בימים אלו מוצגת במרכז פסג”ה תערוכה ייחודית מתוך מיזם “אות.חיים” – יוזמה מרגשת להנצחת היקרים שנרצחו ונפלו במתקפת השבעה באוקטובר.
במסגרת המיזם, מעצבים יצרו פונטים (גופנים) מתוך כתב ידם של הנופלים, בשיתוף המשפחות השכולות. כך, כל אות שומרת חלק מאישיותם ומביאה לעולם “אות חיים”.
את המיזם שהוא כולו התנדבותי הובילה לאה מרמורשטין ירחי, בעזרת 36 מעצבי פונטים שגם הם פעלו בהתנדבות.

כל מעצב חבר למשפחה, קידם תהליך של בחירת טקסט של הנופל.ת, העמיק את ההיכרות עם הנופל.ת וקיים דיאלוג של עיצוב הפונט בהתאם לכתב ידו של הנופל.ת.
בין היתר, נועם סטאריק עיצב את הפונט של שני גבאי ז"ל, שמואל אפטר עיצב את הפונט של רותם לוי ז"ל, דן שריג עיצב את הפונט של נעם אברמוביץ ז"ל,
את הפונטים של עינבל היימן ז"ל (תושבת העיר ואמנית גרפיטי שהייתה ידועה בכינוייה PINK ) לה היה פונט כתב יד ופונט גרפיטי – עיצבו שנה קופל ומשה חי, ואת הפונט של הנופל עומר וולף ז"ל עיצבה עדי עובדיה.
בתערוכה שתוצג עד סוף שנת 2025 בפסג"ה פ"ת, כל כרזה מספרת סיפור חיים שלם – חיים שנגדעו, חלומות, אהבות וגבורה. כל אחת מהן היא עולם ומלואו.

ראש העיר רמי גרינברג: "המיזם המרגש של הנופלים והנופלות, הנרצחים והנרצחות בשבעה באוקטובר, ביניהם הנצחתה של ענבל הימן תושבת העיר ואמנית בפני עצמה, הוא מיזם מרגש המשאיר אחריו זכרון אמיתי – פונטים הנקראים על שם המונצחים בהתאם לכתב ידם ובכך משאירים אחריהם מורשת והנצחה ראויה. הפונטים פתוחים להורדה חופשית באתר המיזם. מורים, תלמידים, סטודנטים, מעצבים וכלל הציבור מוזמנים להשתמש בהם, ובכך לקחת חלק פעיל בהנצחה. יישר כוח לכל העושים במלאכה".
מוזמנים להגיע, להתרגש, לזכור ולהאיר את זכרם
ימים א’-ה’ | 8:00–16:00 | מרכז פסג”ה, רחוב בן גוריון 68 פתח תקווה
היזמית של המיזם בפייסבוק
Leah Marmorstein Yarchi (לאה מרמורשטיין ירחי)
