8-9 במאי 2019, מדריד
המסר: עוד שלב באבולוציה של שילוב רובוטים בתעשייה

הקונגרס הראשון בעולם שיעסוק כולו בקובוטים (רובוטים שיתופיים) – WeAreCOBOTS – ייערך בין 8-9 במאי 2019 במדריד, ספרד. האירוע, שאורגן על ידי יצרנית הקובוטים Universal Robots, יוקדש לדיון בהשתתפות 40 מומחים בינלאומיים לרובוטיקה, על פוטנציאל שיתוף הפעולה בין בני אדם ורובוטים במפעל העתידי, וכן לניתוח מגמות עתידיות וחידושים בתחום. בנוסף, למעלה מ- 25 חברות המפתחות יישומים ושירותים בתחום הרובוטים השיתופיים יציגו את חידושיהן. המפגש יהווה חלק מה-Global Robot Expo, תערוכת החדשנות והרובוטיקה הגדולה באירופה.
״האבולוציה של התעשייה עוברת דרך האינטראקציה שאנו מתחילים לראות כיום בין רובוטים לבני אדם״, אומר וינסנט צ׳אבי (Vincent Chavy), סמנכ״ל השיווק של UR לאירופה והמזה״ת. ״הפריחה הגדולה אותה אנו רואים כיום בשילוב קובוטים בתעשייה ברחבי העולם – וגם בישראל – מאפשרת כיום לחברות להתאים עצמן לשינויים המהירים בתחומי הייצור, מהר, בכל זמן וללא הוצאות מיותרות. זאת ועוד: על פי הנתונים של המכון הטכנולוגי של מסצ׳וסטס, שיתוף הפעולה בין רובוטים ואנשים מצמיח בכ-85% את הפרודוקטיביות בתהליכי הייצור לעומת עבודה בנפרד. בהשוואה לרובוטיקה התעשייתית המסורתית, התקנה ותכנות של קובוטים בלא מעט ענפי תעשייה היא תהליך הרבה יותר מהיר והתשואה על ההשקעה עולה מדי שנה״. לדברי צ׳אבי, יש כוונה למסד את הכנס ולהפכו לאירוע המוביל בתחום הקובוטים בעולם.

בין החברות שיקחו חלק בהדגמות ניתן יהיה למצוא מפתחי מוצרים ויישומים בתחום הרובוטיקה, חברות
הנדסה, מרכזי טכנולוגיה ויצרנים, בינהם:
Schunk, OnRobot, Robotiq, Pick-it, Solidsafe, Gala Gar, Piab, Robotmaster, Neobotik, Nutai, Inser Robótica, Aenium Engineering, Grupo DGH, Unimate Robótica, Introsys, Asai, WRK, Conecta-2, Lupeon, Euro-herramientas, Mistral, Infaimon Metromecánica.
למידע נוסף: היכנסו לאתר WeAreCOBOTS
אודות Universal Robots
Universal Robots נוסדה בשנת 2005 על ידי אסבאן אוסטרגאארד, זוכה פרס האנגלברגר לשנת 2018, שביקש להנגיש את טכנולוגיית הרובוטים לכל, על ידי פיתוח רובוטים תעשייתיים קטנים, שבטוח לעבוד במחיצתם, ידידותיים למשתמש ובתמחור גמיש. מאז כניסתו לשוק של הרובוט השיתופי הראשון בשנת 2008, החברה מוכרת קובוטים בכל רחבי העולם. בשנת 2017 מכרה חברה קובוטים בהיקף של 170 מיליון דולר. החברה, חלק מתאגיד Teradyne, ממוקמת בדנמרק ופעילה במגוון מדינות – כולל ישראל.