לראשונה בישראל: תזמורת בית במוזיאון פתח תקוה לאמנות

לראשונה בישראל: תזמורת בית במוזיאון פתח תקוה לאמנות
צילום: אביב חופי

תזמורת המוזאון" – מיזם פיוז'ן יצירתי, חדש ומעורר השראה במוזאון פתח תקוה לאמנות היוצר קטגוריה חדשה בעולם התרבות

צילום: אביב חופי

מוזיאון פתח תקוה לאמנות, מהמובילים בישראל בתחום האמנות העכשווית, הכריז על השקת "תזמורת המוזאון" – מיזם חדש ושאפתני בתחום התרבות והאמנות המהווה שבירת קירות ומחיצות בין מוזיקה לאמנות פלסטית כפי שלא נעשתה בארץ מעולם – מקורית, חדשנית ומעוררת השראה.

התזמורת תלווה את התערוכות במוזיאון ותספק פן אמנותי נוסף להשלמת החוויה והביקור במוזיאון. לכל תערוכה יותאמו יצירות מוסיקליות שיתאימו לעבודות המוצגות במרחב התערוכה. המוזאון שואף ליצור באמצעות המיזם החדש דיאלוג ישיר בין תערוכות המוזאון והיצירות המוזיקליות המוצגות ומושמעות כאשר הרעיונות המאחדים את התערוכה יאחדו גם את הרפרטואר המוזיקלי. פיוז'ן זה של קטגוריות אמנות יוצר השראה, הנגשה ותקשורת, וחשוב מכל – יצירת שלם הגדול מסכום חלקיו.

צילום: אביב חופי

בתזמורת 16 נגנים בוגרים ומקצועיים, זוכי פרסים. מיכל אורן המנצחת והמנהלת המוסיקלית מספרת כי זהו תהליך הדורש מחקר מעמיק על כל תערוכה, שיחה עם האוצר/ת של כל תערוכה והבנה של ערכי התערוכה והמסר שלה. רק לאחר מכן ניתן לעשות התאמה בין יצירה אמנותית ליצירה מוסיקלית.

ראש העיר רמי גרינברג אמר כי הוא נפעם מהחיבור הייחודי. "זו הזדמנות נדירה לחבר בין הקהלים ולהנגיש את התרבות והאמנות לאוכלוסייה רחבה יותר. התזמורת נותנת בעצם פרשנות נוספת לתערוכות המתחלפות ואני שמח כי אנו מוסיפים נדבך נוסף לתערוכה ולמוזיאון".

רה"ע רמי גרינברג עם רעות פרסטר מנהלת המוזאון וחזי לביא מאגודת הידידים של המוזאון | צילום: אביב חופי

רעות פרסטר מנהלת המוזיאון אמרה כי "זוהי בשורה של ממש. חדשנות ויצירתיות במיטבה! המוזיאון כמוסד מקיים מוסד אחר תוך מתן פרשנות אומנותית".

תזמורת המוזיאון מוקמת כגוף מוזיקאלי השייך למוזיאון פתח תקוה לאמנות ויופיע באופנים מגוונים. למשל – סדרת קונצרטים שבה כל קונצרט מתכתב עם תערוכה אחרת. הקונצרט יתקיים באודיטוריום של המוזיאון ובחללים נוספים ויכיל תוכנית מוזיקאלית מותאמת לקונספט הייחודי של תזמורת המוזאון. הקונצרט ילווה בתכניה שמסבירה את הקשר בין הרפרטואר לתערוכה, וילווה באירועי משנה, כגון הרצאות לפני הקונצרט, מפגש עם אמנים ועוד.

צילום: אביב חופי

האירוע הראשון התקיים כאמור ביום חמישי 27.5 במוזיאון פתח תקוה לאמנות, רחוב ארלוזרוב 30 פ"ת, במעמד ראש העיר רמי גרינברג, מנהלת המוזיאון רעות פרסטר, חברי אגודת הידידים ובכירים במשק הישראלי.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"קניתי לו חולצה והאמנתי שילבש אותה": אמו של שורד השבי אלי-ה כהן ריגשה את תלמידי אמית בר אילן פ"ת
במלאת 3 שנים לפרוץ מלחמת התקומה, התארחה בתיכון התורני אמית...
לרגל יום הדיבור האוטיסטי (Autistics Speaking Day) המצוין בכל שנה ב-1 בנובמבר יתקיים בת"א האירוע: תזמורת החושים - הרצאה מוזיקלית מיוחדת במינה
יום רביעי 4.11 בשעה 20:30 סטודיו אנט, שביל המרץ 2 ת"א כרטיסים...
אנסמבל סולני תל אביב פותח את עונתו ה-26: פגניני, שוסטקוביץ' ורוח חדשה
אנסמבל סולני תל-אביב בניצוח ברק טל פותח את עונת 2026-27...
פרויקט חדש של חברת אב-גד בראשון לציון יוצא לדרך: אב-גד הגיעה לסף החתימות הנדרש בפרויקט התחדשות עירונית ברח' זלמן שניאור בראשון לציון
במסגרת פרויקט פינוי בינוי תהרוס החברה חמישה בניינים עם 80...
מענה נוירולוגי מתקדם תחת קורת גג אחת מרכז מליקוב מרחיב את פעילותו: קליניקה חדשה תיפתח במתחם CU ברמת החייל
המרכז שכר קליניקה חדשה במתחם העסקים וההייטק בתל אביב בה...
היוזמה המרגשת של תלמידי בית ספר שז"ר בבת-ים: ההכנסות מבזאר יד שנייה מסייעות במימון מיזם כריכים לתלמידים
בבית הספר שז"ר בבת-ים מוכיחים כיצד רעיון קטן יכול להפוך...
רחובות נוטעת אלפי עצים. אבל האם הרחוב שלנו באמת נהיה מוצל יותר?
בדף המידע העירוני מופיעים נתונים על אלפי נטיעות ומאות כריתות....
בת-ים מצטיינת בנתינה: 67.2% מתלמידי י"ב בעיר מצטיינים במעורבות חברתית
67.2% מתלמידי שכבת י״ב בבת-ים סיימו בהצטיינות את משימת המעורבות...
חולון: אותה דירה, חשבון אחר - למה הארנונה שלנו משתנה כל כך?
תושב חולון שמקבל פעם בחודשיים את חשבון הארנונה רואה קודם...
ראשון לציון: הצלצול האחרון עולה כסף - כמה באמת עולה להמשיך את יום הלימודים?
בשעה שתיים בצהריים מסתיים יום הלימודים, אבל עבור הורים רבים...
דילוג לתוכן