אליהו הכהן, חתן פרס ישראל למפעל חיים בתחום חקר הזמר העברי, יגיש ויערוך בחודש יוני את המופע המסכם של סדרת המופעים "חלוצי הזמר העברי" במסגרת הפקולטה לחינוך מוזיקלי במכללת לוינסקי לחינוך. המופע ה-16 בסדרה "השיר לא תם" יוקדש השנה לכל היוצרים החשובים בתולדות הזמר העברי, שבמהלך השנים הוקדש לכל אחד מהם מופע שלם. במסגרת האירוע יוצגו יצירותיהם של 17 מלחינים: חנינא קרצ'בסקי, אברהם צבי אידלסון, יואל אנגל, יוסף מילט, משה ביק, פואה גרינשפון, שלום פוסטולסקי, יואל ולבה, ידידיה אדמון, יהודה שרת, נחום נרדי, מתתיהו שלם, דוד זהבי, מרדכי זעירא, עמנואל עמירן, מתתיהו אריאלי ודניאל סמבורסקי.
אליהו הכהן הוא בכיר חוקרי הזמר העברי, שעוסק בתחום זה מאז ימי שירותו הצבאי בשנות החמישים של המאה הקודמת. הוא ערך והגיש תוכניות רבות ברדיו ובטלוויזיה, ואף כתב ספרים ומאמרים רבים על תולדות הזמר העברי מאז ראשית הציונות, ואף קודם לכן במאה ה-19, ועד השנים הראשונות של מדינת ישראל. בשנת 2013 הוא זכה בפרס ישראל למפעל חיים בתחום חקר הזמר העברי.
את הסדרה יזמה שולמית פינגולד ז"ל, שהייתה מנהלת המדרשה למורים למוזיקה (גלגולה הקודם של הפקולטה לחינוך מוזיקלי) במכללת לוינסקי לחינוך, בעקבות הופעה של אליהו הכהן בפני חברי סגל המכללה בתוכנית של שירי תל-אביב בשנת 2004. מאז שנת 2005 ועד היום (פרט לשנת קורונה) התקיים המופע מדי שנה בעריכה ובהגשה של אליהו הכהן, ובביצוע מקהלת הפקולטה לחינוך מוזיקלי בניצוחו של פרופ' רון זרחי.
אליהו הכהן: "במסגרת סדרת המופעים "חלוצי הזמר העברי" הקהל נחשף בפעם הראשונה לסקירה נרחבת של תרומתם של ראשוני המלחינים לזמר העברי. הסדרה נבנתה באופן כרונולוגי וכל מופע כלל 24-20 יצירות של המלחין וראיונות עם אנשים שהכירו את המלחינים באופן אישי. תקוותי היא שהסטודנטים לחינוך מוזיקלי שנחשפו בפעם הראשונה לשיריהם של חשובי המלחינים של הזמר העברי, ישלבו בשיעורי המוזיקה בבתי הספר את נושא הזמר העברי".