המאמינים – תערוכה חדשה במוזיאון בת ים על מהות הקשר בין אמנות לאמונה

המאמינים – תערוכה חדשה במוזיאון בת ים על מהות הקשר בין אמנות לאמונה
מאיה ארוך, להקת כדים מתקדמת אל עבר הירח, 2019

המאמינים המשתתפים:

אבי סבח, אניעם דרעיגל מלניק חן כהןיעל בורשטיין, יששכר בר ריבקליהי תורג׳מן, מאיה ארוך ,מרדכי ארדון, משה גרשוני, נועם ענבר, ערן נוה, שיראל הורביץ

אוצרת: הילה כהן-שניידרמן

פתיחה: 11 באפריל 2019

"המאמינים" – תערוכה חדשה תוצג במוזיאון בת ים לאמנות ע״ש בן ארי בתאריכים 11 באפריל- 17 באוגוסט 2019. אוצרת התערוכה : הילה כהן-שניידרמן.

המאמינים
חן כהן מתוך עבודה בתהליך

מהו שורש החיבור שבין אמונה ואמנות, שנגזר מתוך קרבה לשונית אדוקה, וייחודית לשפה העברית? ומה ניתן להבין על מעשה האמנות דרך המחשבה על צימוד זה? ביסוד של שניהם יש כמיהות ותקוות לשינוי הסדר הקיים דרך פרקטיקות ופעולות הנושאות נופך טקסי.

התערוכה ׳המאמינים׳, היא האחרונה בטרילוגיית תערוכות שהוצגו בשנה החולפת במוזיאון בת ים לאמנות, המנסות לברר את מהות הקשר בין אמנות ואמונה: ׳שפע׳, ׳עידן חדש׳ וכעת, ׳המאמינים׳. טרילוגיה זו צומחת מתוך אקלים פוליטי, כלכלי וחברתי, בו דרושה אולי יותר מתמיד (ואולי בדיוק כמו תמיד) אמונה רבה על מנת ליצור ולהציג אמנות.

המאמינים
מאיה ארוך, להקת כדים מתקדמת אל עבר הירח, 2019

האמנים המשתתפים בתערוכה נמנים על דורות שונים באמנות העכשווית בישראל. הם שונים בסגנונם ובאופני עבודתם ועם זאת, נדמה שישנה מעין פעימה קדמונית-קמאית משותפת העוברת דרך יצירותיהם. העבודות אמנם מרגישות שייכות להווה, אך בה בעת העכשוויות שלהן אינה נובעת מתוך תגובה למצב עניינים קיים, אלא דווקא מתוך משך ארוך, אל-זמני העובר דרכן.

המאמינים
משה גרשוני, מתוך הסדרה_ ארבעה שירים רציניים, 1986

הירח ונשל הנחש הם שני דימויים יסודיים החוזרים שוב ושוב לאורך התערוכה. הנשל מתגלגל לכדי מַטֶּה, עמוד וזרוע, או כדרך המתפתלת לאור ירח. הנחש הזוחל על גחונו, בזוי, שפל ומפקפק, הוא גם זה שהפך ברבות השנים לסמל הרפואה, בעיקר בזכות פעולת ההשלה של עורו המת המגלה את האמת המתחדשת של תאיו. צורתו של הנשל מתקבלת כתוצאה מסך התנועות שעשה הנחש על מנת להשילו. זהו אובייקט דומם שנושא ומפיץ את האנרגיה והמאמץ ששוקעה בו, ואולי זוהי מטאפורה יפה לחשוב דרכה על האובייקט האמנותי: אובייקט שהופך לנשא של האנרגיה ופעולות האמנים שהוטמעו בו, ומוסיף להדהד כלפי הנוכחים המתאספים סביבו. אולי יותר משהאמנים המציגים בתערוכה הם המאמינים, עולה מהתערוכה הצורך של האמנות עצמה במאמינים – באנשים הכמהים למפגש עם אמנות מתוך רצון להתבונן בה לעומקה ואמונה בכוחותיה מחוללי השינוי.

מאמינים משתתפים (לפי סדר אלפביתי):

אבי סבח, אניעם דרעי, גל מלניק , חן כהן, יעל בורשטיין, יששכר בר ריבק, ליהי תורג׳מן, מאיה ארוך ,מרדכי ארדון, משה גרשוני, נועם ענבר, ערן נוה, שיראל הורביץ.

 

המאמינים
יששכר בר ריבק, שטטל, ביתי ההרוס, 1922

"המאמינים" –  The Believers

פתיחה: 11.4.2019 | 19:00

מובי: מוזיאוני בת ים

מוזיאון בת ים לאמנות ע"ש בן ארי, רח' סטרומה 6, בת ים

שעות פתיחה של המוזיאון:

שלישי וחמישי: 16:00-20:00

שישי ושבת: 10:00-14:00

המאמינים
מרדכי ארדון, קמיע לשעות הולכות ונעלמות, 1984
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תהילה תערוכת צילום של הִלה עמנואל עשרות דיוקנאות של אמנים שהטביעו חותם על פס הקול הישראלי בית האמנים, תל אביב 16 ביולי - 5 בספטמבר 2026 הכניסה חופשית
ב־16 ביולי תיפתח בבית האמנים בתל אביב תערוכת הצילום "תהילה"...
תלמידי ישיבת אמית כפר גנים פיתחו אפליקציית למידה מתקדמת בשיתוף גוגל
ארבעה תלמידים מחטיבת הביניים של ישיבת אמית כפר גנים פ"ת...
בהשקעה של כ-45 מיליון ₪: עיריית בת-ים מקימה מוסדות חינוך ומבני ציבור חדשים בפארק הים
עיריית בת-ים ממשיכה בפיתוח שכונת פארק הים ומקדמת הקמה של...
שירות חדש של עיריית פתח תקווה להגברת הביטחון האישי: כל תושב יקבל את שירות האבטחה האישית-מונעת של חברת Bond ללא עלות, המונחה בינה מלאכותית וכולל סוכני בטחון הזמינים 24/7 תוך שניות. משמעות השירות המהפכני: התושב או התושבת אף פעם לא לבד!
ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג, מקדם בימים אלה מהלך...
קבוצת אורון זכתה בשני מכרזי ענק של נת"ע בפרויקט המטרו בהיקף כולל של כ-362 מיליון שקל
החברה תבצע עבודות פיתוח, קידום זמינות והעתקת תשתיות בדיפו ראשונים...
חופשה קולינרית בתל-אביב
רשת  מלונות אדם משיקה חופשה במלון פיורי 41 ובמלון 1935...
כשאומנות פוגשת את החיים
מפגש מרגש במיוחד התקיים במהלך מסע ישראלי של שכבה יב...
רשת מוביסל ממשיכה להתרחב: פותחת את החנות ה-55 שלה בעופר בילו סנטר בהשקעה של כ-250 אלף ₪
רשת הסלולר מוביסל (MOBI CELL), מהמובילות בישראל, ממשיכה להתרחב ופותחת...
מחקר חדש ומדאיג של הממשל האמריקאי מצביע על סיכון גבוה בניתוחים פלסטיים הנעשים בחו"ל
יו"ר ארגון המנתחים הפלסטים אסתטיים בישראל: "גם אצלנו בארץ יש...
מאחורי העשייה היומיומית: שני סיפורי חילוץ מרגשים של המחלקה הווטרינרית בעיריית בת-ים
בשבוע האחרון הובילו צוותי המחלקה הווטרינרית של עיריית בת-ים שני...
דילוג לתוכן