המחסור באחיות במדינת ישראל הוביל לכך שעיריית בת ים ביחד עם קרן UJA של טורונטו ובית ספר לסיעוד בבית החולים וולפסון, נטלו את היוזמה לפיתוח תכנית ייחודית, במטרה לעודד ולאפשר לעולים יוצאי הקהילה האתיופית להגיע להשכלה גבוהה ולהכשרה מקצועית.
התוכנית מתבססת על ההבנה שחינוך וכניסה למקצועות הרפואה המבוקשים כל כך, ובעיקר תחום האחיות, הוא מרכיב חיוני בקליטתם של יוצאי הקהילה האתיופית. הכשרה זו מסייעת לתלמידים לממש את הפוטנציאל האישי שלהם ולהוות מודל לחיקוי עבור חברים אחרים בקהילה שלהם תוך היותם מקור של גאווה עבור משפחותיהם, הקהילה והמדינה. בעקבות הצלחתו של המחזור הראשון הגיע הבשורה לכל הארץ ולמחזור שנפתח בימים אלה הגיעו בקשות מכל רחבי הארץ ולא רק של יוצאי הקהילה האתיופית.
עיריית בת ים בשיתוף קרן המלגות עבדה עם מרכז הכוונים של מרכז קהילתי במרכז תל-אביב, משרדי הבריאות והחינוך, בית הספר לסיעוד של בית החולים וולפסון והרשות הלאומית לסטודנטים כדי לגייס, זאת על מנת לייעץ ולספק תמיכה שוטפת לסטודנטים עד שיסיימו את התוכנית בהצלחה.
בית הספר לסיעוד של בית החולים וולפסון פיתח קורס הכנה ייחודי שנמשך כחצי שנה. משרד החינוך ויתר על הקריטריונים לקבלה הפסיכומטרית, בתנאי שהקורס הושלם בהצלחה וסיפק מדריכים נוספים וייעוץ שיעזרו לתלמידים להצליח. החלק השני של התוכנית פועל במשך כמעט שלוש שנים, כולל 18 חודשים של קורסים תיאורטיים ולאחר מכן 14 חודשים של מיקומים שדה מעשי והתמחויות.
שמונה עשר סטודנטים השלימו בשנה האחרונה את השלבים הסופיים של ההתמחות, והשתתפו במכינה מיוחדת להכנתם לבחינות הרישוי. שני סטודנטים נוספים שקיבלו מלגות סיימו את התואר בשנה שעברה.
לא ניתן להפריז בחשיבותה של היוזמה של עיריית בת ים בשיתוף קרן המלגות ובית הספר לסיעוד. למעשה, תמיכה זו מסייעת לצמצם את המחסור החמור באנשי מקצוע במקצוע חיוני זה, בייחוד כאשר מדינת ישראל מפגרת בהרבה ממדינות המערב מבחינת מספר אחיות עם 4.0 לאלף אזרחים לעומת שווייץ, עם 18 אחיות ל -1,000.