עיריית פתח תקוה תקדם תכנית ייחודית בנושא החינוך הפיננסי

עיריית פתח תקוה תקדם תכנית ייחודית בנושא החינוך הפיננסי
קרדיט דוברות

במסגרת המדיניות החינוכית אותה מקדמת העירייה בשנים האחרונות, האגף לחינוך על יסודי יקדם בשנת הלימודים תשפ"ב תכנית עבור כיתות י', בנושא "החינוך הפיננסי", תוך הקניית כלים מעשיים והיכרות עם מושגים ונושאים, בתחום הכלכלי- תעסוקתי, כנדבך חשוב במוכנות של בוגרי מערכת החינוך בפתח תקוה.

קרדיט דוברות

התכנית לחינוך הפיננסי שגובשה, תקנה לבוגרי התיכונים מוכנות טובה יותר להשתלבות בעתיד ומוכנות טובה יותר לחיים העצמאיים.

בתוך כך, בתי הספר יצטרפו לתכנית "בתי ספר קהילתיים – מכינה לחיים" ובמסגרתה העירייה תתקצב תכנית עירונית ייחודית שגובשה במיוחד לתלמידי פתח תקוה בשיתוף נציגי משרד החינוך והאגף לחינוך על יסודי, כדי לאפשר למידה באופן חוויתי, באמצעות סדנאות התנסות של התלמידים. כמו כן, כל בית ספר ידרש לבחור נושא נוסף מבין כלל הנושאים המוצעים בתכנית הבית סיפרית, הכוללת את החינוך הפיננסי, החינוך הרגשי וכמובן החינוך הערכי.

ראש העיר רמי גרינברג "מתוך שאיפה להכין את בוגרנו לקראת חייהם העצמאיים, בשנים האחרונות אנחנו מקדמים בתיכונים מגוון תכניות טכנולוגיות, פננסיות ועוד. מטרת התכנית המדוברת היא לצייד את בוגרי התיכונים בארגז כלים שיאפשר להם להתמודד באופן מושכל עם משימות החיים תוך הקניית ידע, כישורים וערכים לטובת השתלבות מיטבית בעתיד ומיצוי משמעותי בחינוך לאזרחות פעילה. נמשיך לענות על הצרכים החינוכיים השונים ונעשה כל שניתן כדי שבוגרנו יקבלו סל כלים מיטבי לקראת המשך חייהם בתחום התעסוקה והפיננסים. אני מודה לד"ר ירדנה חדד, מנהלת האגף לחינוך על יסודי ולכל עובדי מינהל החינוך על קידום הפרוייקט החשוב."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לראשונה: "פסטיבל השעה" – חגיגת תיאטרון איכותית לילדים ולכל המשפחה במשך 3 ימים עם 15 הצגות בחול המועד סוכות
פסטיבל השעה בבית ציוני אמריקה בסוכות, ביוזמת תיאטרון השעה הישראלי,...
מתחם הקניות עופר בילו סנטר פותח פופ אפ של מותג אופנת הספורט והאקטיב ING במחירי OUTLET
חנות הפופ מתשרעת על שטח של 450 מ"ר וכוללת מגוון...
בין שחיקה לייעוד: למה חלק מהמורים שורדים את העומסים והמשברים בעוד אחרים נושרים כבר בשנים הראשונות?
המחסור במורים והשחיקה במערכת החינוך הם אתגרים לאומיים שלא ניתן...
מדוע הילדים שלנו מנצחים את הפערים המעמדיים בשפה אך לא מצליחים בסגירת הפערים בחשבון?
מחקר אורך פורץ דרך, שעקב אחר כמעט 700 ילדים מגן...
"הכחול הגדול": רותי סגל – מיני רטרוספקטיבה
אוצר : אריה ברקוביץ פתיחה חגיגית :10.9.2026 בשעה 19:00 בבית האמנים בתל...
שום דבר לא יכול לעצור אותה: הכירו את הנערה שנלחמה על חייה והיום מצילה חיים של אחרים
"כשיצאתי ממחלקת הטיפול הנמרץ והתעוררתי במחלקה הפנימית הסתכלתי במראה ולא...
שנת הלימודים בפתח תקווה נפתחה בהתרגשות רבה!
כ-72,000 תלמידים ותלמידות פתחו את שנת הלימודים תשפ"ז ומילאו את...
פתח תקווה חוגגת: נחנך קמפוס המבנים החדש של ישיבת אמית כפר גנים
אירוע מרגש נערך השבוע בפתח תקווה, עם חנוכת משכנה החדש...
בסימן שנת ה-100 לבת-ים: יותר מ-22 אלף תלמידות ותלמידים בעיר פתחו את שנת הלימודים תשפ"ז
שנת הלימודים תשפ"ז נפתחה היום , 1.9, בבת-ים, כאשר 22,146...
‏לא רק צלצול ראשון: ראשון לציון נכנסת לשנת הלימודים עם 425 גנים ומבחן עירוני של בוקר אחד
‏מחר בבוקר זה ייראה לכאורה כמו עוד 1 בספטמבר. הורים...
דילוג לתוכן