ילדי החינוך המיוחד יזכו לצהרונים גם בחודש יולי

ילדי החינוך המיוחד יזכו לצהרונים גם בחודש יולי
pixabay

בשורה משמחת למאות המשפחות של ילדי החינוך המיוחד בבת-ים: ראש העיר, צביקה ברוט, החליט כי לראשונה יופעלו בחודש יולי צהרונים גם לילדי החינוך המיוחד שעד היום הופלו לרעה בימי הקיץ. מדובר בלמעלה מ-20 גני ילדים המעניקים טיפול בתחום השפה וכן לילדים מעוכבי התפתחות, אשר עירית בת-ים מעולם לא העניקה להם מסגרת חינוכית בשעות אחר הצהריים בימי החופש הגדול. לעומתם, שאר ילדי הגנים יכולים להירשם לקייטנות הכוללות צהרונים עד לשעות אחר הצהריים.

ילדי החינוך המיוחד יזכו לצהרונים גם בחודש יולי
pixabay

כעת הוחלט לשנות את המצב: מחזיקת תיק החינוך המיוחד, טל אסייג, פנתה לברוט ולממלא מקומו אלי יריב, והשלושה החלו לחפש אפשרות שתעניק גם להורי הילדים הללו פתרון לימי הקיץ. היום, 29.5, הודיע ברוט כי הוא יקצה תקציב מיוחד לשם כך, והורי הילדים הללו יוכלו מעתה לרשום אותם לצהרונים שיפעלו עד לתאריך 21 ליולי. השתתפות ההורים עבור התוספת תהיה 433 שקלים, והרישום ייעשה במשרדי החברה לתרבות, פנאי וספורט, באתר החברה או במרכזים הקהילתיים.

ברוט אמר היום כי ״המטרה שלי היא להקל על ציבור ההורים עד כמה שניתן. הודעתי שאני מתכוון להציב בראש סדר העדיפויות את טובת התושבים ואת טובת התלמידים בעיר, ובהתאם לכך אנחנו מתעדפים גם את תקציב העיריה. אם המהלך יצליח נבדוק אפשרות להפוך אותו למתכונת קבועה, ואולי אף להרחיב אותו בהמשך״.

מ״מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך אלי יריב ציין כי ״זוהי בשורה אמיתית לציבור ההורים. אנחנו פועלים ללא הפסקה לחיזוק מערכת החינוך ולשיפור הקשר בין ההורים והתלמידים למערכת, ואין ספק שהצעד הזה יסייע בכך״.

מחזיקת תיק החינוך המיוחד, טל אסייג (ליכוד), אמרה כי ״ההורים הללו נאלצו במשך שנים להפסיד ימי עבודה בלי סיבה אמיתית. אנחנו החלטנו לקחת אחריות ולהפעיל פתרון שהוא תקדימי גם ברמה הארצית. יש מעט מאד עיריות בארץ שעושות זאת, ברוב המקומות לא השכילו עדיין למצוא פתרון. אני שמחה שהנהלת העיר קידמה את היוזמה במסגרת הרצון שלנו לשפר את הטיפול החינוך המיוחד בעיר״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בריאות הציבור בראש סדר העדיפויות: עיריית בת-ים השמידה 410 ק״ג של בשר לא ראוי
עיריית בת-ים ממשיכה לפעול בנחישות להגנה על בריאות הציבור: אתמול...
'מנוחה נכונה פתח תקווה' בית עלמין אזרחי המתפרש על שטח של כ-10 דונם נפתח בפתח תקווה בסמוך לבית העלמין ירקון
בית עלמין לקבורה אזרחית ושוויונית נפתח בימים אלו בסמוך לבית...
תוכנית "זמן אבא"- פיילוט עירוני חדש בבת-ים המחזק את הקשר בין אבות מילואימניקים לילדיהם
עיריית בת-ים משיקה בימים אלו פיילוט עירוני חדש וייחודי- תוכנית...
מהטיים סקוור לפתח תקווה: האמן הבינלאומי טומי כהן פותח גלריית פופ אפ נודדת בעופר הקניון הגדול בפ"ת
התערוכה מציגה אמנות עכשווית בפורמט דיגיטלי תוצג בעופר הקניון הגדול לקהל...
פארק נדיר: הזמרת והיוצרת האגדית קורין אלאל ז״ל מונצחת בפתח תקווה: פארק חדש ייקרא על שמה
פארק חדש שנחנך בימים אלו בפתח תקווה יישא את שמה...
תעסוקה, זכויות ואווירה משפחתית: עיריית בת-ים מפעילה את תוכנית "קפה תעסוקה"
עיריית בת-ים, באמצעות מינהל הרווחה והשירותים החברתיים, מפעילה את מרכז...
מחנכים לזהירות בדרכים כבר 45 שנה: מגרש ההדרכה העירוני של בת-ים מלווה אלפי ילדים בשנה
עיריית בת-ים מקדמת חינוך לבטיחות בדרכים כבר מגיל צעיר, באמצעות...
מפגש של זיכרון, ערכים ונתינה: סיירת סח"י בת-ים בערב מיוחד לזכרו של תומר נגר הי״ד
ברביעי האחרון התקיים במגדלור - החממה בבת-ים מפגש מרגש וייחודי...
פסיפס לנצח - תערוכת פסיפס מרהיבה בתיאטרון גבעתיים של הסטודיו של עדנה שגב
מרווח נשימה תערוכת תלמידי הסטודיו לפסיפס של עדנה שגב אוצרת: מאיה...
עיריית בת-ים ממשיכה להרחיב את מערך הטיפול והמיחזור בפסולת אלקטרונית וסוללות
עיריית בת-ים, בשיתוף תאגיד מא"י, ממשיכה להוביל מהלכים סביבתיים רחבי...
דילוג לתוכן