Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

שבוע גלישה בטוחה

שבוע גלישה בטוחה
pixabay

משרד החינוך יוצא במערך שיעור חדש להתנהלות ביישומון וואטסאפ

  • תלמידים לומדים לשים גבולות בווטסאפ
  • מערך השיעור מיועד לתלמידי חטיבת הביניים והחטיבה העליונה.
  • במערך: "הדרה חברתית" באמצעות רשת הוואטסאפ, עיסוק בדפוסי ההתנהגות של התלמידים ברשת, הצבת גבולות במצבי תגובה מידיים ומהירים, הצבת גבולות במקרים של פגיעה וחשיפה לתכנים שאינם תואמי גיל וכן כלים להתמודדות עם מצבים בהם גבולות נחצו וכתובת לקבלת סיוע ועזרה במקרי משבר.

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "בשבוע זה, שבוע גלישה בטוחה במערכת החינוך, אנו יוצאים במסר ברור – גם ברשת יש גבולות. לקראת השבוע זה, יצאנו בשורה של פעילויות חדשות ומערכי שיעור ייעודיים, במטרה לחדד בקרב התלמידים את זיהויים של גבולות השיח ברשת, ולספק בידיהם כלים נוספים להתמודדות עם מצבים בהם הגבולות נחצים. הגברת המוגנות ברשת היא מיעדיה הבולטים של מערכת החינוך, ובכוונתנו להמשיך ולפעול למיגור תופעות האלימות ברשת, ולציוד התלמידים בכישורי החיים הנדרשים להתמודדות עם אתגרי המרחב המקוון".

משרד החינוך יוצא במערך שיעור חדש להתנהלות ביישומון וואטסאפ
pixabay

מערכת החינוך פתחה היום את "שבוע הגלישה הבטוחה" במערכת, ולרגל השבוע גובש מערך שיעור ייחודי העוסק בהתנהלות של התלמידים ברשת וביישומון וואטסאפ, במיקוד לשיח עם תלמידי החטיבה העליונה (ז-יב). במסגרת מערך השיעור יבחנו התלמידים את הגבולות האישיים והבינאישיים שמנחים אותם בעת התנהלות ברשת ובווטסאפ. בתוך כך, התלמידים יקבלו כלים כיצד להתנהל במצבים מורכבים, במצבים של דילמות וכעסים, וכיצד לגלות רגישות גבוהה יותר, שיקול דעת ואחריות כלפי עצמם וכלפי הזולת.

בשירות הפסיכולוגי ייעוצי שבמשרד מציינים, כי במציאות היומיומית של ימינו השימוש במסכים הולך וגובר, והמפגשים פנים אל פנים הולכים ופוחתים. במציאות זו הילדים ובני הנוער נחשפים לעולם של תוכן לא מבוקר, שפעמים רבות אינו  תואם את הגיל של הילד או הנער והם מובילים אותם להתמודדות עם סיטואציות מורכבות. לנוכח זאת, השנה בחר המשרד לייחד את השבוע הלאומי לגלישה בטוחה ברשת לשאלה היכן עובר הגבול ברשת? ולהעביר מסר שגם ברשת יש גבול.

לצד מערך השיעור, מעמיד המשרד פעילויות רבות נוספות לתלמידי היסודי והחטיבה העליונה, שכוללות:

שיעורי כשורי חיים בנושא גבולות ברשת:

ליסודי

  • שכבות א'-ב' : "עוצרים, חושבים, מחליטים" – שיעור, המתמקד בהפעלת שיקול דעת בעת התנהלות ברשת ופנייה לעזרת מבוגרים בעת הצורך.
  • חדש! מתי בפעם האחרונה שיחקתם במשחק "סולמות וחבלים"? מוזמנים לשחק ביחד עם תלמידי שכבות גד באמצעות המערך "יש! קיבלתי את הטלפון הנייד הראשון שלי!" הכולל מגוון משימות לפיתוח אחריות אישית וחברתית בעת שימוש בטלפון הנייד והיכרות עם גבולות הקיימים ברשת.
  • חדש! זהות מלוטשת ברשתיש דבר כזה? מוזמנים להיכנס למערך "שומר הגבול שבי" לתלמידי שכבות הו ולגלות את התשובה. באמצעות המערך נתמקד בהכרת הגבולות הנדרשים ברשת בהיבטים שונים וביכולת התלמידים להציב גבולות אלו.
  • חדש! My Story: איפה עובר הגבול שלי ברשת? מוזמנים להכיר מערך לתלמידי החטיבה שמתמקד בזיהוי מגוון הנרטיבים שבני נוער מספרים על עצמם ברשת, תוך בדיקת גבולות אישיים ובינאישיים המנחים אותם בעת התנהלות ברשת.
  • חדש! מ'נשמע? שיעור בנושא פיתוח גבולות בעת שימוש ביישומון ווטסאפ לתלמידי החטיבה העליונה.
  • חדש! כמה פעמים שאלתם את עצמכם: "אולי זה עבר את גבול הטעם הטוב"? מוזמנים לחקור שאלה זו עם תלמידי התיכון באמצעות מערך המתמקד בזיהוי גבולות מנחים, פריצות גבולות ו"קווים אדומים" בעת התנהלות ברשת.

