שתי תערוכות יחיד בתל אביב של האמנית דפנה מוריה

שתי תערוכות יחיד בתל אביב של האמנית דפנה מוריה
קרדיט צילום: ענת מוסברג

דפנה מוריה, אמנית, חוקרת עצמאית ומטפלת באמנות, מציגה בימים אלה שתי תערוכות יחיד בתל אביב. האחת, תערוכת "בוחרים להמשיך לנגן" בגלריה ZOA ע"ש דבורה פישר ז"ל בשיתוף עם ד"ר פישר. תערוכה זו שואפת להעניק לצופים השראה "לבחור להמשיך לנגן" לנוכח התקופה הקשה ומאתגרת שעוברת החברה הישראלית. התערוכה נוצרה מתוך אומנה שמוזיקה ויצירה יכולים לחזק אותנו ברגעי קושי. ב-24 במאי, תינעל התערוכה ולשם כך מזמינה מוריה את הקהל להיפגש בימי שישי ושבת הקרובים וללמוד עוד על כוחה של היצירה לחזק, לעבד רגשות ולהצמיח תקווה. חלק מהיצירות המוצגות בתערוכה יתרמו למוסדות רפואיים כדי להעניק השראה לאנשים בתהליכי ריפוי והתחדשות. במקביל, מציגה מוריה במרחב לאמנות ברחוב פרישמן 46 בתל אביב את תערוכת "מפת הדרכים", אשר כוללת עבודות גדולות ומופשטות המתייחסות גם הן למצב אך באופן מרומז יותר. היצירות בתערוכה, מזמינות את הצופים לעצור, לחשוב או לחשב מסלול מחדש ולהתבונן פנימה. כמו כן, הן הולמות בצופה אך במקביל גם מעוררות בו הנאה אסתטית, כמו מוזיקה טובה שיכולה לצרום ולענג בעת ובעונה אחת.

קרדיט צילום: רן ארדה

"בוחרים להמשיך לנגן", גלריה ZOA ע"ש דבורה פישר, אבן גבירול 26, תל אביב. פתוחה כל יום בשעות 10:00-21:00. אוצר: דורון פולק

"מפת הדרכים", חלל לאומנות, פרישמן 46 תל אביב, פתוחה כל יום בשעות 10:00-22:00. אוצרת: דניאלה טלמור

קרדיט צילום: רן ארדה

דפנה מוריה, Ph.D, היא אומנית מרצה בכירה בתחום הטיפול באמנות ומייסדת המרכז למחקר ושינוי באמצעות אמנות. למדה הנדסת מערכות מידע, פסיכולוגיה, טיפול באמנות ומנהיגות אתית יצירתית. כל חייה דר' דפנה מוריה מתחקרת את צפונות ההבעה האמנותית במודע ובתת מודע. יצירותיה נעות בין החיבור ליצירה מופשטת בעלת שכבות של משמעות לבין מחקר מדעי העוסק ברבדים שונים הנעים על פני מרחבי זמן מקום לא שגרתיים. הפרויקט החדש מביא חיבור אל יצירה אישית הניתנת לאימוץ על ידי כל אחד מאתנו, יצירה, היכולה להטיב את המצב ואת תחושות החיבור של כל אחד מאיתנו למקום שבו אנו חיים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לזכרם של הלוחמים שנפלו: לזכרם של הגיבורים שנפלו גני תקווה משיקה את "סיירת עידו" לאבטחת התושבים
עיריית גני תקווה, בשיתוף קבוצת מוקד אמון, משיקה את "סיירת...
שתי תערוכות יחיד בתל אביב של האמנית דפנה מוריה
דפנה מוריה, אמנית, חוקרת עצמאית ומטפלת באמנות, מציגה בימים אלה שתי...
פסטיבל ותחרות הנבל הישראלית החמישית ע"ש יוסי פרוסט
בימים רביעי-חמישי, 2-3 יולי, 2025 מרכז המוזיקה תל אביב- יפו,...
בת-ים מציינת את יום הזיכרון ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר לטקס הזיכרון ליהודי...
הטרנדים החמים של עולם הכלות: איך לבחור את שמלת הכלה שמתאימה בדיוק לך?
ביום החתונה, כל כלה חולמת להיראות ולהרגיש הכי יפה שיש....
פופ אפ לעיצוב הבית יפתח בעופר בילו סנטר: הפופ אפ כולל את המותגים המובלים בעולם העיצוב והבית עם הנחות, מבצעים והטבות חסרות תקדים!
פופ אפ לעיצוב הבית יפתח בעופר בילו סנטר, מקבוצת קניוני...
כשחינוך פוגש שליחות: עיריית בת-ים מודיעה על שיתוף פעולה בין בית הספר "שחר" בעיר לארגון "אלומות אור" על שם בנימין רוטמן
עיריית בת-ים גאה להודיע על שיתוף פעולה חדש עם ארגון...
עושים היסטוריה טבעונית: לראשונה, רשת סופרמרקטים טבעונית תפתח בישראל
ויגן פרנדלי ומחסני הטבעונות משיקים קמפיין גיוס המונים להקמת רשת...
מנחת הטלוויזיה והדוגמנית אילנית לוי משיקה קולקציית קפסולה לשבועות. הגיעו לפרגן: טהוניה, אירה דולפין, מירי כהן, מעיין דורי, עדי אליהו, עוד ועוד
אושיות אופנה, אנשי עסקים, כוכבות רשת ומובילי דעת קהל הגיעו...
We will dance again משוויץ לפארק הירקון יובל רפאל מצטרפת למופע ההנצחה של נובה בפארק
רפאל, שבעצמה נמנית עם שורדי הטבח הקשה במסיבת נובה, תשוב...
דילוג לתוכן