הוועדה המחוזית תל אביב החליטה לאשר תוכנית להתחדשות עירונית ברחוב הבשם בתל אביב

הוועדה המחוזית תל אביב החליטה לאשר תוכנית להתחדשות עירונית ברחוב הבשם בתל אביב
קרדיט: אורי בלומנטל אדריכלים ומילוסלבסקי אדריכלים.

התוכנית כוללת הקמת שלושה מגדלים ובהם 474 יחידות דיור במקום 130 יחידות דיור קיימות 

הוועדה המחוזית תל אביב החליטה לאשר תוכנית להתחדשות עירונית ברחוב הבשם בתל אביב
קרדיט: אורי בלומנטל אדריכלים ומילוסלבסקי אדריכלים.

הוועדה המחוזית בראשות, אדר' דניאלה פוסק, החליטה לאשר את תוכנית להתחדשות עירונית "לבנה מערב" בתל אביב. התוכנית בשטח כולל של כ-14 דונם בשכונת לבנה בסמוך לפארק דרום, בצומת הרחובות בירנית-הבשם. התוכנית כוללת הקמת 3 מגדלים בני 17-25 קומות ובהם 474 יחידות דיור במקום 130 יחידות דיור קיימות, ובנייה מרקמית לאורך הרחובות. השילוב בין בנייה מרקמית לבנית מגדלים מייצר בינוי הטרוגני ויאפשר מגוון רחב של יחידות דיור בעלות אופי שונה.

 

לאורך רחוב הבושם מתוכננת חזית מסחרית אשר תתרום למרחב העירוני וליצירת מרחב אינטנסיבי. כמו כן, התוכנית מייצרת שטח פרטי פתוח בלב התכנית שיוצר מרחב פתוח ומגונן לטובת הציבור.

על מנת לענות על צרכי התושבים, התוכנית מקנה שטח בגודל של כדונם לטובת מבנה ציבור לרווחת התושבים, ובנוסף שטחי ציבור מבונים בחלק מבניני המגורים.

הדיירים העתידיים צפויים ליהנות מנגישות גבוהה לצירי תנועה מרכזיים ובכלל זה דרך בר-לב אשר עתיד לעבור בה נת"צ במסגרת פרויקט מהיר לעיר, בנוסף, הדיירים יוכלו ליהנות מפארק דרום – פארק רחב ידיים במרחק קצר מביתם. 

 

התוכנית הינה ביוזמת ים סוף נדל"ן ונערכה ע"י אורי בלומנטל אדריכלים ומילוסלבסקי אדריכלים.

 

בתוך כך, החליטה הוועדה המחוזית לתת תוקף לתוכנית התחדשות עירונית "מתחם שינדלר" בבת-ים. התוכנית חלה הינה על שטח של כ-3.75 דונם, עליו 4 מבני מגורים הכוללים 84 יחידות דיור והיא ממוקמת בין הרחובות הרצל, מסיקה ושינדלר בצפון העיר בת ים, במרחק של כ-150 מ' מחוף הים. התוכנית מציעה את הריסת המבנים הקיימים והקמת שני מגדלי מגורים ובהם 234 יחידות דיור בני 25 קומות מעל עד 6 קומות לטובת מסחר, תעסוקה ושטחי ציבור.  

התוכנית מתירה את המרת שטחי התעסוקה ו/או המגורים למלונאות, ומרחיבה את רחוב מסיקה המהווה ציר גישה לים, ואת רחוב הרצל, שהינו אחד הרחובות הראשיים בעיר. 

 

לתוכנית הוגשה התנגדות אחת, על ידי יזמת ומגישת התוכנית, אשר ביקשה זכויות נוספות למגורים. הוועדה שמעה את המתנגדים, את התייחסות נציגת העירייה ואת היועץ השמאי לוועדה, החליטה לדחות את ההתנגדות ולאשר לתוכנית. הוועדה סבורה כי התוכנית ראויה, תואמת את מדיניות הוועדה המחוזית, כמו גם מדיניות הוועדה המקומית, בהיותה תוכנית המאופיינת בעירוב שימושים וכוללת תעסוקה, מלונאות, מסחר ומגורים. עוד ציינה הוועדה בהחלטתה כי מיקום התוכנית באזור מבוקש, בסמיכות מיידית לחוף הים, מצדיק צפיפות גבוהה של כ-70 יחידות דיור לדונם, וכי היקף השטחים המאושר בתוכנית נותן מענה בהיבט התכנוני ובכל היבט אחר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דור העתיד פוגש את שייקספיר אנסמבל פספורט מציג: חלום ליל קיץ לילדים בעקבות "חלום ליל קיץ" מאת ויליאם שייקספיר שבת, 2 במאי 2026 | 10:30 | 12:30 מוזיאון תל אביב לאמנות
בלב תקופה מורכבת, שבה המציאות מאתגרת את תחושת היציבות והחוסן...
הישג טכנולוגי בצל המלחמה: תיכון אמית בר אילן גוש דן התברג בחמישייה הראשונה של מדעי המחשב בישראל
נתוני משרד החינוך לשנת תשפ"ד, שנחשפו לאחרונה, מציבים זרקור על...
בת-ים זוכרת: עצרת מרכזית ועדויות חיות – כך צוין יום השואה והגבורה בעיר
אמש, יום ב׳, 13.4, עיריית בת-ים ציינה את ערב יום...
החינוך העל יסודי ממשיך לטפח מצוינות טכנולוגית בקרב נערות בבתי הספר בעיר
תוכנית “ממריאות”, מתוכניות המצוינות של המרכז לחינוך סייבר, מתרחבת בעיר...
מד"א-הצלה פתח תקווה וארגון "עזר מציון" בשיתוף שירותי הדם של מד"א קוראים לציבור להגיע ביום רביעי (15.3) לפתח תקווה ולתרום דם בהתרמה המסורתית שמתבצעת פעמיים בשנה
עקב המחסור במנות דם, מד"א-הצלה פתח תקווה, ארגון "עזר מציון"...
עיריית פתח תקווה משיקה סוכן שירות דיגיטלי מבוסס AI באתר העירייה
עיריית פתח תקווה ממשיכה לקדם חדשנות בשירות לתושב, והשיקה לאחרונה...
יום של אור ועור: יום הפוגה, פינוק וכייף לנשים מתנדבות מקו העימות וממועצת 'מבואות החרמון'
במחווה מרגשת של נתינה וחיזוק קהילת נשות צפון הארץ, אירחה...
"תפילה לאדם": אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"ו
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר לציין את יום...
סיום מבצע “כנפי הארי”: למעלה למעלה מ-600 אלף ישראלים נכנסו ויצאו מישראל ולישראל
שרת התחבורה רגב הנחתה הבוקר לסגור את מפקדת אלון שפעלה...
עיצוב חללים מסחריים – המפתח להצלחה עסקית
עיצוב מרפאות המשמעות של עיצוב מרפאות אינה מסתכמת רק ביצירת חלל...
דילוג לתוכן