מערך שיעורים בנושא אבטחת מידע וסייבר:

  • מפתח האבטחה שלי- סיסמא מושלמת: מערך לשכבות ד' עד ז' המתמקד בכללים לאבטחה מידע ברשת.
  • אל תנגסו בקרס הדיג: מערך לשכבות ו' עד ח' המתמקד בהרגלים נכונים להתנהלות בטוחה בעולם הדיגיטלי של היום.

מפגשים מקוונים עם מומחים בתחום:

  • לצד כל אלה, יתקיימו בכל שכבות הגיל מפגשים מקוונים עם מומחים בתחומים שונים (היבט רגשי, חברתי, משפחתי וטכנולוגי). בנוסף, יתקיימו מפגשים מקוונים מטעם המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת-105 בשיתוף עם מועצת התלמידים הארצית.

תכנים ופעילויות בשיתוף תלמידים, הורים וצוותי חינוך:

  • חדש! בנוסף, לראשונה ייערכו מעגלי שיח כבר מכיתות ג' (ויכללו את שכבות ג' – ז') לתלמידים הורים וצוותי חינוך המאפשרים שיחה משמעותית באשר להתנהלות מיטבית ופיתוח יכולת התמודדות עם מצבים מורכבים המתעוררים בעת גלישה במרחבי הרשת.

פעולות הסברה נוספות:

  • "שומרי מסך": תכנית העמיתים לגלישה בטוחה מכשירה בני נוער להעברת מסרים לקבוצת השווים ולתלמידים צעירים יותר ומכשירה אותם להיות שומרי סף ברשתות החברתיות.
  • חדש! הטמעת "הקוד האתי" לגלישה בטוחה ברשת על ידי מועצת התלמידים: קוד אתי שנוסח בתשע"ח על ידי תלמידים מכל בתי הספר בארץ ועל עקרונותיו התחייבו בסיום התהליך. במהלך השבוע הלאומי, חברי מועצת התלמידים הארצית, יסייעו בהפצתו והטמעתו של הקוד ויעבירו תכנים לבני גילם ולתלמידים צעירים יותר.
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מתעוררת מחלוקת בתוך המשפחה? אל תנהלו את הדברים לבד
משפחה היא המסגרת הקרובה והבטוחה ביותר עבור כל אחד. זוהי...
זה הזמן 'פשוטי הרחוב' במופע השקת סינגל בהפקת עמיר לב
שלישי           21 במאי שלישי           18 ביוני לבונטין          תל אביב פשוטי הרחוב - הרכב...
אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה, יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה וחגיגת יום העצמאות – תשפ"ד
"לאור התקופה המורכבת, החלטנו השנה לקיים את חגיגות העצמאות באופן...
לשון הרע מאחורי המקלדת- איך מתמודדים?
האינטרנט עשה מהפך אמיתי בעולם בכל תחומי החיים, כשהרשתות החברתיות...
חובותיכם גדולים מיכולתכם לשלם? יש מה לעשות
יוקר המחיה, הריביות המזנקות ובכלל תנאים של חוסר יציבות כלכלית...
קבוצת גרג משיקה בית קפה בקונספט חדש: תחת השם: GRAB&GO בתי קפה בייקרי פרימיום המשלב שירותי טייק אווי
הסניף הראשון בקונספט החדשני יפתח בקניון TLV בהשקעה הנאמדת בכ...
חדש בקולולו: שעות שמחות ומבחר מנות אביביות
30% הנחה על כל התפריט בימים א׳-ה׳ בין השעות 17:00-19:00...
מאי בתיאטרון הסימטה: הצגות, ג'אז ומופעים לילדים
חודש מאי מאופיין השנה באירועי זיכרון ועצמאות, ולצידם רוחות הלחימה...
מינרלים- הקוסם הסודי לעור ושיער מושלמים
טיפול בפיגמנטציה הוא אחד מענפי הקוסמטיקה הנפוצים והשכיחים ביותר בעולם,...
לרגל 76 שנה למדינת ישראל תיפתח תערוכה נוסטלגית, הכי ישראלית שיש: "תוצרת הארץ" של האמן רפאל מיימון
התערוכה תוצג בעופר רמת אביב לקהל הרחב בין התאריכים: החל...