במסגרתה יציגו 4 יוצרים: אורית קריב מנור:ציורים, אורלי בוקר: אומנית קרמיקה, רותם וינר צ'ייקובסקי: ציור, סונגו :טכניקה מעורבת. התערוכה פתוחה לקהל הרחב החל מה 27.5.2025 עד ה 19.6.2025
תערוכה חדשה נפתחת השבוע ב – 27.5.2025 בגלריית האמנים בעופר רמת אביב, תחת השם: "שיבולים בקצה המרפסת" בה יציגו 4 יוצרים, כל אחד בשפתו הייחודית את ההתייחסות לרובד העמוק והרוחני של השורשיות, האדמה והנוף המקומי.

היצירות בתערוכה נוגעות בשורשיות, באדמה, בנוף מקומי, בחומר ובתנועה. הם יוצרים שיח בין נוף פיסי לנוף רגשי ותנועה בין חוץ לפנים. יש בתערוכה דו קיום של תחושות: מרחב ונוכחות, בית וארץ. הקישור למשמעויות חג מתן תורה הוא ברית שבין השמים והארץ. על פי הקבלה זהו איחוד בין הזכרי לנקבי, בין הנותן למקבל. זמן קבלת התורה הוא זמן של תיקון פנימי, של חיבור לרוח, של חיפוש אחר תכלית, של הקשבה לקול הפנימי. חג השבועות הוא גם חג של שייכות ואהבה כפי שמתואר במגילת רות : יצירת בית וברית בין הדמויות. בהיבט של חג הקציר, זהו חג של שפע וחגיגה של הטבע, חג של הודיה לייבול האדמה והוא גם חיבור למקורות השפע הרוחניים. בתערוכה באות לידי ביטוי פיסי בחומר (פיסול ברונזה וקרמיקה ), בצבע ורישום, בפיגורטיבי ובמופשט תחושות של ברית, של שדה, של בית פתוח אל שמיים ושל החיבור בין רוח וחומר. נוצר בה ייצוג של נוף עם מעמד של התגלות שקטה.
האמנים שיציגו בתערוכה החדשה: אורית קריב מנור– שתציג יצירות הנוגעות בשורשיות, באדמה, בנוף מקומי . הציורים יוצרים שיח בין נוף פיזי לנוף רגשי. בין חוץ לפנים. הבית הוא שדה והשדה הוא חלק מהמרחב הפנימי. בין עמודי בטון חשופים ושיבולי קמה, בין ברז בודד לאופק פתוח, נפרשת שיחה חזותית העוסקת בבית, בנוף ובשורש. העבודות בתערוכה מבקשות לגעת בין שמיים לארץ- כמו במעמד הר סיני, כמו בשדה הקציר, כמו בבית האהבה והנאמנות שבנתה רות המואביה.

אורלי בוקר – עבודותיה בתערוכה מחברות בין הזכרי לנקבי, בין השמים והארץ, בין הנותן למקבל, כפי שחג מתן תורה, רגע של התגלות קולקטיבית, של פתיחת תודעה, של "נבואה" ציבורית. יצירותיה מביעות את ההודיה ומשלבות בין המרכיבים של חומר, אדמה, רוח ומים. כך לדוגמא פסל הברונזה "אנא בכוח" השואב השראה מהפיוט הקבלי שמבקש חיבור בין העולמות בין הרוח והחומר, בין האדם והאלוקות. שתי הדיסקיות המשולבות מייצרות תנועה פנימית, כמעט מדיטטיבית, והחריטה של מילות התפילה עליהן מדגישה את נוכחות הקדושה בתוך הצורה.
דוגמא אחרת הנותנת תחושה של חיבור לחומר ולרוח היא הפסל: "לב קדום" – צורתו של הכלי מזכירה לב פועם, עתיק ופצוע, כאילו נחצב מהאדמה עצמה ונשא עימו כאב עתיק-יומין. פניו המעושנים מספרים סיפור של שריפה, של אובדן, אך גם של חוסן. היצירה נוצרה בימים שלאחר ה־7.10, והיא נושאת את התחושות הגולמיות של אותם רגעים – הלב שהתכווץ, האדמה שבערה, והצורך להמשיך ליצור חיים מתוך האפר.
רותם וינר צ׳ייקובסקי – יצירותיו בתערוכה החדשה מחברות בין נוף פנימי לחיצוני. זהו זמן של תיקון, של שאלות, של הקשבה ותנועה ודרך הזרימה של הקו והצבע נוצר דיאלוג בין פתוח לסגור, בין הסטטי לדינמי. נוצר מרחב שלעיתים הוא שופע כמו הטבע והשדות בתקופת הקציר ולעיתים הוא מכונס ומתבונן פנימה ומברר מי אני ומה אני מבקש. בחיפוש אחר הזיכוך נוצר השקט המדיטטיבי, מגיעה אולי גם ההתגלות.
סונגו – SONEGO – יוצר באמצעות טכניקות מעורבות רישום וציור, תוך שילוב של הרס ובנייה מחדש – תהליך המשקף את תפיסתו על עולם מתחדש ונע. במרכז יצירתו עומדים צבע, קצב, והרמוניה אישית. ציוריו נעים בין המופשט לפיגורטיבי ומזמינים את הצופה למסע אישי דרך פרגמנטים של מציאות. האמירה המרכזית החוזרת בעבודותיו היא אנושיותו הבלתי מתפשרת.

אוצרת התערוכה : איילת אמוראי בירן
התערוכה מוצגת לקהל הרחב החל מה 27.5.2025 עד ה 19.6.2025 בגלריית האמנים של קניון עופר רמת אביב.
ארוע חגיגי לרגל התערוכה יתקיים ביום שלישי, 3.6.25 בשעה 19:30. בארוע יתקייים מפגש עם האמנים ושיח גלריה, מופע של הרכב הג'אז של עידו אסא, ויוגש יין וכיבוד קל.
הכניסה חופשית.