בעקבות ערעור העירייה, בית המשפט המחוזי בלוד הפך את החלטת בית המשפט לעניינים מקומיים בפתח תקוה וקבע כי יש להשיב לתוקפם את הצווים המינהלים שהוצאו כנגד העסק לאחסנת פסולת ברזל

בעקבות ערעור העירייה, בית המשפט המחוזי בלוד הפך את החלטת בית המשפט לעניינים מקומיים בפתח תקוה וקבע כי יש להשיב לתוקפם את הצווים המינהלים שהוצאו כנגד העסק לאחסנת פסולת ברזל

במסגרת מדיניותו של ראש העיר רמי גרינברג, לטיפול בזיהום האוויר וזיהום השטחים הפתוחים ברחבי העיר, קודמו לאחרונה אינספור פעולות בנושא. בין היתר הוקמה סיירת ייעודית לאזורי התעשייה אשר פועלת למניעת זיהום השטחים הפתוחים ומבצעת אכיפה כנגד פעילות עסקים מזהמים. כמו כן, ראש העיר פעל להקמת מערך מצלמות בשטחים הפתוחים המשדרות למשל"ט ומסייעות לתפיסת משליכי הפסולת בזמן אמת. בתוך כך הוגשו בשנה האחרונה עשרות צווים כנגד בעלי עסקים מזהמים, זאת כדי להביא את אזורי התעשייה לשגשוג וכן כדי לפתח את השטחים הפתוחים לרווחת התושבים.

בהמשך לכך, הרשות פעלה להוצאת 3 צווים מינהליים כנגד העסק לאחסנת פסולת ברזל ברח' נחשון 18 בעיר. מדובר בצו מינהלי להפסקת שימוש, צו הריסת בנייה מינהלי וכן צו לסגירת המקום לאחר שהופר הצו להפסקת שימוש. העבירות בגינן הוצאו הצווים המינהלים הן משום עבירות הבנייה שבוצעו במקום וכן כנגד עבירות השימוש האסור מסוג אחסנת פסולת ברזל ללא היתר.

כאמור בשנה האחרונה התנהלו הליכים בבית המשפט לעניינים מקומיים בפתח תקוה אשר ביטל את הצווים שהרשות הוציאה כנגד העסק המדובר. בהמשך לכך, הגישה הרשות ערעור על החלטה זו לבית המשפט המחוזי בלוד אשר הפך את ההחלטה הקודמת בנושא והשיב את הצווים המנהליים לתוקפם.

בית המשפט המחוזי קבע כי בניגוד לטענת בעל העסק בדבר אכיפה בררנית, הרשות פעלה גם מול בתי עסק אחרים שהוצגו בנושא ואף הוגש כנגד אחד מהם כתב אישום. כבוד השופט יעקב עמית מציין בפסק הדין כי "קביעתו של בית המשפט לעניינים מקומיים, לפיה מתבצעת אכיפה בררנית אינה יכולה לעמוד ולכן אני מקבל את הערעור ומבטל את החלטת בית המשפט לעניינים מקומיים ומחזיר לתקפם את הצווים המינהליים."

ראש העיר רמי גרינברג, מסר: "אני מברך על החלטת בית המשפט המחוזי ומודה לצוותים המקצועיים על ההישג. פסק הדין הזה, כמו שאר הפעולות שאנחנו מבצעים בנושא, מוכיח כי הרשות פועלת ביתר שאת כדי למגר את עבירות הבנייה והזיהום באשר הם ופועלת כדי להבטיח את הסדר הציבורי ולמנוע סכנות נלוות. אנחנו נמשיך במגמה זו כחלק מהמאמצים שלנו להביא את רמת איכות החיים בעיר למצויינת."

את העירייה ייצגה עו"ד קרן פרידמן מהלשכה המשפטית.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קהילה במדים: עיריית בת-ים נותנת מעטפת עירונית למגויסים למילואים ולמשפחותיהם
עיריית בת-ים מבקשת להביע הערכה עמוקה לתושבות ותושבי העיר משרתי...
רעיונות למתנות ייחודיות ומקוריות
רעיונות למתנות בחירת רעיונות למתנות יכולה להיות מאתגרת, במיוחד כשמחפשים משהו...
בצל מבצע "שאגת הארי": העיריה תקיים קריאות מגילה ציבוריות במרחבים מוגנים
בעירית בת-ים נערכים לחגוג את חג הפורים בצל מצב החירום:...
מאות עולים חדשים השתתפו בכנס מיצוי זכויות בתל אביב
את הכנס יזמו משרד העלייה והקליטה ואגף הקליטה של עיריית...
"מלקטת בשבילי הנרטיב" נעמה בן –משה תערוכת יחיד
פתיחה חגיגית : יום חמישי ה- 5.3.2025 בשעה : 18:30...
פורים מדליק ולא דליק: כך נחגוג בבת-ים בשמחה ואחריות
לקראת חג הפורים, עיריית בת-ים, בשיתוף כבאות והצלה לישראל, מפרסמת...
הפתרון המושלם למרפסת ולחצר: פתרונות לסגירת מרפסת, בניית פרגולות ופנלים אלומיניום
פתרונות לסגירת מרפסת כיום, פתרונות לסגירת מרפסת הופכים ליותר ויותר פופולריים...
בת-ים מצדיעה למנהיגות הוותיקה: הסתיימה הכשרת מועצת האזרחים הוותיקים במסגרת "מוני 100"
בשבוע שעבר, בטקס חגיגי ומרגש הוענקו תעודות סיום לחברי וחברות...
כיצד להשתמש בסרטוני וידאו לשיפור העסק שלך
יתרונות של סרטוני הדרכה השימוש בסרטוני הדרכה הפך לכלי מרכזי לעסקים...
טיפולים חדשניים לשיער
טיפול אקסוזומים לשיער טיפול אקסוזומים לשיער הוא אחד מהטיפולים החדשניים והמתקדמים...
דילוג לתוכן