ברוט הודיע: הפוליטיקאים לא יכריעו במכרזים

ברוט הודיע: הפוליטיקאים לא יכריעו במכרזים
עיריית בת ים

ראש העיר הכריז על מהפכה בתחום המכרזים והמינויים* לראשונה בבת-ים, רק גורמי מקצוע יבחרו את בעלי התפקידים בעיריה, ולא הפוליטיקאים * ברוט: "המהלך הזה יחזיר את אמון הציבור בעיריה ובהנהלת העיר, אחרי שנים של פגיעה באמון התושבים"

 

ברוט הודיע הפוליטיקאים לא יכריעו במכרזים
עיריית בת ים

ראש העיר בת-ים, צביקה ברוט, הודיע היום (יום ב') על מהפכה בתחום המינויים והמכרזים לתפקידים בשכר בעיריה: על פי החלטתו, מכרזי כח אדם לתפקידים בעיריה, הן בדרג בכיר והן בדרג זוטר, יאוישו רק על ידי גורמי מקצוע ונציגי ציבור – ולא יכללו נציגים של הפוליטיקאים, בהם חברי מועצת העיר וסגני ראש העיר כפי שהיה נהוג עד כה.

הסיבה: הרצון להגביר את אמון הציבור, למנוע חשש למעורבות של שיקולים פוליטיים על חשבון שיקולים מקצועיים, ולהוציא את הפוליטיקה מתוך העיריה.

על פי ההחלטה, שתיכנס לתוקף באופן מיידי, ייפסק הנוהג לפיו חברי מועצת עיר משתתפים בוועדות שבוחרות בעלי תפקידים בעיריה בעקבות מכרזים שפורסמו, לצד גורמי מקצוע. מעתה יכללו הוועדות רק גורמים מקצועיים, נציגי ציבור, ובמינויים בכירים שדורשים גם מעורבות של ראש העיר ישתתף בוועדה גם ראש העיר או נציג מטעמו.

בכך למעשה יצומצם למינימום החיכוך בין גורמים פוליטיים לבין בעלי תפקידים בעיריה, וההערכה היא כי הדבר יחזק את השיקולים המקצועיים בבחירת עובדי עיריה מעתה ואילך.

לדברי ברוט, "אחד הדברים המרכזיים שהתחייבתי לעשות הוא להפסיק לדאוג לבעלי האינטרסים, ולשמור רק על האינטרס של התושבים. אין ספק שלאורך השנים השתרשה בעיריה תופעה פסולה של מינוי מקורבים או מעורבות פוליטית בבחירת בעלי תפקידים, ואת זה אנחנו נצמצם. כל בעלי התפקידים שייבחרו על ידי הנהלת העיר יעברו ועדות מקצועיות והשיקולים יהיו רק שיקולים מקצועיים, ללא מעורבות פוליטית כלשהי".

לדבריו, "הנהלת העיר כולה מאמינה שחייבים לבצע את השינוי הזה, כחלק בלתי נפרד מתכנית ההבראה הכלכלית. אם נעבוד קשה בשנתיים הקרובות ונשקם את הקופה הציבורית שהתרוקנה, אבל לא נעשה טיפול שורש בשירות לתושבים, הרי שלא עשינו כלום. המהלך הנוכחי יבנה מחדש את אמון הציבור בעיריה ובהנהלת העיר, וזהו צעד נוסף בתוך שורת צעדים שנועדו להשיג את המטרה החשובה הזו".

כזכור, ברוט הורה עם כניסתו לתפקיד כי חברי מועצת עיר, כולל סגני ראש העיר, לא יורשו לתת הנחיות לגורמים מקצועיים בעיריה – אלא רק לקבוע מדיניות בתחומים עליהם הם אחראים בלבד. הכפיפות המקצועיות של הדרג המקצועי תהיה אך ורק לראש העיר ולמנכ"לית העיריה, יודפת אפק-ארזי, אשר גיבשה לצד ראש העיר את המדיניות החדשה.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בוקר של סטייל: נשות עסקים ואושיות אופנה הגיעו להשקת חנות הפופ-אפ של מותג האופנה מיס נורי בעופר הקניון הגדול
נשות עסקים, אושיות אופנה ופאשניסטיות  הגיעו בחמישי (28.5.26) האחרון לעופר...
בת-ים מצדיעה למשרתי המילואים והחיילים המשוחררים: כ-250 משתתפים בערב הוקרה מיוחד
אמש, (27.5), קיימה עיריית בת-ים, בשיתוף אגף נוער וצעירים והאגף...
המכינות הקדם צבאיות מגבירות את האור ויוצאות נגד האלימות בחברה
בעקבות רצח ימנו זלקה ז״ל, כנס חירום בנושא האלימות הגואה...
פתח תקווה מצדיעה לרן גואילי ז״ל היקב ההיסטורי הפך למרכז צעירים חדשני ותוסס
עיריית פתח תקווה חנכה היום את מרכז הצעירים ע”ש רן...
עיריית בת-ים והשירות הווטרינרי קוראים להגברת המודעות והזהירות מפני מחלת הכלבת
עיריית בת-ים, בהובלת השירות הווטרינרי העירוני מבקשים להביא לידיעת הציבור...
RISING: הסרט הראשון על המאבק למען הדמוקרטיה בישראל בהקרנת בכורה עולמית במוזיאון תל אביב
הסרט ״RISING: קולות של מאבק ותקווה״ מביא תיעוד נדיר של...
ראשת העיר ליום אחד: מועצת הנוער העירונית החליפה את הנהגת בעיר במסגרת יום חילופי שלטון
יום חילופי השלטון המסורתי התקיים אתמול (26.5), במסגרתו החליפו חברי...
מצדיעים למערך ההצלה של בת-ים: בזכות ערנות ותגובה מיידית נמנע אסון בחוף הגולשים
בשעות הבוקר המוקדמות של יום שבת האחרון, (23.5), רגע לפני...
לרגל חודש המודעות לסרטן העור: המותג לה רוש-פוזה יערוך בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן העור - ללא תשלום!
הבדיקות פתוחות לקהל הרחב במתחמי פופ-אפ ייעודיים ב-4 קניונים מרכזיים...
שני מתנדבי מד"א שעובדים באל על הצילו את חייו של גבר בן 74 שהתמוטט ולקה בדום לב בדיוטי פרי בנתב"ג
שלשום (א׳) בשעה 06:46 התקבל דיווח במוקד החירום 101 של...
דילוג לתוכן