UPS בישראל ניהלה את המבצע המורכב להעברת ציוד להקמת בית חולים שדה לפליטי המלחמה באוקראינה

UPS בישראל ניהלה את המבצע המורכב להעברת ציוד להקמת בית חולים שדה לפליטי המלחמה באוקראינה
צילום יחצ

OPSI, קבלנית מורשית של UPS בישראל, זכתה במכרז לביצוע שילוח בית חולים שדה שיוקם למען פליטי המלחמה באוקראינה, משערי בית החולים שיבא ועד למיקום שנקבע במערב אוקראינה, כ-10 ק"מ מהגבול הפולני. הפרויקט יצא לדרך בלילה של יום שלישי, ה-15 למרץ, תחת לוחות זמנים קצרים.
6 משאיות של מערך התובלה היבשתי של החברה הגיעו לבית החולים שיבא, מעט אחרי השעה 22:00, ובשת"פ מלא עם אנשי בית החולים העמיסו 116 משטחי ציוד, במשקל כולל של כ-17 טונות, ושינעו אותם לשטח נתב"ג.
המשטחים הכילו את כל הציוד להקמת בית חולים שדה – מיטות, ציוד חדר מיון, יולדות, ציוד חדר ניתוח, מכשירי דימות, מחלקות טיפול בגברים, נשים וילדים, וציוד תקשורת לוויינית עבור בית החולים. המשלוח כלל 13 משטחים של ציוד פארמה, תרופות וחומרים ביולוגיים, הדורשים הובלה בקירור בסטנדרטיים ייעודיים. ציוד זה טופל במסגרת ההתמחות העולמית של UPS בענף ה-Healthcare ע"י מחלקת הפארמה המקומית ובהמשך ע"י מקבילתה האוקראינית. הציוד הועבר במשאיות קירור ונשמר במקררים ייעודיים. כדי לוודא שמירה על טמפרטורה קבועה לאורך כל התהליך, הוצמדו למכלים מתקני "לוגרים" שמתעדים את הטמפרטורה בכל רגע.
בשעה 06:00 בבוקר ה-16 למרץ הועמסו המשטחים למסוף המטענים והחלו לעבור את התהליכים הנדרשים לפני ההמראה – קליטה, מכס יצוא וביטחון. מטוס צ'רטר, בטיסה ייעודית של אל על, המריא ב-17 במרץ לוורשה עם הציוד, שם חיכו 7 משאיות של UPS אוקראינה, אשר הובילו את הציוד אל הגבול, ומשם עוד כ-10 קילומטר מזרחה. צוות של נהגים אוקראינים, שהם היחידים המורשים להיכנס לגבולות המדינה, הובילו את הציוד אל המקום בו יוקם בית החולים שמתוכנן לפעול לתקופה של כחודש על ידי צוותים ישראליים.

צילום יחצ

את הפרוייקט ניהלו צוות היצוא האווירי של UPS – יקי שבו מנהל היצוא האווירי ומרינה בן משה נציגת יצוא אווירי אשר עמלו ללא לאות ותיאמו בין אינספור הגורמים המעורבים, להוצאת המשלוח בזמן הנכון ולהצלחת הפרוייקט. אלעד מזרחי, מנהל מחלקת ה-Healthcare פיקח באופן אישי על שינוע החומרים הביולוגיים והפארמה, ווידא שהשליחה עומדת בסטנדרטים המיוחדים למשלוחים רגישים מסוג זה.
יאיר עשהאל, מנכ"ל UPS: "המשימה היתה מורכבת, לא פשוט להעביר ציוד להקמת בית חולים שלם בפחות מ-3 ימים, ועוד לאזור מלחמה. אנו גאים בצוותים שלנו שעבדו סביב השעון, פשוטו כמשמעו, כדי לוודא שהציוד יועבר בזמן, באופן מלא ותקין. אנו נרגשים להוות חלק מהפרוייקט ההומניטרי החשוב הזה של מדינת ישראל, ומקווים כי בית החולים שיוקם יסייע להביא מזור למאות אלפי הפליטים באזור.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירוע גאלה והוקרה לתרבות השחורה בישראל - חמישי 23.1.2025 האנגר 11 תל אביב
  אירוע גאלה והוקרה לתרבות השחורה בישראל במסגרת פסטיבל  BE.MC Live 2025...
מתי לאחרונה התגבננת כחתול? עיריית תל אביב- יפו, העיר העברית הראשונה, במחווה עירונית ליום השפה העברית: "להתעמל בעברית"
הקמפיין העירוני לרגל יום העברית יתמקד השנה בחידושי מילים ומונחים...
תחרויות האביב 2024 מטעם קרן התרבות אמריקה- ישראל יוצאות לדרך
קרן התרבות אמריקה - ישראל, הפועלת לקידום תרבות ואמנות בישראל,...
פרס החינוך המחוזי ניתן לביה"ס אורי אורבך
בית הספר חמ"ד אורי אורבך בניהולה של ליאה אילון, זכה...
עיריית תל אביב-יפו: פסטיבל ממצולות – יצירה יהודית מקומית לימי סליחות ברחבי העיר
תאריכים 24 -26 בספטמבר, כ"א- כ"ג באלול התשפ"ד לכבוד בואם של...
יריד חזרה לחיים: יריד שכל הכנסותיו יוקדשו לשיקום פצועי מלחמת חרבות ברזל, אשר יתופעל על ידם
פצועי מלחמת חרבות ברזל מתאחדים לערב ייחודי בשם "בחזרה לחיים",...
בואו לקחת חלק בלחימה - יחד ננצח!
אוגדת ׳דוד׳ היא אוגדה לוחמת חדשה הקמה בימים אלו בצה״ל...
המדליסטית הדר פרידמן נפגשה אתמול עם ראש העיר רמי גרינברג
הדר פרידמן המדליסטית האולימפית הפתח תקוואית אשר זכתה במדליית הכסף...
לכבוד יום הכלב הבינלאומי "קפה עוטף – נתיב העשרה" יקיים הפנינג חגיגי המוקדש להולכים על ארבע ויארח כלבים מהעוטף ומכל אזורי הארץ
קפה עוטף נתיב העשרה מזמין כלבים ובעליהם לבוא להתארח בבית...
החדשנות פורחת בפתח תקווה
אתמול ביקרה השרה גילה גמליאל בבית לחדשנות, במגדלי בסר בפתח...
דילוג לתוכן