תלמידי פאול קור ואלימלך כנר הם התלמידים הצעירים ביותר בארץ שהשתתפו במודל האו"ם

תלמידי פאול קור ואלימלך כנר הם התלמידים הצעירים ביותר בארץ שהשתתפו במודל האו"ם
קרדיט: בי"ס לשגרירים צעירים

גאווה גדולה הייתה לראות בבית הספר חן לשגרירים צעירים את תלמידי כיתות ה', ו' מבתי הספר פאול קור ואלימלך כנר, משתתפים בתחרות מודל האו"ם.

התלמידים הצעירים ביותר בארץ שהשתתפו במודל האו"ם
קרדיט: בי"ס לשגרירים צעירים

רחל אמרני, מנהלת בית הספר לשגרירים צעירים: "פרויקט זה הינו נדבך בתוכנית ייחודית, מודל האו"ם צעיר של עיריית פתח תקוה, המשרת את הצורך בעיצובם של דור הדיפלומטים העתידי של מדינת ישראל. חשוב לציין, שאלה התלמידים הצעירים ביותר בארץ שמשתתפים במודל האו"ם".

מודל האו"ם הוא משחק הדמיה, שבו תלמידים הופכים לדיפלומטים המשתתפים בוועדות האו"ם. מטרת הפרויקט היא לחשוף את המשתתפים למגוון הפעילויות בהן מעורב האו"ם בבואו להתמודד עם האתגרים העיקריים בסדר היום העולמי, ולהקנות לתלמידים הבנה על עולם הפוליטיקה הבין לאומית, שיפור יכולת הדיון, הניתוח וההתבטאות, שיפור השפה האנגלית, אומנות הדיבור מול קהל וניהול משא ומתן בתהליך קבלת החלטות.

נושא התחרות היה הסכסוך בתימן. במהלך הדיון הייתה התייחסות למצב הפליטים והניסיונות לגשר בין הצדדים לסכסוך. בין הפתרונות שהוצעו הייתה חלוקת תימן לשתי מדינות.

הדיון בתחרות התנהל על פי כללי הדיון הרשמי, כנהוג בכנסי מודל האו"ם מסביב לעולם. הדיון הרשמי נוהל על ידי יושב ראש, כאשר בכל שלב של הדיון עלו נציגי המדינות השונות על הדוכן ודברו מול הוועדה.

מ"מ רה"ע וראש מינהל החינוך רון כץ בירך על קיום מודל האו"ם בגיל כל צעיר ועל ההתנסות המיוחדת הניתנת לתלמידים. בתום התחרות קיבלו כל התלמידים תעודת השתתפות, והמצטיינים אף זכו בתעודת הצטיינות על השתתפותם.

שמות התלמידים המצטיינים – אביתר סיידה, יובל ברק, ליאור אלישוב, ליה פפר, ליה שעשוע, מאיה גרבי, נועה כהן, עדן שעשוע, רועי קצמן ורותם גטריידה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קולולו חוגג את הרוח האמריקאית: שבוע ג'ק דניאל'ס וקולינריה בהשראה אמריקאית
לרגל ה־4 ביולי – בר הקוקטיילים קולולו בפתח תקווה יוצא...
היקב ההיסטורי בלב המושבה יהפוך למרכז לצעירים
לאחר שהוועדה לשימור אתרי מורשת בעיריית פתח תקווה אישרה לקדם...
חגיגה קולינארית יוקרתית: לראשונה קניון עופר רמת אביב פותח מתחם קולינארי ייחודי בימי שישי: "לה בוקרייה" מבית WEEKEND MARKET
המתחם יפעל בימי שישי באופן קבוע בחודשים הקרובים ויכלול  שפע...
הדלתות היו סגורות אבל הלב תמיד פתוח
גם בימי המלחמה, כשאזעקות היו חלק מהשגרה והמתח הורגש בכל...
יופי של יוזמה: בכירי ומתנדבי עמותת שניר מחלקים ערכות פנאי לילדים מרמת גן שפונו מבתיהם
בכירי ומתנדבי עמותת שניר החלו לחלק מאות ערכות פנאי לילדים...
בוגרת אמית רננים - המצטיינת בלימודי הצרפתית בארץ
בתיה שיקלי, בוגרת אמית רננים אשר סיימה את לימודיה בשנה...
להפוך את החלל לבית
כאשר רוכשים דירה מקבלן, אחד האתגרים המשמעותיים הוא להפוך את...
עושים שכונה: רשת קפה ביגה משיקה פורמט חדש של סניפים שכונתיים ברחבי הארץ תחת השם: BIGA STREET
שני הסניפים הראשונים יפתחו: בשכונת הנוריות בראשון לציון ובשכונת הנשיא...
הנצחה ברוח המלחמה
ראש העיר רמי גרינברג יביא בפני מועצת העיר הצעה לקריאת...
לא משאירים אף אחד מאחור: בת-ים מגויסת למען הכלבים והחתולים שפונו עם משפחותיהם
מבצע "עם כלביא" הותיר חותם כואב בעיר בת-ים. בעקבות פגיעה...
דילוג לתוכן