Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

שמן קורנייקי- מה זה

שמן קורנייקי- מה זה
קרדיט: pexels.com

גאווה ישראלית עוברת בדי- אן- אי של כולנו כנראה, וזה בהחלט בריא וטוב. חלק בלתי נפרד מהישראליות שלנו נטועה עמוק באדמה, עוד מימי הקיבוצים העליזים בשנים של טרום קום המדינה ובעשורים הראשונים לקיומה. עוד באירופה המדממת בשנות מלחמות העולם הראשונה והשנייה, יהודים חלמו לטעת פה מטעים מפוארים ודמיינו את התנובה היפיפיה שהם ינפיקו, עולים ישראלים נטעו והפריחו אדמות ארץ- ישראליות. זה הצליח, והיבול הישראלי אכן עלה על כל הציפיות. זו אולי הסיבה שישראלים אמיתיים מעדיפים דווקא גידולים ישראליים, ובוחרים בשים לב את הזנים האהובים עליהם בין הגידולים המקומיים. בין התחומים המצליחים שהכיר הגידול הישראלי היה עצי הזית. שמן זית כתית המיוצר בישראל כיום נחלק בין זנים מוכרים ואיכותיים ביותר, בעלי ארומה וטעם עשירים ומעניינים. מעניין לדעת כי מקורם של הזנים המשובחים אינו דווקא בישראל, אולם גידול הזנים המיובאים הללו באדמות הישראליות הניב תוצרת משובחת ביותר.

שמנים אירופאיים בגידול ישראלי

בארץ גדול עצי זית עוד בשנים העתיקות, וכאשר הגיעו עולים אירופאיים לארץ והיוו את החלוצים שהפריחו את השממה, הם גילו אותם. זנים כמו הזן הסורי ועוד, שהיו נפוצים באזורי יהודה ושומרון ואזורים נוספים בארץ. העובדה ששטחי אדמת ארץ ישראל מתאימים ביותר לגידול זיתים היתה ידועה, וזו הסיבה שהביאה אותם לייבא זנים אירופאיים בטעמים ייחודיים לגידול מקומי. כצפוי, נטיעות של זנים אירופאיים בעלי שם הניבו תוצאה איכותית ביותר על האדמות המקומיות, והפכו לנפוצים יותר ויותר. חוות שונות ומטעי זיתים רבים מגדלים כיום זנים מגוונים של עצי זיתים המיועדים לפירות ולשמנים, כמו שמן זית פיקואל שמקורו בספרד, שמן זית קורנייקי שמקורו ביוון, ועוד הרבה. חשוב לדעת כי לכל זן יש את תשלובת הטעם שלו, ואת המרקם הייחודי לו, רמת חומציות שונה ועוד פרמטרים מגוונים שמשנים את ייעוד השמן במטבח ובשימוש כללי.

למה מיועד שמן זית

שמן זית אורגני עשוי לשמש אותנו במטבח לטיגון ואפיה, לתיבול תבשילים שונים, סלטים, דגים ובשרים. לכל זן של שמן זית כאמור, בהתאם לנתוני האופי האישיים שלו ולהתנהגותו בתנאי חום, קור, שילובים 'ונים במטבח- יש תפקיד אחר. כך למשל שמן זית בעל רמת חומציות נמוכה למשל- עמיד יותר בתנאי חום חזקים, ויש עוד הרבה סיבות לשפים מומחים לבחור להורות לכם במתכון על שמן מזן כזה או אחר. אל תוותרו, חוות רעים מציעה לכם את כל הטעמים והזנים של שמן איכותי  ישראלי.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הישראלים שסיימו 5 יחידות אנגלית אך ועדיין לא יודעים לדבר אנגלית שוטפת
בעולם המתקדם של היום, ידיעת השפה האנגלית הפכה להיות לא...
עיריית תל אביב-יפו: פסטיבל ממצולות – יצירה יהודית מקומית לימי סליחות ברחבי העיר
תאריכים 24 -26 בספטמבר, כ"א- כ"ג באלול התשפ"ד לכבוד בואם של...
'בוקר אישי' - בקניון עופר רחובות הרצאה מעוררת השראה של טל ליפשין : "לריגושים אין גיל" והקרנת סרט "המושב האחורי"
קניון עופר רחובות, מקבוצת קניוני עופר, יערוך ביום שני ה...
בישיבת אמית אלירז: נחנך בית המדרש על שם רס"ן אלירז פרץ הי"ד
במעמד מרשים ורב משתתפים, נחנך השבוע (שני) בית המדרש החדש...
ערב פרימיום משותף למסעדת פליים וליקב טפרברג
יין ימזג ללא הגבלה במסעדת פליים בהובלת השף אורן אסידו במסעדת...
עיריית תל אביב-יפו: 'נפגשות בכפר שלם' – מחול חובק קהילה
עיריית תל אביב-יפו תקיים בשבוע הבא (יום שני, 23.9.24), זו...
איך להרחיק ג'וקים?
לא פעם, עולה השאלה של לא מעט אנשים איך להרחיק...
ממה עשוי מנדף אדים?
במטבחים גדולים המספקים כמויות גדולות של אוכל, משתמשים מסכו"ם ועד...
כיצד טפסים מקוונים מועילים לעסקים קטנים וגדולים
בעידן הדיגיטלי של ימינו, טפסים מקוונים הפכו לכלי חיוני לעסקים...
שקמה אדרי - משרד עורכי דין פלילי בתל אביב: ליווי מקצועי ומסור ללקוחותינו
משרד עורכי הדין שקמה אדרי, הממוקם בלב תל אביב, מתמחה...