולל חיבור לתחנת רכבת ישראל והרכבת הקלה בקריית אריה.

קו 238 משכונת הדר גנים דרך שכונת עין גנים, מגיע להיכל התרבות, ומאפשר באמצעות המעבר התת קרקעי להולכי רגל, מעבר מהיר ובטוח לרכבת הקלה.

קו 166 מעמישב/הדר גנים יעבור בתחנת רכבת השלום ויסיים את מסלולו במסוף ההגנה החדש – ת"א, וזאת החל מה-4.5.25.

לאור פניות של עיריית פתח תקווה למשרד התחבורה לתיגבור קווי הרכבת הקלה נעשה בימים אלה פיילוט לתיגבור לוחות הזמנים ובעתיד, בכפוף לאישור משרד התחבורה, השינוי יכנס לפועל וקו 3R יתוגבר לרווחת ציבור הנוסעים.

בנוסף, החל מה-4.5.25 תתוגבר תדירות רכבת ישראל, לארבע רכבות בשעה (בשעות השיא).

בשורה נוספת לתושבי שכונות עמישב/הדר גנים, היא תחילת פעילות של מסוף זמני במתחם הספורטק שהחל לפעול ב-4.4.25. פתיחת המסוף תאפשר הורדת חנויות אוטובוסים מרחוב בגין ומרחוב צפת, הקלה על עומסי התנועה ברחובות אלה ובשכונות. המסוף הזמני יפעל עד להקמת מסוף הקבע שתוקצב לאחרונה ע"י משרד התחבורה, ויוקם במחלפון עמישב.

ממסוף הספורטק יצאו הקווים הבאים:

קו 599 קו לילה המגיע למקומות הבילוי בת"א ומתאים לבני ובנות נוער ולמבלים.

קו 97 לתחנת הרכבת בקריית אריה

קו 98 לתחנת הרכבת הקלה בבילינסון

קו 63 לתחנת רכבת ישראל בסגולה

קו 64 לחוף הים בת"א, מסוף כרמלית.

בנוסף לכל זאת, ב-25.4 נכנסה הרפורמה בתחבורה הציבורית של משרד התחבורה אשר מאפשרת לאזרחים ואזרחיות מגיל 67 ומעלה לנסוע בכל רחבי הארץ ובכל אמצעי התחבורה הציבורית בחינם. עד כה הדבר התאפשר מגיל 75 וכעת הגיל התעדכן ל- 67. את השינוי ניתן לבצע בעמדות השירות של הרב קו במסוף אבנת, בתחנה המרכזית ברחוב אורלוב וברחוב צלח שלום בעמישב, או באופן עצמאי ע"י עדכון פרופיל "זהב בקו" ברב קו או ביישומונים. ההטבה תיכנס לתוקף מיום אישור הפרופיל בלבד, על אף שהנסיעה בחינם יש לתקף בכל נסיעה.

ראש העיר רמי גרינברג "העיר פתח תקווה ממשיכה בתנופת הפיתוח והשדרוג של כלל מערכי התנועה בעיר, החל מתשתיות, סלילת כבישים ובניית מסופים וכלה בתיגבור מערך האוטובוסים והרכבות. אנו מודעים ליתרונות השימוש בתחבורה ציבורית, וניכרת עלייה בשימושים. אין ספק כי רשת קווים מהירה המגיעה לכל שכונות העיר ולכל תחנות הרכבת בעיר, תורמת לעלייה בשימוש בתחבורה ציבורית ומהווה אלטרנטיבה ראויה לרכב הפרטי. אני מודה לאגף התנועה בעיריית פ"ת ולמשרד התחבורה על שיתוף הפעולה והעשייה למען תושבי העיר".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
החל מהיום (18.6.25) ועד סיום המלחמה תתאפשר חניה חינם בכחול לבן ברחבי העיר פתח תקווה.
אין שינוי במדיניות החניה באזורים בהם מותרת החניה לבעלי תו...
בעקבות הפגיעה הישירה שספג: נשיא המדינה ביקר במכון ויצמן למדע
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, ביקר היום, יום שלישי, כ״א בסיון,...
המבקר אנגלמן בפתח תקווה ובהרצליה: "השלמנו ביקורת על טיפול הממשלה בפינוי אזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלות. נעקוב אחר הטיפול באוכלוסיות אלו"
המבקר אנגלמן ובכירי משרדו סיירו באתרים שנפגעו מטילים איראניים בפתח...
נפילת טיל בפתח תקווה
היום (שלישי) כינס ראש העיר רמי גרינברג את כל בעלי...
רגע מרגש בתוך ההרס: שני גורי כלבים אותרו חיים בדירה שניזוקה מההדף ופונתה בבת-ים
בעיצומו של מאמץ כואב ומורכב לאיתור נעדרים בזירת פגיעת הטיל...
בואו לקנות את כל הרהיטים המשרדיים שלכם בחנות אחת מובילה
כבר שנים לא החלפתם שום דבר במשרד שלכם ואתם רוצים...
נשיא המדינה בזירת הנפילה בפתח תקווה: ״יש לי חדשות בשביל המשטר האיראני - אתם פשוט טועים, אתם חושבים שאתם תעייפו אותנו ותערערו את הביטחון העצמי שלנו אבל שום דבר לא יערער את הישראלים״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שני, כ׳ בסיוון,...
נשיא המדינה בביקור פצועים בבית החולים וולפסון: ״יש נושא אחד שאנחנו לא שוכחים לרגע- החובה להחזיר את כל החטופות והחטופים הביתה, הכי מהר שאפשר. עד אחרון החטופים.״
״למרות שהקשב עובר לכאורה לזירה של הלוחמה מול איראן, אני...
נשיא המדינה במוקד הפגיעה בבת ים: ״נעבור את התקופה הזו, ונוכל לאפשר אולי בעתיד אופק טוב יותר של השתלבות במרחב, של הסרת האיום האיראני שהוא איום קיומי ומשמעותי שלא היה ברירה אחרת אלא לתקוף אותו.״
״הטילים לא מבחינים בין יהודים לבין מוסלמים לבין נוצרים, או...
מערכת VRF: פתרון מיזוג אוויר מתקדם
כאשר מדובר במיזוג אוויר למבנים גדולים או בעלי חללים מרובים,...
דילוג לתוכן