שגיא וסרמן חולה פרקינסון צעיר סיים בהצלחה מסלול של 10 ק"מ במירוץ 'חבר' תל אביב: "לעמוד על קו הסיום למרות הכל זו תחושה שאין לתאר"

שגיא וסרמן חולה פרקינסון צעיר סיים בהצלחה מסלול של 10 ק"מ במירוץ 'חבר' תל אביב: "לעמוד על קו הסיום למרות הכל זו תחושה שאין לתאר"
שגיא וסרמן קרדיט: מירוץ חבר

שגיא וסרמן, בן 41 ואב לשלושה מגוש עציון, אובחן כחולה פרקינסון לפני כ 8 שנים. "לשמוע בגיל כל כך צעיר שאתה חולה פרקינסון זה הלם רציני", הוא אומר. "לא הבנתי מה הקשר אליי ולפרקינסון, עד אז חשבתי שזו רק מחלה של זקנים". ביום שישי האחרון סיים שגיא מסלול של 10 ק"מ במסגרת מירוץ "חבר" שנערך בתל אביב.

לפני שחלה בפרקינסון שגיא היה פעיל מאד מבחינה גופנית וחברתית. הוא עסק בחינוך בלתי פורמלי, יזם וקידם מיזמים חברתיים ואף היה מאמן כושר. שגיא אוהב לטייל ולצאת למסעות מאתגרים בארץ. "באחד המסעות חוצי הגבולות הראשונים שלי חציתי את הארץ לרוחב בהליכה רצופה בת 90 ק"מ שנמשכה 23 שעות. ככל שהתקדמה המחלה והקשיים התפקודיים העצימו הבנתי שלא אוכל להמשיך לטייל ברגל בשבילי ישראל".

בשנים האחרונות סבל שגיא מהסימפטומים של הפרקינסון כאשר הוא מצא את עצמו מתקשה ללכת, לקום ולתפקד מוטורית ביומיום. "בתקופה האחרונה התחלתי טיפול חדש במשאבה שמסייע לי באופן משמעותי מאוד במשך כל שעות היום. מצבי ה-OFF בהם סבלתי מאיטיות בתנועה, מנוקשות, וגם מרעד, פחתו, והטיפול גם הקל לי מאוד על השינה ועל תחושת הגוף הכללית שלי". אני אפילו מרשה לעצמי לחלום על עוד מסע חוצה גבולות כזה. ההשתתפות במירוץ עבורי היא מבחן יכולת, אתגר שהצלחתי לעמוד בו ונותן תיקווה להמשך".

חולי פרקינסון צעירים מתמודדים עם קושי רב כאשר בגיל כל כך צעיר המחלה משפיע על הקריירה והתפקוד היומי בכל הקשור לזוגיות, ילדים ומשפחה. " לעמוד על קו הסיום אחרי כל מה שעברתי זו תחושה של סיפוק. אני משתף אתכם בסיפור שלי כדי לעודד חולים נוספים לחפש את הדרך שלהם להתמודד עם המחלה ולהעז לחלום ולהגשים!"

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חופשה קולינרית בתל-אביב
רשת  מלונות אדם משיקה חופשה במלון פיורי 41 ובמלון 1935...
מחקר חדש ומדאיג של הממשל האמריקאי מצביע על סיכון גבוה בניתוחים פלסטיים הנעשים בחו"ל
יו"ר ארגון המנתחים הפלסטים אסתטיים בישראל: "גם אצלנו בארץ יש...
מאחורי העשייה היומיומית: שני סיפורי חילוץ מרגשים של המחלקה הווטרינרית בעיריית בת-ים
בשבוע האחרון הובילו צוותי המחלקה הווטרינרית של עיריית בת-ים שני...
גלריית ZOA על שם דבורה פישר, תל אביב גאה להציג: "נוף, מרחב, אור"
תערוכת האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף בישראל לציון 75 שנה...
הפציעה השקופה. חודש המודעות לפוסט טראומה: כך נוירופידבק מציע תקווה חדשה לנפגעי טראומה ומלחמה
חודש יוני הוא חודש המודעות להפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD)...
קיץ בריא ובטוח: כך תיהנו מהים והבריכה בלי לסכן את הבריאות
עם פתיחת עונת הרחצה, החופים והבריכות מתמלאים באנשים המחפשים מפלט...
זוכרים את ימנו: בני משפחתו וחבריו של ימנו זלקה ז"ל ירוצו לזכרו במרוץ הלילה של פתח תקווה 2026
מרוץ הלילה של פתח תקווה 2026, ביוזמת עיריית פתח תקווה...
טקס ההתייחדות עם הרוגי פיגוע הטרור בדולפינריום במלאת 25 שנים לפיגוע
משרד העלייה והקליטה ועיריית תל אביב–יפו קיימו את טקס ההתייחדות...
'מבראשית' — על תהליך ההיווצרות תערוכת יחיד חדשה של האמנית הישראלית ד״ר אירינה סנדלר
זוהי נקודת המפגש הייחודית בין עולמה הרפואי לבין שפתה האמנותית....
קבוצת עזריאלי מארחת: "מפה נקום" - מיצג אומנותי רב-חושי חדש של זיו קורן ונעם חורב
על גג קניון עזריאלי תל אביב, ייפתח בקרוב מרחב אמנותי...
דילוג לתוכן