רוצים לשתות ברד בחינם? בואו לקחת חלק בשמירה על חופי הים של בת-ים

רוצים לשתות ברד בחינם? בואו לקחת חלק בשמירה על חופי הים של בת-ים

עיריית בת ים בשיתוף בעלי העסקים בחוף יצאו במיזם להעלאת המודעות להשלכת בדלי סיגריות בחוף

הרעיון: להפיץ את הרעיון האקולוגי בקרב משתמשי החוף

האומנם עונת הרחצה תגיע חודש הבא לסיומה, אך עד סיומה עיריית בת-ים בשיתוף מספר בתי עסק בחוף יוצאת במבצע לכל מי שמגיע לחופי הים בעיר. במסגרת המבצע אוספים כוס מלאה בבדלי סיגריות, ומקבלים כוס מלאה בברד או אייס מתנה. המיזם יחל מסוף השבוע הקרוב ועד סיום עונת הרחצה  ב-28/10, וייקחו בו חלק כפיילוט 4 בעלי עסק על חוף הים: חוף סטלה ביץ׳, חוף תאיו, חוף הדקלים וחוף פטרה. המיזם הוא מהלך נוסף של העירייה במסגרת מאמצי העירייה להגברת ניקיון החופים ושמירה על סביבה חופית וימית ללא פסולת בשיתוף פעולה של אגף החופים ויחידה לאיכות הסביבה בעירייה.

בין מטרות המיזם: לעורר שיח אודות השלכות בדלי סיגריות והזיהום – אל החופים עצמם; הצגת פעולת איסוף הזבל כמעשה פשוט בעל השפעה רבה – הסברת התועלת באיסוף הזבל וההשפעות החיוביות והמיידיות על הסביבה; איסוף כמויות בדלי סיגריות הגדולות המצויות בחוף וניקיונו.

לבת ים רצועת חוף של כ- 2.4 ק"מ אשר זוכה לשבחים ולפרסים. אגף החופים של העירייה מבצע מבצעי ניקיון יזומים במהלך כל השנה ובעיקר לקראת פתיחת עונה הרחצה הרשמית. השנה לראשונה צוין בעיר "יום האוקיאנוסים" במסגרתו תושבים רבים הגיעו אל חופי הים לציין את יום האוקיינוסים העולמי, והשתתפו במגוון פעולות הסברה וניקיון – כי בת ימי אמיתי שומר על ים נקי.

ירון לוי, המשנה לראש העיר ומחזיק תיק החופים  אשר יזם את החיבור עם בעלי העסקים ממסר: "אני מברך את בעלי העסקים שבחרו לקחת חלק מיוזמתם. בימים אלו אנו עובדים על תכנית שנתית לשיקום ותחזוקת חוף הים לקראת העונה הבאה. בניגוד לשנים קודמות אני בחרתי לשלב את הציבור באופן אקטיבי בשמירה ובניקיון על החוף שלנו ובקרוב אנו נפרסם את התכנית לציבור הרחב."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מגיץ בעין ועד קוצר נשימה: כל מה שצריך לדעת על פגיעות בל"ג בעומר
מאת: ד"ר וליד באדיר, מומחה ברפואה פנימית ומנהל מלר"ד (מוקד...
העיר בת-ים מציינת 80 שנים לניצחון על גרמניה הנאצית בטקס זיכרון באנדרטה ללוחם היהודי
בחמישי האחרון (8.5.2025), קיימה עיריית בת-ים טקס לציון 80 שנים...
הרצליה והקליק הווייטנאמי: האם בדרך לברית תיירותית חדשה? שגרירים, עסקאות ושיחות מסקרנות בביתן העיר בתערוכת IMTM
ביתן העיר הרצליה בתערוכת התיירות IMTM הפך למוקד משיכה לנציגי מדינות...
סעיד משהראוי: מהתרסקות כלכלית להצלחה מסחררת – האיש שמגדיר מחדש את עולם טיפוח הרכב בישראל
לסעיד משהראוי, הבעלים והמייסד של מתחם בינו סנטר בחולון היה...
למה כולם מדברים היום על השקעה בנכסים דיגיטליים שונים?
אם יש תחום שבו אנשים משקיעים יותר ויותר בשנים האחרונות,...
השגת מימון מהיר – הדרך הנכונה לצמיחה כלכלית
מהי הלוואה לכל מטרה חוץ בנקאית? בעידן הכלכלי המודרני, יותר ויותר...
אירוע מרגש לזכרה של אסתר פירון ז"ל: עמותת "הגל שלי" מציינת שותפות עמוקה עם בת-ים וקהילת טורונטו
עמותת "הגל שלי" קיימה היום (7.5) אירוע חגיגי ומרגש לציון...
יום הזיכרון בקריית החינוך בן גוריון נס ציונה, לזכרם ולכבודם של הנופלים.
ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, נערך טקס...
מגוון פעילויות לגיל הרך בבת-ים: המרכזים הקהילתיים והמרכז לגיל הרך בעיר מציגים תכנית עשירה עם שלל חוויות לילדים והורים
עיריית בת-ים והחברה לתרבות פנאי וספורט בהובלת המרכזים הקהילתיים והמרכז...
להיראות ולהרגיש במיטבך עם מוצרי טיפוח לעור
עור שמן מתאפיין בנראות מבריקה ובהפרשת חלב מוגברת, ולעיתים עשוי...
דילוג לתוכן