זום: כל המשתמשים – חינמים ומשלמים – יוכלו לנהל שיחות בהצפנה מקצה לקצה. שלב הבטא לבדיקת היישום בשטח: תחילת יולי 2020

זום: כל המשתמשים – חינמים ומשלמים – יוכלו לנהל שיחות בהצפנה מקצה לקצה. שלב הבטא לבדיקת היישום בשטח: תחילת יולי 2020
קרדיט ״זום״

זום (Zoom Video Communications, Inc.) הודיעה כי נמצא פתרון לבעיה שהעסיקה באחרונה את החברה: יישום הצפנה מלאה ׳מקצה לקצה׳ (E2EE) בפלטפורמת תקשורת הווידאו, שמשרתת כיום מאות מיליוני משתתפים ביום – כשהפתרון יוצע לכל המשתמשים בזום, בין אם מדובר במשתמשים משלמים ובין במשתמשים ה׳חינמים׳.

״מאז חשפנו בפני הציבור את טיוטת העיצוב של הקידוד מקצה מקצה לקצה המלא, קיימנו אינספור פגישות ושמענו את עמדותיהם של ארגוני זכויות פרט, מומחי הצפנה, מועצת ה- CISO שלנו, נציגי ממשל, משתמשים שלנו ועוד הרבה אחרים, כדי לשמוע מה הם חושבים, ותוך כדי בחנו כמה וכמה טכנולוגיות חדשות שיאפשרו לנו להציע E2EE לכל סוגי המשתמשים״, אמר אריק יואן, מנכ״ל זום.

כל המשתמשים – חינמים ומשלמים – יוכלו לנהל שיחות בהצפנה מקצה לקצה
קרדיט ״זום״

״כעת העלינו ל- GitHub את עיצוב ה- E2EE המעודכן. זיהינו מסלול שמאזן בין זכותם הלגיטימית של כל המשתמשים לפרטיות ובין בטיחות המשתמשים בפלטפורמה שלנו. הפתרון החדש יאפשר לנו להציע את E2EE כתוסף לכל המשתמשים שלנו ברחבי העולם – בחינם ומשלמים – תוך שמירה על היכולת למנוע ולהילחם בתופעות נפשעות על גבי הפלטפורמה שלנו״.

לדברי יואן, כדי לאפשר זאת, המשתמשים בחינם/משתמש ה׳בסיס׳ שירצו גישה ל- E2EE ישתתפו בתהליך חד פעמי שיבקש מהמשתמש לקבל מידע נוסף, כגון אימות מספר טלפון באמצעות הודעת טקסט. כיום, חברות מובילות רבות מבצעות צעדים דומים ביצירת חשבונות כדי להפחית את היצירה ההמונית של חשבונות פוגעניים. ״אנו בטוחים כי על ידי יישום אימות מבוסס סיכונים, בשילוב עם הכלים הנוכחיים שלנו – כולל פונקציית דיווח על משתמש – אנו יכולים להמשיך ולמנוע שימוש שלילי בפלטפורמה״.

החברה מתכננת להתחיל את הבטא המוקדם של תכונת E2EE ביולי 2020. כל משתמשי זום ימשיכו להשתמש בהצפנת AES 256 GCM כהצפנת ברירת המחדל, אחד מתקני ההצפנה החזקים ביותר שיש כיום.

E2EE תהיה תכונה אופציונלית, שכן היא מגבילה פונקציונליות של פגישות מסוימות, כמו היכולת לנהל פגישות באמצעות קווי טלפון PSTN מסורתיים, או מערכות חדרי ישיבות מסוג SIP/H.323. המארחים יפעילו או יכבו את E2EE על בסיס כל פגישה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רגע לפני שחוזרת לניו יורק: ג׳ודי ניר מוזס כוכבת המטבח המנצח נתפסת בטיפול חדשני להידוק הצוואר כמו האחיות קארדישאן
למוזס במסר חשוב: 'צאו להצביע' ומצהירה שתצביע לאביגדור ליברמן ג׳ודי ניר...
לא רק בגדים ונעליים: מבצעי יום הבחירות מגיעים למוצרי החשמל, עם מוצרים החל מ-24.90 שקל ומקרר ב-590 שקל
מקרר ב-590 ש"ח, מיקרוגל ב-149 ש"ח ובלנדר מוט ב-24.90 ש"ח...
פיטמאסטר מתרחבת בארץ ובעולם: סניף דגל חדש בראשון לציון בהשקעה של כ-4 מיליון שקל
קבוצת PITMASTER ממשיכה בתנופת ההתרחבות ותפתח ברבעון הראשון של 2027...
ערב של מוזיקה ישראלית במיטבה: שלום חנוך הופיע בבת-ים במסגרת חגיגות המאה
הזמר והיוצר שלום חנוך הופיע ביום חמישי, (22.10), בטרמינל לעיצוב...
‏היקב שהפסיק לייצר יין עומד לייצר עיר: המבחן של ראשון לציון
היתר בנייה שניתן השנה, תוכנית הכוללת שימושים חדשים וכנס שימור...
SHAMS PROJECT האלבום שנוצר בלב הסהרה מושק במקום שבו הוקל
גיל רון שמע וחיים לרוז משיקים היום את PROJECT SHAMS...
מרגש: משט ורוד לרגל חודש המודעות לסרטן השד בהשתתפות חולות ומחלימות
הבבוקר שישי (23.10) נערך במרינה בהרצליה משט ורוד לרגל חודש...
מסורת של מצוינות: 100% זכאות לבגרות באולפנת אמית גבעת שמואל
מחזור תשפ"ה באולפנת אמית גבעת שמואל סיים עם 100% זכאות...
שיא חדש במערכת החינוך בבת-ים: 92.8% זכאות לבגרות בשנת תשפ"ה לצד זינוק בחינוך הטכנולוגי ועלייה בהישגים במתמטיקה ואנגלית
מערכת החינוך בבת-ים ממשיכה לרשום הישגים מרשימים: על פי נתוני...
מראה מחודש ציוד חדש- סניף יד שרה בפתח תקווה מתחדש
סניף יד שרה בפתח תקווה עבר לאחרונה שיפוץ פנימי שכלל...
דילוג לתוכן