מאז הוכרזה התכנית באישור המל"ג במהלך שיאו של משבר הקורונה, בשבוע שעבר סיים את לימודיו המחזור הראשון של התואר החדשני והייחודי (B.Sc.) ב'טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה'. מרבית בוגרי התואר כבר השתלבו בתעשיית ה- MedTech ובמערכת הבריאות וחלקם ממשיכים ללימודי רפואה במסלול ה-4 שנתי, כדי לשמש רופאים טכנולוגיים.
'טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה' הוא התואר היחיד מסוגו בישראל, והוא נלמד ב- HIT מכון טכנולוגי חולון. הוא נוסד במטרה לקדם את מערכת הבריאות ואת תעשיית הבריאות מוכוונת הטכנולוגיה להתמודד עם אתגרי הרפואה של העתיד. התואר, המוכר רשמית ע"י המל"ג כקדם-רפואה (Pre-Med), שואף ליצור, בין היתר, דור רופאים שיהיו מצוידים בידע יישומי בתחומי בינה מלאכותית, רובוטיקה, מערכות רפואיות חכמות, רפואה מרחוק, עיבוד נתוני עתק ופיתוח טכנולוגיות רפואיות פורצות דרך במענה לצרכים קליניים מתפתחים.
המחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה משתפת פעולה עם גופי הבריאות הגדולים והמובילים בישראל ביניהם: שיבא, איכילוב, רבין, סורוקה, הדסה, אסותא מרכזים רפואיים, שירותי בריאות כללית, מכבי שירותי בריאות ועוד.
"זהו יום משמח לא רק למכון אלא גם לי באופן אישי. חלום אישי שהתגשם. הבוגרים הראשונים של התואר בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, הם אלה אשר יצאו מכאן עם הבנה עמוקה ויישומית של AI בהקשר של מידע רפואי לסוגיו ויוכלו לגשר ולקשר בין שני העולמות: הרפואה והטכנולוגיה, ועל הדרך גם לייצרDNA חדש של רופאים. זהו יום היסטורי לרפואה הדיגיטלית בישראל." אמר ד"ר רפאל ברכאן, סגן נשיא לחדשנות, יזמות ובינלאומיות ומייסד התכנית.
"אני בדרך כלל רגיל לטקסים כאלה אבל כעת, אני באמת מתרגש. המדינה שלנו צריכה עוד מוסדות כמו HIT" אמר פרופ' דב ליכטנברג, לשעבר דקאן הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ויו"ר וועדת ההיגוי לתוכנית בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה ב-HIT.
"אתם גיבורי האירוע ועמדתם בכבוד בתוכנית שאפתנית המשלבת מדעי הרפואה ומדעי הנתונים. ללמוד את שניהם זה לא קל, אבל בהחלט הרווחתם, ומי שיוצא מכאן יוכל להצליח כמעט בכל שדות הרפואה והביו טק" אמר פרופ' אדו פרלמן, לשעבר סגן יו"ר המועצה להשכלה גבוהה ויועץ לנשיא HIT בהווה.