המשך טיפול באיכות האוויר בשכונת הדר המושבות – מומחה חיצוני מחו"ל ביקר בשכונה וביצע בדיקות

המשך טיפול באיכות האוויר בשכונת הדר המושבות – מומחה חיצוני מחו"ל ביקר בשכונה וביצע בדיקות
לשכת דובר עיריית פתח תקוה

לאחר תקופה ארוכה בה עיריית פתח תקוה, באמצעות הנהלת העיר, האגף לאיכות הסביבה וצוות הפעולה מקרב תושבי העיר, פעל לצורך בירור בעיית הריחות והזיהום האפשריים, הסיכונים הגלומים במפגעים אלה ומשמעותם, הובא מומחה מחו״ל, לבקשת התושבים.

המשך טיפול באיכות האוויר בשכונת הדר המושבות
לשכת דובר עיריית פתח תקוה

ראוי להבהיר כי עוד בטרם שהעירייה פנתה להשקעת משאבים לצורך הבאת מומחה מחו"ל, היא ניסתה למצות ההליכים והבירורים המקצועיים, בשיתוף המשרד להגנת הסביבה.

לאחר תקופה בה לא ניתן מענה, קיבל ראש העיר החלטה, בתיאום עם נציגי התושבים והזמין מומחה חיצוני, מאוסטריה, שיפעל ללא משוא פנים וללא דעות קדומות, או אינטרסים כאלה ואחרים, שיאסוף נתונים באופן בלתי אמצעי, יבצע דיגומים באזורי התעשייה ובשכונת הדר המושבות, ינתח את הנתונים שיתקבלו ויבחן את הבעיה באופן ענייני ומקצועי.

המומחה הגיע עם צוותו ולמעט צוות הפעולה עצמו, לא היה ולו גורם אחד אשר ידע על הגעתו של המומחה. גם ניהול שהות המומחה בוצעה ע"י צוות הפעולה מטעם התושבים, כאשר העירייה אפשרה לצוות הפעולה לפעול באופן עצמאי כאשר היא סומכת עליו ידה באופן מלא.

במהלך ביקורו של המומחה בעיר, העביר צוות הפעולה כל מידע שהמומחה ביקש, תוך שמירה על דיסקרטיות למען הליך נקי וללא התערבות כלשהי של איש או גורם.

המומחה בחן באופן קפדני כל רחוב ומפעל באזורי התעשייה וציין כי זהו סבב דיגומים ראשון. המומחה עזב את ישראל ב – 08.10.18 כאשר בידיו דיגומים מאזורי התעשייה והשכונות הסמוכות. דיגומים אלה הועברו למעבדות מקצועיות בחו"ל.

נזכיר כי העירייה פעלה במישורים משפטיים להוצאת צו סגירה למפעל טביב/אקוכם אשר אושר ע"י בית המשפט המחוזי ביוני 2018.

זאת ועוד, המשרד להגנת הסביבה פרסם מספר דוחות:

דוח אפריל 17 הציג מצב תקין, בהתאם לתקנים הידועים בארץ.

דוח דצמבר 17 הציג מצב תקין, בהתאם לתקנים בארץ.

דוח מרץ 18 הציג חריגות, אותם הסביר המשרד להגנת הסביבה בדיון בבית המשפט, כחריגות נקודתיות שטופלו ואינן מהוות סכנה.

דוח אחרון פורסם ביוני 18 הטוען כי אין חריגות מהתקן ואין כל סכנה, כביכול, לתושבי השכונה והעיר רבתי.

העירייה, כאמור, קיבלה את עמדת התושבים ואת חששותיהם, כי המידע ודרך הפעולה של המשרד להגנת הסביבה משאיר מקום רב לספק ולחששות ומשכך, נאותה לממן מומחה בלתי תלוי. הגעתו של המומחה הינה חלק מסבב של ביקורים לצורך בניית חוות דעת ותשתית ראייתית מלאה.

ראוי להבהיר כי המומחה שביקר בעיר ייעץ בעבר גם למשרד להגנת הסביבה בישראל ובעל ניסיון של עשרות שנים בתחום.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אנה דבורקין: תערוכת יחיד גלריה "המגדל" רח' דניאל פריש 3 , תל אביב. אוצרת : רחל זיו
אנה היא אמנית רגישה, רוחנית ומחוברת משחר צעירותה לשיטת מדיטציה...
עיריית בת-ים מצדיעה לפצועי ופצועות צה״ל ונפגעי פעולות האיבה בערב הוקרה מרגש
עיריית בת-ים קיימה אמש ערב הוקרה מרגש ומכבד לפצועי ופצועות...
פארק נדיר: הזמרת והיוצרת האגדית קורין אלאל ז״ל מונצחת בפתח תקווה: נחנך פארק חדש על שמה
פארק חדש נחנך בפתח תקווה ונקרא על שמה של הזמרת...
פתח תקווה כובשת את צמרת החינוך המיוחד בישראל: בית הספר שלום זכה בפרס החינוך הארצי
בית הספר שלום פתח תקווה, בית ספר לחינוך מיוחד בניהולה של...
חג פורים פראי בפתח תקווה: פתח תקווה חוגגת בשאגות שמחה עדלאידע 2026 באווירת ספארי
חגיגות העדלאידע חוזרות השנה לפתח תקווה, והפעם בנושא ספארי צבעוני...
לא מפסיקים לרוץ! 4.6.26 Save the date מרוץ הלילה של פתח תקווה 2026 יוצא לדרך!
מרוץ הלילה של פתח תקווה יתקיים השנה ביום חמישי, 4.6.26,...
"עיניים פקוחות" כשאבק כוכבים, בדי טקסטיל ואור ישראלי מתלכדים ליצירה אחת שלמה. תערוכת יחיד לאמנית ביאטריס וסרמן
בתערוכה זו, אנו נחשפים לעולמה הפנימי העשיר של האמנית ביאטריס...
פירוק שותפות בנכס וזכות הסירוב הראשונה
במקרים מסוימים שבהם שותפים עורכים ביניהם הסכם שיתוף הם כוללים...
עיר הפסטיבלים: פסטיבל 'אמצע הדרך' יוצא לדרך. פתח תקווה חוגגת יצירה ותנועה עם אלפי רקדנים ורקדניות במופעי ריקוד מרהיבים
פתח תקווה הופכת לזירת תרבות ותנועה עם פסטיבל "אמצע הדרך",...
'ספיד דייט' אירוע היכרויות מיוחד לרגל הוולנטיין יערך בעופר בילו סנטר OUTLET
לרגל הוולטיין דיי, חג האהבה, עופר בילו סנטר OUTLET מארח...
דילוג לתוכן