
אמש (29.9) הואר בניין העירייה בתאורה ורודה, כמו בניינים נוספים ברחבי הארץ, וזאת במסגרת שיתוף פעולה עם "אחת מתשע" וקידום המודעות לחשיבות גילוי מוקדם של סרטן שד בקרב נשים.
לציון חודש המודעות ופתיחת מבצע 'הקש בדלת' נפגש אמש ראש העיר רמי גרינברג עם יו"ר סניף האגודה למלחמה בסרטן בפ"ת חיים אליהו ופעילים נוספים מהסניף. ראש העיר גרינברג אמר: "על פי הנתונים המעודכנים של משרד הבריאות, סרטן השד אחראי לכשליש ממקרי הסרטן החדשים בכל שנה בכלל הנשים. זוהי המחלה הממאירה השכיחה ביותר בנשים בכל קבוצות האוכלוסייה בישראל, אני קורא לנשים ללכת ולהיבדק! זוהי בדיקה חיונית ומצילת חיים!
בפתח תקוה פועל הסניף של האגודה למלחמה בסרטן המסייע לחולים ובני משפחותיהם וכן פועל סניף של "שלובות" התומך במתמודדים ובמתמודדות עם מחלת הסרטן בני עירנו. ביום שני ה-11.10.21 יתקיים מבצע "הקש בדלת" המסורתי במסגרתו יגיעו תלמידי ותלמידות חטיבות הביניים בעיר, לכל דלת ולכל תושב ותושבת, ואני מזמין אתכם לפתוח את הלב ואת הכיס ולהרים תרומה".

קצת נתונים כפי שהועברו ע"י האגודה למלחמה בסרטן:
סרטן השד הינה המחלה הממארת השכיחה ביותר בישראל ובעולם המערבי בכלל.
על פי הנתונים המעודכנים, במהלך שנת הדוח האחרונה אובחנו 5,539 חולות עם גידול בשד ונפטרו מסרטן חודרני של השד 1,042 נשים בישראל. זהו הגורם השכיח ביותר לתמותה מסרטן בקרב נשים, האחראי לכחמישית מכלל התמותה מסרטן בנשים ישראליות. עיקר התחלואה – בנשים מעל גיל 50.
בזכות התוכנית הלאומית לאבחון מוקדם של סרטן השד שיזמה האגודה למלחמה בסרטן, מגמת העלייה בתחום האבחון המוקדם נמשכת: שיעור הנשים שאובחנו עם מחלה בשלב מוקדם עומד היום על כ-69.2% לעומת 58% בשנת 2005. במקביל נמשכת מגמת הירידה בשיעור הנשים שאובחנו עם מחלה מפושטת אזורית. לפי הנתונים המעודכנים, התמותה מסרטן חודרני של השד ממשיכה לרדת בקצב של כ-2% בשנה.
- במהלך חודש המודעות לסרטן השד יואר בניין העירייה בתאורה ורודה לאורך כל החודש, במסגרת שיתוף הפעולה עם "אחת מתשע".
- מתנדבי האגודה למלחמה בסרטן פ"ת, יקימו דוכן הסברה ליד רחבת העירייה ויחלקו חומרי הסברה לעוברים ולשבים.
כתובת הסניף: רח' אחד העם 31 קומה ג', טל' 03-9346196 דוא"ל: [email protected]
- "שלובות" פ"ת – קבוצה לנשים וגברים המתמודדים עם מחלת הסרטן, מפגשים שבועיים ללא עלות. לפרטים והצטרפות רינת ז'ולטי מרוז 054-2020131.