מחוז תל אביב: עלייה של 13% במספר הדירות בהתחדשות עירונית בתוך שנתיים

מחוז תל אביב: עלייה של 13% במספר הדירות בהתחדשות עירונית בתוך שנתיים
צילום דוד סרנוב

עלייה של 20% במספר התחלות הבנייה של פרויקטים מסוג התחדשות עירונית במחוז תל אביב בשנה האחרונה, כך עולה מנתוני הלמ"ס שנותחו על ידי ארגון הקבלנים מחוז דן .

מאפריל 2018 ועד מרץ 2019 החלו בבנייתן של 4,610 יחידות דיור במסגרת התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי) במחוז המרכז. זאת לעומת 3,819 יחידות דיור שהחלו בבנייתן בתקופה שבין אפריל 2017 למרץ 2018.

בחלוקה שבין פרויקטים מסוג חיזוק והרחבה (תמ"א 38/1) לבין פרויקטים מסוג הריסה ובנייה מחדש (פינוי בינוי ותמ"א 38/2) עולה כי בשנה האחרונה החלו במחוז ת"א בבניית 839 יחידות דיור בפרויקטים של חיזוק והרחבה לעומת 3,771 יחידות דיור בפרויקטים של הריסה ובנייה מחדש.

אם בוחנים את מספר התחלות הבנייה בהתחדשות עירונית בשנה האחרונה מגלים כי תל אביב כאמור מובילה עם 4,610 יחידות דיור, אחריה מחוז המרכז עם 1,974 יחידות דיור, מחוז חיפה עם 1,130 יחידות דיור, מחוז הדרום עם 572 יחידות דיור, מחוז ירושלים עם 354 יחידות דיור ואת הרשימה סוגר מחוז הצפון עם 216 יחידות דיור.

לדברי אברהם להב, יו"ר ארגון קבלני מחוז דן "העלייה במספר הדירות בשנה האחרונה במסגרת התחדשות עירונית נרשמה עוד לפני ההחלטה של ראשי הרשויות לעצור את תכניות התמ"א בגבולותיהם אלא במקרים חריגים בלבד. לכן אם מסתכלים ברמת המיקרו על החצי שנה האחרונה ועל רמת גן בפרט, רואים דווקא צניחה במספר התחלות הבנייה בפרויקטי התחדשות עירונית. כמו כן אם מוסיפים לכך את הודעת מינהל התכנון כי ייתכן ותמ"א 38 תבוטל עד למאי 2020, אנו נמשיך לראות ירידות דרסטיות במספר התחלות הבנייה שכן הרבה מאוד יזמים יחששו להיכנס לפרויקטים מסוג זה בשל חוסר הוודאות לעתידם".

עלייה של 13% במספר הדירות בהתחדשות עירונית
צילום דוד סרנוב
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רעיונות למתנות ייחודיות ומקוריות
רעיונות למתנות בחירת רעיונות למתנות יכולה להיות מאתגרת, במיוחד כשמחפשים משהו...
בצל מבצע "שאגת הארי": העיריה תקיים קריאות מגילה ציבוריות במרחבים מוגנים
בעירית בת-ים נערכים לחגוג את חג הפורים בצל מצב החירום:...
מאות עולים חדשים השתתפו בכנס מיצוי זכויות בתל אביב
את הכנס יזמו משרד העלייה והקליטה ואגף הקליטה של עיריית...
"מלקטת בשבילי הנרטיב" נעמה בן –משה תערוכת יחיד
פתיחה חגיגית : יום חמישי ה- 5.3.2025 בשעה : 18:30...
הפתרון המושלם למרפסת ולחצר: פתרונות לסגירת מרפסת, בניית פרגולות ופנלים אלומיניום
פתרונות לסגירת מרפסת כיום, פתרונות לסגירת מרפסת הופכים ליותר ויותר פופולריים...
בת-ים מצדיעה למנהיגות הוותיקה: הסתיימה הכשרת מועצת האזרחים הוותיקים במסגרת "מוני 100"
בשבוע שעבר, בטקס חגיגי ומרגש הוענקו תעודות סיום לחברי וחברות...
כיצד להשתמש בסרטוני וידאו לשיפור העסק שלך
יתרונות של סרטוני הדרכה השימוש בסרטוני הדרכה הפך לכלי מרכזי לעסקים...
טיפולים חדשניים לשיער
טיפול אקסוזומים לשיער טיפול אקסוזומים לשיער הוא אחד מהטיפולים החדשניים והמתקדמים...
בת-ים באחריותי– כי אכפת לנו מהמרחב שלנו: יוזמה עירונית חדשה מחזקת את האחריות המשותפת למרחב הציבורי
השבוע השיקה עיריית בת-ים פרויקט עירוני חדש לניקיון ושיפור המרחב...
לרגל חג הפורים: תערוכה חדשה “קרנבל בצבעים” בקניון עופר רמת אביב. תערוכת ציורים לכל המשפחה המזמינה להיכנס לעולם מלא צבע, שמחה ודמיון
לרגל  חג הפורים נפתחת בגלריית האמנים של קניון עופר רמת...
דילוג לתוכן