ראש העיר החליט להקדים את תקציב התמיכות לעמותות הספורט

ראש העיר החליט להקדים את תקציב התמיכות לעמותות הספורט
קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה

ראש העיר רמי גרינברג יביא לאישור מועצת העיר את אישור תקציב התמיכות לעמותות הספורט עבור שנת 2021. בשל העובדה כי בשבועות האחרונים החל המשק לחזור לשגרה ובתוכו גם פעילויות הספורט, ראש העיר ביקש להקדים את חלוקת התמיכות לעמותות הספורט שיעמדו על סכום מצטבר של 4 מיליון ₪. מדובר בתקציב תמיכה ראשוני אשר בהמשך צפוי לגדול בכ-5 מיליון ₪ נוספים. מלבד התמיכה הישירה בעמותות הספורט שגודלת מידי שנה, העירייה משקיעה בשוטף עשרות מיליוני שקלים בפיתוח מתקני ספורט ואחזקתם לרווחת הספורטאים ועמותות הספורט.

בהמשך תיבחן האפשרות להקדים את חלוקת התמיכות גם עבור שאר העמותות וכן להרחיב את מערך התמיכות בכפוף לשיקולים התקציביים שייקחו בחשבון גם את גישור הפערים שנוצרו בעקבות משבר הקורונה. כמו כן, במסגרת התקציב לעמותות הספורט, העירייה הקצתה כ-500 אלף ₪ לסיבסוד השימוש של קבוצות הילדים והנוער במגרשים המנוהלים ע"י החברה לפיתוח פ"ת.

כזכור, בעקבות תהליכי ההתייעלות – חוצי הארגון שנעשו בשנה האחרונה, בהם צומצמו משמעותית הוצאות על שכר וכוח אדם, החליט ראש העיר, בחודש נובמבר האחרון, בעיצומו של המשבר, כי לקראת סיום שנת 2020 העירייה תגדיל את תקציב התמיכות שניתנו לעמותות השונות ב-30% וכן יורחב היקף העמותות הזכאיות. זאת בנוסף, כזכור, ל – 50% שכבר ניתנו קודם לכן לעמותות החינוך, הרווחה, ההסעדה וחלוקת מזון, עמותות הספורט ועמותות הסיוע לחיילי צה"ל. על כן, כ- 300 עמותות ואגודות זכו בתוספת של למעלה מ-11 מיליון ₪ במצטבר על ה-17 מיליון שניתנו קודם לכן. זאת על אף שהמשבר גרר ירידה משמעותית בהכנסות העירייה בעלות של כ- 200 מיליון ש"ח שניתנו כהנחה בארנונה לעסקים שנפגעו בקורונה.

ראש העיר רמי גרינברג "כידוע, עיריית פתח תקוה כמו כלל המשק, מתמודדת עם ההשלכות התקציביות שהותיר אחריו במשבר הקורונה שטרם הגיע לסיומו. יחד עם זאת, לאור ההתייעלות הרוחביות שהרשות קידמה, אני שמח לבשר היום על הקדמת תקציב התמיכות לעמותות הספורט. כפי שהוכחנו בשנה החולפת, אנחנו נמשיך לתמוך בעמותות השונות ככל שיידרש ובמקביל נדאג לשמור על התקציב מאוזן ויעיל לרווחת תושבי העיר."

קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דוח מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור: רחובות, פתח תקווה, רמת גן ובת ים
דיירי בניין שנפגע מטיל ברחובות נותרו ללא טיפול מהעירייה, עד...
עיריית פתח תקווה חנכה אמש את גשר השבעה באוקטובר, המחבר בין פארק יצחק אוחיון לשכונת נווה גן, מעל ציר הרב מלכה.
הטקס התקיים במעמד ראש העיר, רמי גרינברג, ובהשתתפות בני משפחות...
קצין הטכנולוגיה והאחזקה הראשי בביקור במכללה הטכנולוגית אמית פתח תקווה: "המצוינים ביותר הם אלו שלא ויתרו למרות הקשיים"
בפתיחת שנת הלימודים תשפ"ו התקיים במכללה הטכנולוגית אמית פתח תקווה...
למעלה מ-75,000 תלמידים ותלמידות פתחו את שנת הלימודים החדשה בפתח תקווה!
ראש העיר רמי גרינברג פתח את היום באופן מסורתי בסיור...
עיריית פתח תקווה השיקה אתר עירייה חדש! יותר נגיש, יותר נוח, יותר פשוט
עיריית פתח תקווה השיקה אתר עירייה חדש המציב את לקוחותיה...
פותחים את שנת הלימודים תשפ"ו בפתח תקווה
כ-75,000 תלמידים ותלמידות יפתחו את שנת הלימודים תשפ"ו בפתח תקווה....
עיר הפסטיבלים: פסטיבל הקינוחים בפתח תקווה 65 דוכנים מתוקים ייחודיים והופעות חיות של מני ממטרה, עדן בן זקן ורינת בר
פתח תקווה, עיר הפסטיבלים שלא מפסיקה להפתיע, מביאה הפעם את...
ענף הספורט הסוחף הגיע: השקה של מגרשי פאדל חדשים בקריית הספורט שבפתח תקווה
עיריית פתח תקווה, בשיתוף החברה לפיתוח פ"ת, ממשיכה להרחיב ולהעשיר...
הלמ"ס קובעת: פתח תקוה מובילה בביטחון האישי!
סקר הלמ"ס לשנת 2024 שמתפרסם היום (ב') מראה כי פתח...
היכל מערכות ישראל יוקם בפתח תקווה
ראש העיר רמי גרינברג קיים לאחרונה פגישה מקצועית עם הנהלת...
דילוג לתוכן