המבקר אנגלמן בפתח תקווה ובהרצליה: "השלמנו ביקורת על טיפול הממשלה בפינוי אזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלות. נעקוב אחר הטיפול באוכלוסיות אלו"

המבקר אנגלמן בפתח תקווה ובהרצליה: "השלמנו ביקורת על טיפול הממשלה בפינוי אזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלות. נעקוב אחר הטיפול באוכלוסיות אלו"
צילום: משרד מבקר המדינה

המבקר אנגלמן ובכירי משרדו סיירו באתרים שנפגעו מטילים איראניים בפתח תקווה ובהרצליה ונפגשו עם תושבים שפונו מבתיהם

צילום: משרד מבקר המדינה

מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, סייר עם בכירי משרדו באתרים שנפגעו מטילים בפתח תקווה ובהרצליה (15.6.2025). המבקר וצוותו נפגשו עם מפונים המתארחים במלון דניאל בהרצליה. זאת במטרה לבחון מקרוב את טיפול הממשלה בתושבים שפונו ובאתרים שנפגעו.

בסיור השתתפו גם יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין חיים ביבס, ראש עיריית פתח תקווה רמי גרינברג, וראש עיריית הרצליה יריב פישר.

במהלך הסיור התייחס המבקר ליחס המיוחד שעל הרשויות לתת לאזרחים ותיקים ולאנשים עם מוגבלות וחשף כי בימים אלו השלים דוח בנושא.

לדבריו, "הנזקים שראינו בביקור ממחישים את הסיכון המשמעותי, בפרט לאזרחים הוותיקים ולאנשים עם מוגבלות לאור פערי המיגון הקיימים.

בימים האחרונים השלמנו דוח על לקחי מלחמת חרבות ברזל בכל הנוגע לפינוי אזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלות.

צילום: משרד מבקר המדינה

נדרש שמשרד הרווחה ילווה ויסייע במתן פתרונות רלוונטיים לאוכלוסיות אלו. מקרב הנרצחים והנפגעים יש אזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלות. חייבים להעניק להם תשומת לב מיוחדת. נעקוב אחר הטיפול באוכלוסיות אלו בפרט".

בהנחיית המבקר, נציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה מפעילה מוקד טלפוני המיועד למי שנפגעו, כולל אזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלות, אשר לא קיבלו מענה כנדרש מגופים ציבוריים בעקבות מצב החירום הקו החם פועל בימים א'-ה', בין השעות 08:00 ל-17:00, בטלפון שמספרו 02-6665199 ובווטסאפ שמספרו 050-3995422.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
החל מהיום (18.6.25) ועד סיום המלחמה תתאפשר חניה חינם בכחול לבן ברחבי העיר פתח תקווה.
אין שינוי במדיניות החניה באזורים בהם מותרת החניה לבעלי תו...
בעקבות הפגיעה הישירה שספג: נשיא המדינה ביקר במכון ויצמן למדע
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, ביקר היום, יום שלישי, כ״א בסיון,...
המבקר אנגלמן בפתח תקווה ובהרצליה: "השלמנו ביקורת על טיפול הממשלה בפינוי אזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלות. נעקוב אחר הטיפול באוכלוסיות אלו"
המבקר אנגלמן ובכירי משרדו סיירו באתרים שנפגעו מטילים איראניים בפתח...
נפילת טיל בפתח תקווה
היום (שלישי) כינס ראש העיר רמי גרינברג את כל בעלי...
רגע מרגש בתוך ההרס: שני גורי כלבים אותרו חיים בדירה שניזוקה מההדף ופונתה בבת-ים
בעיצומו של מאמץ כואב ומורכב לאיתור נעדרים בזירת פגיעת הטיל...
בואו לקנות את כל הרהיטים המשרדיים שלכם בחנות אחת מובילה
כבר שנים לא החלפתם שום דבר במשרד שלכם ואתם רוצים...
נשיא המדינה בזירת הנפילה בפתח תקווה: ״יש לי חדשות בשביל המשטר האיראני - אתם פשוט טועים, אתם חושבים שאתם תעייפו אותנו ותערערו את הביטחון העצמי שלנו אבל שום דבר לא יערער את הישראלים״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שני, כ׳ בסיוון,...
המבקר אנגלמן בזירת נפילת הטיל בבת ים: "על רה"מ לוודא מתן מענה לעורף. גילינו פערים משמעותיים ביותר בתחום המיגון והמקלוט"
מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, ביקר ​אמש (15.6)...
נשיא המדינה בביקור פצועים בבית החולים וולפסון: ״יש נושא אחד שאנחנו לא שוכחים לרגע- החובה להחזיר את כל החטופות והחטופים הביתה, הכי מהר שאפשר. עד אחרון החטופים.״
״למרות שהקשב עובר לכאורה לזירה של הלוחמה מול איראן, אני...
נשיא המדינה במוקד הפגיעה בבת ים: ״נעבור את התקופה הזו, ונוכל לאפשר אולי בעתיד אופק טוב יותר של השתלבות במרחב, של הסרת האיום האיראני שהוא איום קיומי ומשמעותי שלא היה ברירה אחרת אלא לתקוף אותו.״
״הטילים לא מבחינים בין יהודים לבין מוסלמים לבין נוצרים, או...
דילוג לתוכן