מקדמים את פיתוח מתחם אנסקי

מקדמים את פיתוח מתחם אנסקי
קרדיט: יסקי-מור-סיוון

אתמול התקיים דיון בנושא מנחת המסוקים בסמוך לבילינסון והשפעתו על הבנייה באזורים הסמוכים לבילינסון, לרבות מתחם אנסקי. הדיון התקיים בהשתתפות מנכ"ל משרד הבריאות נחמן אש, ראש העיר רמי גרינברג, אלי דרייפוס המשנה למנהל מרכז רפואי רבין, איציק אוז'לבו מהנדס העיר פ"ת, דדי מנשה מרת"א ואנשי מקצוע נוספים מהמשרדים הרלוונטיים.

במהלך הדיון טען ראש העיר כי המנחת מטיל היום מגבלות בלתי סבירות על סביבתו והציג כיצד מנחת המסוקים מגביל את פיתוח האזור וקידומו, לרבות עצירת ההתחדשות העירונית שהינה קריטית ונחוצה עד מאד, במיוחד באזור הרחובות אנסקי, חרמון ועצמון, וכן פיתוח ההתחדשות העירונית בשכונת ורבר.

קרדיט: יסקי-מור-סיוון

ראש העיר רמי גרינברג "הישארות המנחת כפי שהוא היום יוצרת מגבלות משמעותיות מאד בבנייה באזור. לא ניתן יהיה לבנות לגובה ברדיוס רחב מאד, וזהו נתון קריטי בקידום התוכניות לפיתוח העיר. הנושא בעל השפעה על ההתחדשות העירונית הנחוצה כל כך באזור מתחם אנסקי ובאזור שכונת ורבר. אנו רוצים לאפשר לתושבים לשפר את בית מגוריהם ואיכות חייהם ועושים כל שניתן כדי למצוא פתרון שיאפשר את ההתחדשות העירונית באזור זה. יש למצוא פתרון שיהיה מקובל על כל הצדדים ושלא יבוא על חשבון איכות חיי התושבים".

מנכ"ל משרד הבריאות נחמן אש ציין כי יש חשיבות רבה למנחת מסוקים בעת פינוי פצועים וחשוב שהמנחת יהיה זמין לכל תרחיש. יחד עם זאת חשוב להתכנס ולמצוא פתרון שיהיה מקובל על כל הצדדים.

מהנדס העיר איציק אוז'לבו אשר הציג את הנושא וההשלכות התיכנוניות של המנחת על המשך פיתוח העיר, ציין כי אם המנחת היה מעוגן סטטוטורית היינו מודעים למגבלות ואילו כעת ישנן תכניות שאנו לא יכולים לקדם. זו משימה לאומית למצוא פתרון לנושא על מנת שלא לפגוע בתושבי העיר. עוד ציין אוז'לבו, כי כעת, במהלך העבודות על החניון בבילינסון המנחת מושבת לשנתיים מה שבעצם מצביע על כך שאולי ניתן לוותר עליו במתכונתו הנוכחית ולפעול להקמת מנחת על גג בית החולים.

ראש העיר רמי גרינברג אשר רואה לנגד עיניו את טובת תושבי אנסקי, חרמון, עצמון והסביבה, קשוב לרצונם ולצורך האמיתי שלהם בהתחדשות עירונית ופינוי בינוי, חידד בפני הנוכחים כי יש למצוא פתרון לנושא מנחת המסוקים ויפה שעה אחת קודם, "כמו בכל עיר מתקדמת בעולם, בהם יש אזורים רווים ומגדלים הבנויים לגובה, גם כאן, יש למצוא פתרון בדמות מנחת מסוקים על גג בית החולים ועל כולם להתכנס יחד ולמצוא דרך יצירתית ליישום הפתרון ".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"הוא היה מקור ההשראה שלי": יוסי רומנו שמתנדב כחובש רפואת חירום ביחידת האופנועים של מד"א ממשיך את דרכו של אחיו בן ז"ל
ביום-יום יוסי בן ה-32 שמתגורר בבת ים יחד עם אשתו...
כמה ראשי תיבות: מה ההבדל בין תמ"א לתב"ע?
עולם הנדל"ן לא מפסיק להיות הנושא החם בקרב הישראלים, ובכל...
חברת החשמל השלימה את הטמנת רשת החשמל באזור גשר הירקון בתל אביב
עובדי חברת החשמל השלימו עבודות להטמנת תשתיות החשמל ולפירוק הרשת...
בת-ים על הגל: פסטיבל הגלישה משך מאות משתתפים ליום של ספורט, מוזיקה וחוויה קהילתית
ביום שישי, (24.7), התקיים פסטיבל גלישה, במתחם "הגל שלי" בבת-ים...
מותג הקוסמטיקה הטבעית VOS פותח פופ־אפ בהשראת הבית במושב - בעופר הקניון הגדול
בפופ־אפ יוצגו קולקציות טיפוח לפנים ולגוף, בשמים טבעיים, תמציות ריח,...
המלצות מד"א לעומס החום הכבד הצפוי בסוף השבוע
במהלך סוף השבוע צפוי עומס חום כבד עד קיצוני במרבית...
מופע המזרקות האייקוני חוזר ובענק לחגיגות 100 שנים לבת-ים
עיריית בת-ים מזמינה את הציבור ליהנות ממופע המזרקות המרהיב, שחוזר...
עובדי חברת החשמל קיימו מפגש התנדבותי עם ניצולי שואה במרכז "עמך" בתל אביב
הבוקר קיימו עובדי חברת החשמל מפגש התנדבותי עם ניצולי שואה...
אב-גד קיבלה היתר בנייה ראשון בפרויקט ההתחדשות העירונית "צלח שלום" בשכונת עמישב בפתח תקווה
ההיתר ניתן לבניין A בפרויקט, שיכלול 5 בניינים חדשים ו-132...
קהילה בתנועה: 100 רצים חגגו את שנת ה-100 של בת-ים בריצה שהפכה לחגיגה של ספורט
ביום חמישי, (16.7), התקיימה בבת-ים ריצה קהילתית מיוחדת, במסגרתה השתתפו...
דילוג לתוכן